INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LUDOGOREŢ, MARŢI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Banner cu valoare de injecţie de moral pentru stelişti afişat la derby-ul Bulgariei: "Sofia e roş-albastră!"

Banner-ul afişat de ultraşii lui ŢSKA Sofia sîmbătă seara, la derby-ul de la Razgrad, cu Ludogoreţ // Foto: Raed Krishan
Banner-ul afişat de ultraşii lui ŢSKA Sofia sîmbătă seara, la derby-ul de la Razgrad, cu Ludogoreţ // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 18 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 17 august 2014 23:42

Galeria lui ŢSKA, înfrăţită cu cea din Ghencea, a scris în limba română mesajul, arborat chiar la Razgrad, mesaj ce anunţă o susţinere masivă a Stelei la meciul decisiv din play-off, din capitala Bulgariei.

Ceea ce Gazeta Sporturilor a anunţat încă din momentul tragerii la sorţi pentru play-off-ul Champions League, anume că la meciul retur dintre Ludogoreţ şi Steaua, de la Sofia, galeria lui ŢSKA Sofia, în baza frăţiei pe care o are cu cea din Ghencea, va veni şi va susţine în număr mare trupa lui Gâlcă, a fost confirmat sîmbătă seara în timpul derby-ului campionatului Bulgariei, Ludogoreţ - ŢSKA Sofia.

Ultraşii lui ŢSKA au afişat pe toată durata partidei disputate la Razgrad un mesaj, scris în limba română: "27.08.2014 - Sofia e roş-albastră". Sugestia e clară: data, 27 august, e cea a manşei secunde dintre Ludogoreţ şi Steaua. Sofia e oraşul în care se va disputa acest meci, iar restul mesajului anticipează că mare parte din suporterii din Sofia ai lui ŢSKA, cea mai iubită echipă din Bulgaria, vor fi prezenţi pe stadion pentru a o susţine pe Steaua, ale cărei culori sînt roşu şi albastru, în timp ce ŢSKA are alb şi roşu, iar Ludogoreţ, alb şi verde.

Galeria Stelei şi cea a grupării din Sofia sînt înfrăţite de foarte multă vreme, iar în 2004, chiar la meciul direct dintre cele două formaţii, în barajul pentru accesul în grupele Cupei UEFA, a avut loc un moment care a validat frăţia fanilor. Cîţiva suporteri ai Stelei, dintre cei aproape 1.000 care au făcut atunci deplasarea, au defilat, înainte de meci, pe pista stadionului lui ŢSKA, în aplauzele celor peste 20.000 de spectatori bulgari.

Ludogoreţ: doar bannerele sînt războinice
Dacă Steaua se bazează pe suportul publicului, nu acelaşi lucru e valabil şi pentru campioana Bulgariei. Meciul de sîmbătă, de la Razgrad, cu ŢSKA Sofia, a demonstrat din plin acest lucru. Doar bannerele, care înfăţişează cel mai nou simbol al echipei, un vultur extrem de agresiv, par războinice.

În rest, aşa-zişii ultraşi ai lui Ludogoreţ nu cîntă, nu au un arsenal specific marilor galerii, iar mare parte din publicul care vine meci de meci la stadion e format din persoane de sex feminin. Cu toate acestea, bulgarii au solicitat să cumpere toate cele 2.500 de bilete la care au dreptul pentru meciul de mîine, de pe Arena Naţională!

La case, ultimele 15.000 de bilete
Clubul Steaua va pune în vînzare, începînd din această dimineaţă, ultimele bilete rămase nevîndute pentru meciul cu Ludogoreţ. Online s-au rezervat 25.000, bulgarilor le-au fost oferite 2.500, zona de siguranţă din jurul lor va fi de 2.000 de scaune, în timp ce jucătorii şi clubul, pentru sponsori şi alte obligaţii, au luat în jur de 5.000-6.000 de tichete.

Au mai rămas disponibile în jur de 15.000, iar casele de la Arena Naţională vor fi deschise azi între orele 10:00 şi 19:00, iar mîine pînă la ora de start a jocului, 21:45. Fiecare persoană poate cumpăra maximum 4 tichete, iar preţurile acestora sînt cuprinse între 15 şi 30 de lei la peluze, iar la tribune între 30 şi 90 de lei. Dacă meciul se va disputa cu casa închisă, atunci Steaua va realiza o reţetă financiară în jur de 600.000 de euro.

43 de mii de locuri e capacitatea stadionului Vasil Levski din Sofia, pe care se va disputa meciul retur dintre Ludogoreţ şi Steaua

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
titiduru22
titiduru22  •  18 August 2014, 21:05
Postat de inginerul. pe 18 August 2014, 13:16

''N-am sti''.... Lasa ca ''sti'' tu gramatica....

In fraza respectiva STI este corect ,dom inginer nu la ai cu gramatica !!!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  18 August 2014, 18:44
Postat de inginerul. pe 18 August 2014, 16:06

Acum serios, lasati impocrizia asta de 2 lei, voi l-ati pus sa declare ca e rapidist. Omul are pe contul lui de facebook ''Selectioner de manelisti la Fc Steaua Bucuresti'', umbla in echipamentul oficial al clubului si face imnuri pentru Steaua... Daca asta e rapidist, atunci eu sunt Maica Teresa!

E moarta Maica Tereza maica. Ca si tine. Deci...e clar. Tu esti Maica Tereza. P.S Iti recomand sa cauti pe youtube "dupa 20 de ani". Aia da manea....si cantata si de echipa si mai ales de seful vostru...

cristid.
cristid.  •  18 August 2014, 17:02
Postat de adi_stelistul pe 18 August 2014, 12:17

Au si bulgarii "falitii" lor. In mod normal TSKA Sofia nu castiga nimic daca Steaua se califica in grupele UCL. In schimb castiga niste puncte la coeficient daca se califica Razgrad. Da' si la ei vad ca e cu "capra vecinului".

Nu e chiar asa, inainte de a arunca asa acuze asupra suporterilor de la CSKA, te poti informa asupra realitatii din Bulgaria (e un sfat prietenesc, sper ca nu a sunat prea dur:D). Fanii de la CSKA au trecut prin momente extrem de grele in ultimii ani (clubul era in faliment practic). Sunt cea mai de success si iubita echipa de la Sud de Dunare. Iar dintr-o data, apare Ludogorets, o echipa pe care ei o vad falsa, mafiota (patronul lor e cam la fel ca jiji la noi); Ludogorets, care este un fel de Astra sau Vaslui la noi, poate chiar Unirea Urziceni. Ludogorets este o echipa de carton, inventata in ultimii ani, in care s-au pompat multi bani (mai mult sau mai putini negri).

Vezi toate comentariile (55)
Comentează