INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 0-1 // FOTO+VIDEO Hai cu miracolul 2.0! Campioana are nevoie de multă șansă în Cehia, după ce a avut o bară și a ratat un penalty acasă

Articol de - Publicat marti, 20 august 2019 09:00

CFR Cluj a pierdut la limită meciul tur cu Slavia Praga, scor 0-1, în fața a aproximativ 18.000 de spectatori sosiți în Gruia. Omrani a irosit un penalty în minutul 79. 

  • Returul din Cehia va avea loc miercuri, 28 august.
  • Învingătoarea din această „dublă” merge în grupele Ligii Campionilor
  • Pierzătoarea se duce în grupele Europa League

Furios și iute! Așa este fotbalul din patria Champions League, cel adevărat, care se face resimțit încă din faza play-out-ului, e un fel de invitație de a trage cu ochiul la „masa bogaților”. Iar orice greșeală costă! De asta s-au convins și băieții lui Super-Dan, care au mers purtați pe valul entuziasmului în aceste preliminarii. UCL or fi ele inițiale, dar nu sunt cele cu care se confruntă în campionat. Iar Cenușăreasa din meciurile cu mai bogatele Astana, Maccabi și Celtic și-a tocit pantofii de la atâta vals.

A dat ăla de la Cricău 

Deac și Omrani au făcut muncă de salahori, venind mult în ajutorul zonei de apărare. Djokovici s-a luptat cu zmeii, luându-se la trântă cu toți, de la Stanciu până la cehi. Țucudean i-a băgat de ședință de două ori pe cei din defensiva adversă, însă cehii au venit cu temele învățate. Iar Kolar a scos incredibil la 0-0! Chiar înaintea golului lor, ușor stupid, de evitat, frustrant pentru o apărarea pentru cea a CFR-ului. 

Plastic, Masopust (28) a reluat cam de la Cricău, de la Alba, de unde e Nicușor, cel cu centrarea. Arlauskis a fost statuie, din păcate. Tropăielile spectatorilor, urletele lor, pe fondul unui start de repriză secundă electrizant al CFR-ului au dat aripi de energizant campionilor României. De-abia intrat, meseriaș și Petrescu cum a simțit schimbarea!, Rondon (51) a fost la câteva degete de gol, doar că mingea a lovit bara, din unghi. Dar a fost semnalul că se poate.  

Clujenii au vrut să-i ia pe sus pe adversari, să-i forțeze la greșeli, să aducă pericolul în casa lor. Cu un fotbal entuziast, din devotament, cu intrări bărbătești. Dar cu VAR care vede tot, nu se pot obține penalty-uri ca-n Liga 1, Djokovici nu l-a impresionat pe Cakir. În schimb, la intrarea lui Olayinka asupra lui Omrani (78) s-a văzut și din cer că i-a luat piciorul, s-a verificat VAR de amorul artei. Musai să dai gol Billel... Pfff, a respins Kolar, acest Spiderman nesuferit al Slaviei, însă a fost telefon la portar! Se poate, Slavia n-a mai ținut ritmul sus în partea a doua, având și adăpostul acelui gol ticălos. 

Hai cu miracolul miercurea viitoare, la Praga! Chiar că trebuie o minune, dar s-au mai văzut atâtea în 2019 în această competiție. Și Slavia are fisuri în zona apărării, e nevoie și de discernământ, și de șansă. Hai că românilor le-a mers bine în Cehia, puneți câinii pe ei!

12 aniau trecut de la prima și singura participare a cehilor în grupele UCL

3 participăritoate directe, a bifat CFR Cluj în grupele Champions League

10 aniau trecut de la „Minunea de la Liberec”, victoria și calificarea lui Dinamo în grupele Europa League, după 0-3 în tur, la penalty-uri în Cehia cu Slovan

Vinicius s-a rupt!

Pierderea grea și total neașteptată pentru Petrescu: Vinicius s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea meciului și Super-Dan n-a riscat. Cu toate că brazilianul fusese integralist în toate duelurile europene până aseară. Antrenorul l-a preferat pe Cestor, care ar putea juca și returul de miercuri de la Praga. 

  • Meciul cu CFR i-a prilejuit lui Alex Băluță să prindă lotul de 18. În acest sezon, prinsese doar o dată în 6 meciuri lotul lărgit, fără să joace. 
  • Cei de la UEFA au venit cu toate "jucăriile" în Gruia. Inclusiv cu propria tabelă de marcaj, ea a funcționat aseară, nu cea a ardelenilor, pe care au fost diverse informații de statistică. Plus detalii despre ceea ce înseamnă tehnologia VAR, în premieră la un meci în România. 

CFR Cluj - Slavia Praga 0-1

Desfășurarea partidei

min. 90 Arbitrul acordă trei minute de prelungiri.
min. 87 Ultima schimbare la CFR: iese Bordeianu, intră Hoban.
min. 86 Soucek îl faultează pe Păun și vede cartonașul galben.
min. 84 Ultima schimbare la Slavia: iese Masopust, intră Holes.
min. 79 Omrani ratează lovitura de la 11 metri!
min. 77 Omrani este faultat în careu de către Olayinka, iar arbitrul acordă penalty pentru CFR Cluj, după ce au verificat și cei din camera VAR. 
min. 73 Dan Petrescu mută din nou: iese Aurelio, intră Păun. Translatorul este debusolat: anunță intrarea numărului 7, Nicolae Stanciu, la CFR.
min. 70 Burcă are o ieșire nervoasă. Își trântește adversarul pe teren și vede cartonașul galben.
min. 68 A doua schimbare la Slabia: iese Van Buren, intră Skoda.
min. 67 Deac se prăbușește în careu, în urma unui contact cu un adversar, cere penalty, dar arbitrul acordă doar corner.
min. 63 Cehii fac prima schimbare: iese Traore, intră Kral.
min. 54 Clujenii execută un corner, Cestor cade în careu, dar arbitrul dictează fault în atac. 
min. 52 Deac pătrunde în careu, dar întoarce pentru Bordeianu și acesta trimite puternic peste poarta cehilor. 
min. 51 Ocazie mare pentru CFR! Rondon pătrunde în careu pe partea stângă și șutează la colțul lung, dar mingea nimerește bara porții cehilor.
min. 46 Dan Petrescu face prima schimbare: iese Țucudean, intră Rondon.
Pauză în Gruia!
min. 45 Bordeianu îl faultează pe Stanciu și vede cartonașul galben.
min. 44 Masopust încearcă o centrare pentru Stanciu, dar Bordeianu este pe poziții și îndepărtează pericolul.
min. 43 Coufal îl faultează pe Omrani și vede cartonașul galben.
min. 31 Djokovic protestează și vede cartonașul galben.

  • Organizatorii UEFA au instalat o tabelă specială pe care spectatorii pot urmări informații despre cornere, parade, cifre, statistică
CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 0-1 // FOTO+VIDEO Hai cu miracolul 2.0! Campioana are nevoie de multă șansă în Cehia, după ce a avut o bară și a ratat un penalty acasă

min. 28 GOL! Cehii deschid scorul în Gruia! Masopust șutează puternic de la distanță și îl învinge pe Arlauskis. 

+19 FOTO

min. 27 Djokovic trimite cu capul în careu pentru Țucudean, dar portarul cehilor respinge atent în corner.
min. 14 Olayinka primește pe partea dreaptă, pătrunde în careu și încearcă un șut, dar mingea trece pe lângă poarta lui Arlauskis. 
min. 12 Deac pătrunde în careu pe partea dreaptă, dar este deposedat și cehii resping în afara terenului.
min. 9 Burcă este faultat în apropierea propriului careu și arbitrul acordă posesia pentru CFR.
min. 7 Țucudean pătrunde în careu, dar cehii protejează bine și îndepărtează pericolul.
A început partida! Aproximativ 18.000 de spectatori asistă la această întâlnire.

Echipa de start oferită pe surse de către GSP a fost confirmată de către UEFA:

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Cestor, Burcă, Camora -  Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio -   Deac, Țucudean, Omrani 
Rezerve: Vâtcă, Păun, Costache, Hoban, Mureșan, Peteleu, Rondon 
Antrenor: Dan Petrescu 

Slavia Praga: Kolar - Coufal, Hovorka, Kudela, Boril - Soucek, Traore - Masopust, Stanciu, Olayinka - Van Buren
Rezerve: Kovar, Holes, Husbauer, Băluță, Skoda, Helal, Kral
Antrenor: Jindřich Trpišovský

Arbitru: Cüneyt Çakır // Asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun (Turcia)

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj, 23.500 de locuri)

„Nimeni nu s-a relaxat după victoria de la Celtic. Nu am făcut nicio petrecere. A fost doar puțină bucurie, era normal. Dan le-a spus că mereu trebuie să vrei mai mult de la viață, de la fotbal, să dai totul pe teren și fotbalul te va răsplăti”, Bogdan Mara, director sportiv CFR Cluj, înainte de meci, la TV Digi Sport

„Lipsesc doi jucători foarte importanți: lui Culio i se alătură Vinicius, care a fost mereu un pericol pentru adversari la fazele fixe. Cu siguranță Dan Petrescu a pregătit meciul ca o finală. Mi-aș dori enorm ca ei să acceadă în grupe. Pronostic: scorul preferat al lui Dan Petrescu, 1-0” - Laurențiu Rus, fost fundaș al CFR-ului, înainte de meci, la TV Digi Sport

Spectatorii au început să vină la stadion

Pregătiri pentru imnul Ligii Campionilor

Cu două ore înaintea partidei, au început repetițiile generale pentru momentul în care imnul Ligii Campionilor va răsuna în Gruia. Copiii de mingi au ieșit pe teren pentru a exersa celebra scenografie de dinainte de fluierul de start.

După meciul senzațional din Scoția, 4-3 cu Celtic, CFR Cluj va evolua cu casa închisă împotriva cehilor de la Slavia Praga, echipă la care evoluează Nicolae Stanciu și Alex Băluță. Până în play-off, campioana României a trecut de Astana, Maccabi Tel-Aviv și Celtic, în timp ce campioana Cehiei este calificată direct în această fază a Ligii Campionilor.

„Nu știu dacă Nicolae Stanciu va juca de la început. Gândiți-vă că un fotbalist ca Băluță nu prinde lotul de 18, ca să realizați ce valoros e lotul Slaviei! Stanciu este jucător de naționala României, deja a dat două goluri pentru noua sa formație, are salariul cât au toți ai mei laolaltă! El va fi un pericol constant. Dar nu doar el va pune poarta noastră în pericol. Are clasă, șutează bine de la distanță, trebuie să avem mare grijă, mai ales la cum reușește să se desprindă de adversar. Anul trecut cehii au dat trei goluri la Chelsea acasă, sunt la alt nivel. Slavia este cea mai ofensivă echipă pe care am studiat-o în 16 ani de antrenorat!”, a spus Dan Petrescu, înainte de meci. 

„Cluj va juca puțin diferit față de confruntarea cu Celtic, când i-a lipsit fotbalistul-cheie. Are un trio ofensiv foarte bun, care depinde însă de jocul acestui mijlocaș. O echipă experimentată, complexă. Campioana României, toți jucătorii au între 30 și 50 de meciuri în cupele europene. Vom analiza diferit Clujul, îi vom căuta slăbiciunile. Trebuie să aibă și slăbiciuni”, a spus și Jindřich Trpišovský, antrenorul Slaviei.

VEZI ȘI: 

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA // VIDEO Dan Petrescu, încrezător: „Până acum nu credea nimeni în Petrescu și în CFR Cluj” + De ce e atent la Stanciu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (612)
mosvasile
mosvasile  •  21 August 2019, 17:45
Postat de bercean pe 21 August 2019, 13:00

Slavia a pierdut 2-0 cu Mlada boleslav in sezonul trecut, locul 5 din Portugalia e peste orice echipa din Cehia sau Scoția. Campionatul portughez e unul dintre cele mai puternice din Europa locul 8, fata de campionatul cehiei locul 13 sau campionatul slab al Scoției doar locul 20.

Pai ai zis-o chiar tu!Campionatul Portugaliei este comparativ cu cel al Scotiei!Conteaza numai aceleasi 2-3 echipe!Restul...sunt de umplutura!Ce mare scofala face Braga in cupele europene?Echipa clasata inaintea lui Guimaraes (care este echipa unui orasel cu cca 50 de mii de locuitori din districtul...Braga)?

bercean
bercean  •  21 August 2019, 13:02
Postat de mosvasile pe 21 August 2019, 12:29

*** aia de Arlauskis a avut un singur sut pe poarta- si ala de la vreo 20 de metri si nu cine stie ce complicat-si ...era pe picior gresit!Nu a schitat nici un gest!La suturile de la distanta...e absent!Iar la Omrani, era clar ca va rata!Odata regula ca nu bate tot cel care a"scos"penalty-ul,iar a doua oara...ca nu le are la batut penalty-uri!Dar putea sa-i zica cineva ceva?Culmea ca si in conditiile de aseara- cand Slavia a stapanit jocul-CFR putea sa castige cu scorul de 3-1!Daca!Daca dadea gol Tucudean,daca dadea gol Rondon,daca nu batea Omrani penalty-ul!

Daca astana nu rata o ocazie imensa în min 91 CFR era eliminat demult, încă din primul tur preliminar.

bercean
bercean  •  21 August 2019, 13:00
Postat de mosvasile pe 21 August 2019, 12:42

Pai Slavia anul trecut a ajuns pana in sferturile UEL-unde a fost scoasa de Chelsea,cea care va castiga trofeul!Nu cumva este echipa care in grupele UCL i-a luat 4 puncte din 6 "Stelei"lui Becali?Dar Guimaraes?Nu cumva anul trecut a fost in Segunda ?Iar anul asta s-a clasat a 5-a-in urma lui Braga?Echipa lui Becali inca traieste-si inca bine-din coeficientul Stelei!Cea adevarata!

Slavia a pierdut 2-0 cu Mlada boleslav in sezonul trecut, locul 5 din Portugalia e peste orice echipa din Cehia sau Scoția. Campionatul portughez e unul dintre cele mai puternice din Europa locul 8, fata de campionatul cehiei locul 13 sau campionatul slab al Scoției doar locul 20.

Vezi toate comentariile (612)
Comentează