INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIKTORIA PLZEN - FCSB 1-4. APOEL - VIITORUL 4-0

Analiză la rece după meciurile făcute de FCSB și Viitorul » Cine au fost Ronaldinho și Juninho și ce s-a întâmplat cu echipa lui Hagi

Articol de GSP - Publicat joi, 03 august 2017 10:32

George Ogăraru, fost jucător la FCSB, a analizat prestația celor de la FCSB și de la Viitorul din preliminariile UEFA Champions League.

Viktoria Plzen - FCSB 1-4

Într-o postare pe contul său de facebook, fostul fundaș a lăudat prestație jucătorilor lui Dică și l-a lăudat pe antrenor pentru inspirația avută. În plus, l-a comparat pe Bălașa cu Juninho și pe Alibec cu Ronaldinho, după execuțiile celor doi.

"A început meciul într-un 1-4-2-3-1, specific și destul de precaut lăsând deliberat construcția jocului și posesia in mâna cehilor. În primele 30 minute, roș-albaștrii au fost dominați copios de un Plzen decis să înscrie, deși mulți spuneau că Viktoria va juca la 0-0. Pe faza de construcție s-au văzut doar lansările către Alibec, singurul jucător periculos din compartimentul ofensiv până în acel moment. 
Totuși FCSB reușește să deschidă scorul și să accelereze în mod neașteptat ritmul partidei, prin reușita senzațională a lui BĂLAȘA, un gol venit de pe altă planetă, o execuție gen Juninho, care a impresionat întreaga Europă!! Un șut din mers, o biomecanica perfectă, un vinclu de zile mari!!!

Urmează ratarea monumentală a lui Man, după un assist marca Alibec, ratate care îl enervează atât de tare pe Dică încât îl schimbă la pauză.

Repriza secundă începe in aceeași notă ca și prima, cu Plzen dominând , corner după corner. Dică însă schimbă mult, unii spun chiar prea mult, însă doua dintre aceste mutări schimbă total cursul jocului și exprimarea echipei noastre: Teixeira în spatele lui Alibec și Morais mijlocaș defensiv!!! ( bravo Dicanio)

Astfel Teixeira creează ocazii, scoate penalty și marchează, iar Junior umple toate golurile de la mijloc, crează superioritate , câștiga dueluri. Super jucător!! Am remarcat aportul lui Alibec,, atât la golul lui Tanase, când rămâne puternic în picioare, după un duel cu trei adversari cehi, și îl servește pe acesta cu o pasă «no look», marca Ronaldinho, cât și la majoritatea fazelor periculoase create de roș-albaștri!! Alibec trebuia schimbat imediat după penalty. Făcuse un meci perfect, ar fi cules aplauzele cuvenite. Un alt remarcat este Niță, cel care a oferit acea siguranță atât de necesară apărării noastre !!!

Deși scorul final pare entuziasmant sunt multe lucruri de pus la punct, mai ales în compartimentul defensiv, însă sunt sigur că în timp Dică va așeza jucătorii pe pozițiile care li se potrivesc cel mai bine, în așa fel încât puzzle-ul roș-albastru să ilustreze o echipă compactă, omogenă, cu un joc combinativ, imprevizibil și eficient!!", a comentat Ogăraru.

APOEL - Viitorul 4-0

Despre campioana României, fostul antrenor de juniorii lui Ajax a spus că început bine, dar că a căzut fizic și moral după minutul 60, lăsându-i pe ciprioți să controleze jocul.

"Viitorul a început meciul perfect, abordând o tactică inteligentă, 1-4-4-2 cu cei 4 mijlocași jucând în romb contra unui 1-4-4-2 clasic. Astfel, Hagi a creat superioritate în centrul terenului pe faza de apărare, lăsând deliberat construcția ciprioților pe margine, unde declanșa presiunea. 

Tinerii noștri fotbaliști au început foarte curajos, cu un pressing foarte avansat, blocând practic orice încercare de construcție prin fundașii centrali. În momentul de tranziție ofensivă (recuperare), mingea era lansată către cele doua vârfuri (Coman și Chițu), care de cele mai multe ori se regăseau în situații de 1 vs. 1 cu fundașii centrali adversi. Așa au venit și primele ocazii uriașe ale constănțenilor, ocazii importante care puteau decide încă din primele minute soarta partidei. 

După o prima repriză controlată de Viitorul, a urmat o a doua repriză total opusă. 
După minutul 60 s-a văzut o cădere, atât fizică, cât și de moral a echipei lui Gică Hagi și ocaziile ciprioților au început sa curgă la fiecare minut. Echipa se retrage în propria jumătate, nemaiputând susține un pressing avansat, iar singura ocazie importantă, dar și cea care putea decide meciul, vine tocmai în minutul 93 de joc...
În prelungiri, Viitorul pierde total controlul jocului și este spulberată de un APOEL mult mai experimentat și puternic, din punct de vedere fizic. Păcat...", a spus Ogăraru. 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
alexandru_p
alexandru_p  •  03 August 2017, 14:44
Postat de Costel Preoteasa pe 03 August 2017, 12:53

Nu at-i aratat nimic cehi sau batut singuri ! Cand dati de echipe care va scoate fotbalu din cap nu mai comentati ! Asa va rugati sa jucati cu cele mai slabe echipe ca sa va laudati !

Avem acelasi nume de familie, dar sper sa nu fiu ruda cu tine. Esti si rapidist, si ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10153279648987449
Intunerikuss Intunerikuss  •  03 August 2017, 12:58
Postat de Costel Preoteasa pe 03 August 2017, 12:53

Nu at-i aratat nimic cehi sau batut singuri ! Cand dati de echipe care va scoate fotbalu din cap nu mai comentati ! Asa va rugati sa jucati cu cele mai slabe echipe ca sa va laudati !

"ati","cehii","scot","fotbalul"! Cartonas rosu!

1819121944979915
Costel Preoteasa  •  03 August 2017, 12:53

Nu at-i aratat nimic cehi sau batut singuri ! Cand dati de echipe care va scoate fotbalu din cap nu mai comentati ! Asa va rugati sa jucati cu cele mai slabe echipe ca sa va laudati !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close