INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REGULAMENT

Acum chiar că nu mai vedem Liga Campionilor în România! Ce revoluție pregătesc granzii din 2024

Articol de - Publicat marti, 18 septembrie 2018 12:58

Marile cluburi plănuiesc o restrângere de la 32 la 24 de echipe, cu mai multe dueluri în grupele Champions League. Iar meciurile să se mute în week-end, în locul campionatelor.

Liga Campionilor e într-o continuă transformare, sub imperiul miliardelor puse la bătaie de UEFA. O dată la trei ani de-acum încolo, competiția va suferi schimbări importante.

S-a aplicat deja regula admiterii directe a câte 4 echipe din cele mai tari 4 campionate ale Europei și s-au modificat orele de start, 19:55 (două partide pe zi în grupe) și 22:00, în loc de obișnuita 21:45 (excepție făceau meciurile jucate în Turcia și Rusia, iarna).

Din sezonul 2021-2022, se va reînființa și a treia cupă europeană, cu 32 de echipe după modelul Ligii, astfel că toate cele trei competiții se vor disputa conform aceluiași format, cu beneficii acordate echipelor mai mici.

Campionate cu 16 echipe?

Noutatea care ar putea revoluționa însă C1 a fost dezvăluită de Gazzetta dello Sport. Restrângerea la doar 24 de formații, cu grupe mai mari, satisfăcând dorința granzilor de a juca mai multe meciuri, evident pentru a câștiga mai mulți bani și mediatizare.

Elita mai două pretenții dificil de acceptat: să joace în week-end și să se mute etapele respective din campionatele interne la mijlocul săptămânii. Iar pentru a se elibera mai multe date, ar viza alinierea competițiilor naționale la o formulă mai concentrată a valorilor de maximum 16 echipe.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
energydrik
energydrik  •  19 Septembrie 2018, 08:55
Postat de apollon pe 18 Septembrie 2018, 22:42

Daca doar din 2024 se va organiza asa, avem si noi timp sa pregatim vreo doua echipe...

Probabil, in 2024 o sa avem o singura echipa care merge in cupele europene, in asta care a o sa fie a 3-a ca valoare, dupa UCL si UL... un fel de intertoto. Ar trebui sa dea si un premiu, cartigatoarea competitiei sa mearga in turul 3 preliminar din UL :))))

apollon
apollon  •  18 Septembrie 2018, 22:42

Daca doar din 2024 se va organiza asa, avem si noi timp sa pregatim vreo doua echipe...

manutd.steaua
manutd.steaua  •  18 Septembrie 2018, 19:24

O comepetite care nu inteleg ce desemneaza,ca in nici un caz nu cea mai buna echipa din Europa!Odata ce la tine in tara esti praf,degeaba iei UCL!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează