INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID 0-1

Carlo Ancelotti, campionul campionilor: „Își folosește sprânceana ca paratrăsnet când treburile merg prost”

Carlo Ancelotti // Foto: Imago
Carlo Ancelotti // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 29 mai 2022 13:03 / Actualizat duminica, 29 mai 2022 13:47

Poker istoric. Italianul Carlo Ancelotti (62 de ani) a rupt dominația antrenorilor germani în Ligă, cucerind al patrulea trofeu. „Carletto a fost lipiciul ce a unit vestiarul, folosindu-și umorul inegalabil pentru a detensiona atmosfera”, scrie cotidianul AS.

Singurul antrenor din istoria fotbalului care a devenit campion în cele cinci mari ligi ale Europei a mai stabilit, în același an, o performanță uriașă. Cu cea de la Paris, Carlo Ancelotti are patru Ligi câștigate (pe lângă cele două ca jucător), două cu Milan (2003, 2007) și două cu Real Madrid (2014, 2022). Este campionul campionilor și Mister Champions League.

Carlo Ancelotti: „Sunt omul-record"

Zinedine Zidane și Bob Paisley au rămas în spate, cu câte trei succese, Guardiola și Mourinho au doar jumătate! Carletto e la cel mai bun sezon al carierei, reușind o „dublă” foarte grea, titlul și Liga, pe lângă Supercupa Spaniei din ianuarie: „Sunt omul-record, da. Am găsit aici un club fantastic, o echipă incredibilă, cu multă calitate și o mentalitate puternică!”. 

La 62 de ani, italianul a slalomat printre aristocrații Europei și scrie istorie cu parcursul miraculos spre La Decimocuarta, la 8 sezoane distanță de precedenta, în finala cu Atletico, la Lisabona. Don Carlo a întrerupt, totodată, hegemonia tehnicienilor nemți, campioni trei ani la rând: Jurgen Klopp cu Liverpool, Hansi Flick cu Bayern și Thomas Tuchel cu Chelsea.

5 finaleChampions League are Ancelotti în palmares. Nu a pierdut decât una, cu Liverpool, la Istanbul în 2005, când o pregătea pe Milan

Cea mai grea Ligă a Campionilor pentru Real

„Carletto este sufletul colectiv al acestui Madrid, lipiciul care unește veterani precum Benzema cu noii veniți precum Vinicius, cel care își folosește sprânceana ca paratrăsnet când treburile merg prost și umorul lui inegalabil pentru a detensiona atmosfera", a remarcat cotidianul AS. 

Cine-și mai aduce aminte de eșecul răsunător cu Sheriff pe Bernabeu sau de corecția din El Clasico, tot acasă? Rămân în memorie doar remontadele de poveste cu PSG, Chelsea și Man. City. „Ne-a ajutat mult că nimeni nu a crezut că putem câștiga titlul, a fost cea mai dificilă Ligă. Dar e ușor să antrenezi echipa asta, nu i-am văzut nervoși pe jucători, cel mai nervos am fost eu. Sunt fericit că am revenit la Madrid!”, dezvăluie Ancelotti.

23 de trofeea câștigat Ancelotti în cariera sa de antrenor, cele mai multe cu Milan (8) și Real Madrid (7). Mai are 14 trofee cucerite ca jucător

Armonie în echipă

Fără cuplul de stoperi, Ramos și Varane, fără promisul transfer al lui Mbappe, și doar cu achizițiile Alaba și Camavinga, Carletto a găsit mixul perfect între experiență și tinerețe. 

S-a bazat mult pe vechea gardă, I-a făcut pe „veteranii” Benzema și Modrici să se autodepășească, iar pe Vinicius și Rodrygo să „explodeze” și le-a dat șanse tuturor de pe bancă. Cu calmul său proverbial, a insuflat încredere și optimism, a pus în valoare calitatea jucătorilor și a temperat orgoliile și caracterele din vestiar, creând o armonie deplină și în teren.

Nu-mi vine să cred. A fost un meci greu și am suferit mult, mai ales în prima repriză. Dar în final cred că am meritat să câștigăm trofeul. A fost un an de top, am trecut prin meciuri foarte grele și suporterii ne-au ajutat mult" "Este amețitor parcursul, da. M-am gândit de multe ori la asta. O trăiesc natural și asta e grozav. Știm cu toții cât de solicitant este acest club. Istoria clubului ne-a împins până aici. E mult mai ușor să câștigi Liga cu Real 

- Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Citește mai multe știri din Liga Campionilor: 

Reacția lui Jurgen Klopp, după ce a pierdut a treia finală de Champions League: „Unde se ține anul viitor? La Istanbul? Rezervați hotelul”

Record uluitor! Omul care a decis finala Liverpool - Real Madrid a scris istorie la Paris

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
michael
michael  •  29 Mai 2022, 14:38

Mda...........Toate bune, până la un obicei/tic dezgustător, mai ales când îl faci în public, fiind urmărit de aproape 1/4 din populația planetei!! Mă scote din sărite când îl văd pe marginea terenului, timp de 90 min., ”clefăind” gumă exact ca un rumegător, aducându-mi aminte de exact ceea ce face un erbivor!! Sunt convins că pentru mulți este cel mai dezgustător lucru.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează