INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - YOUNG BOYS BERNA

CFR Cluj - Young Boys Berna 1-1 » Deja-vu în Gruia. Ardelenii scapă victoria în prelungiri

CFR Cluj - Young Boys // foto: Twitter @ BSC_YB +29   FOTO
CFR Cluj - Young Boys // foto: Twitter @ BSC_YB

Articol de - Publicat marti, 03 august 2021 23:23 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 00:41

CFR Cluj a remizat cu Young Boys în manșa tur a duelului din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, scor 1-1. Același scor ca în meciul celor două echipe din grupele Europa League de anul trecut.

  • Meciul retur cu Young Boys Berna va avea loc pe 10 august, în Elveția.
  • În cazul în care va trece de Young Boys, CFR va da peste Ferencvaros sau Slavia Praga în play-off-ul Ligii. 
  • Dacă va fi eliminată de elvețieni, CFR va da piept în play-off-ul Europa League cu pierzătoarea dintre Steaua Roșie Belgrad și Sheriff Tiraspol.
Prima reacție din partea conducerii lui CFR Cluj cu privire la „cazul Chipciu” + Ipoteză-șoc: „I s-a pregătit ceva, că are salariu foarte mare”
CFR CLUJ
Prima reacție din partea conducerii lui CFR Cluj cu privire la „cazul Chipciu” + Ipoteză-șoc: „I s-a pregătit ceva, că are salariu foarte mare”

Programul complet al turului 3 din Liga Campionilor

Cronică Aurelian Botezatu: „Remiza lui Manea”

Cazul "Alex Chipciu", nu meciul cu Young Boys, a ținut prima pagină în ultimele două zile. "Chipciu l-a lovit pe Hindrich", "Chipciu exclus din lot", "Chipciu e recalcitrant", "Giovanni Becali îi caută echipă lui Chipciu în Turcia". 

Dacă a amplificat totul, pe motiv că "era prea multă liniște la echipă și a vrut să-i capaciteze pe jucători, să-i motiveze, să-i trezească cumva" - cum susține ex-giuleșteanul Vasile Maftei, atunci lui Marius Șumudică i-a reușit doar parțial.

CFR a plecat ca un glonte din pușcă. Și după 4 minute schimba deja tabela, prin Cristi Manea. Clujeanul era în poziție de ofsaid, dar poate că Zeul Fotbal și-a dorit o reparație pentru penalty-ul controversat acordat elvețienilor la duelul-retur, din stagiunea trecută. Young Boys a egalat la unu din acel 11 metri și apoi, în prelungiri, a marcat golul victoriei, scor 2-1, și al calificării în "16"-imile Europa League.

Pas înapoi făcut de CFR Cluj

Campioana noastră a mai avut câteva momente bune, după gol. Însă treptat, a făcut un pas înapoi și Young Boys a pus stăpânire pe joc. Siebatcheu l-a întins bine pe Arlauskis, apoi CFR a avut și ghinion, cu accidentarea lui Alibec. Iar Manea, din nou Manea!, a blocat la disperare balonul expediat violent de Elia, din numai 4 metri.

Parta secundă a început tot cu clujenii la cutie, așteptând greșeala adversarului. O strategie riscantă, drept dovadă că pulsul tribunelor a crescut la reluarea lui Fassnacht (50), reluare "alături" dintr-o poziție centrală, promițătoare.

"Șumi" a împrospătat ofensiva, cu Debeljuh în locul lui Omrani, însă fără efect. Și meciul s-a transformat, minute bune, într-o miuță la poarta lui Arlauskis.

Elia l-a încercat pe lituanian cu două trasoare, dar pe direcția lui, până ce Păun a relaxat cât de cât asistența cu un șut "peste". Pulsul a crescut din nou la final, cu Arlauskis providențial, la reluarea lui Aebischer, și 8 minute de prelungiri! Prelungiri în care Manea, cel care ținuse Clujul pe strada victoriei până atunci, a provocat lovitura liberă în urma căreia Sierro a egalat la unu. Exact ca sezonul trecut.

CFR Cluj - Young Boys Berna 1-1 » Deja-vu în Gruia. Ardelenii scapă victoria în prelungiri

Statisticile meciului via sofascore.ro

Ilie Dumitrescu reacționează în scandalul de la Cluj: „Jucătorul nu va renunța la salariul său”
CFR Cluj
Ilie Dumitrescu reacționează în scandalul de la Cluj: „Jucătorul nu va renunța la salariul său”

20.000 de eurode căciulă e prima promisă jucătorilor de la CFR, dacă se califică pentru play-off

60 de milioane de euroe valorea de piață a lotului elvețienilor. Al CFR-ului e cotat la 30,53 milioane

4 titluri la rânda câștigat Young Boys în ultimele tot atâtea sezoane, la fel ca și ardelenii

CFR Cluj - Young Boys Berna 1-1

  • Final de meci, 1-1.
  • min. 90+3: GOL YOUNG BOYS. Vincent Sierro egalează pentru Young Boys în al treilea minut al prelungirilor. Arlauskis a respins în lateral șutul din lovitură liberă al lui Aebischer, pe direcția lui Sierro, care împinge balonul în poarta nepăzită.
  • min. 90: 8 minute de prelungire. 
  • min. 88: Giedrius Arlauskis scoate șutul lui Lauper. Înainte de acesta, a fost lovit încercând să respingă o minge centrată din corner. Portarul CFR-ului primește îngrijiri medicale în aceste momente.
  • min. 85: Marius Șumudică îl aruncă în luptă pe Valentin Costache. Iese Sigurjonsson.
  • min. 84: de la Young Boys iese Martins Pereira, în locul căruia intră Sierro.
  • min. 77: Adrian Păun evită un adversar și șutează de la marginea careului advers, dar balonul trece peste poartă.
  • min. 73: Arlauskis prinde fără emoții șutul de la distanță expediat de Elia.
  • min. 71: alte două modificări la Young Boys. Intră Lafort și Spielmann, ies Garcia și Ngamaleu.
  • min. 62: schimbare și la CFR. Gabriel Debeljuh îi ia locul pe teren lui Billel Omrani.
  • min. 56: dublă-schimbare la oaspeți. Ies Fassnacht și Camara, intră Lauper și Rieder.
  • min. 50: Fassnacht șutează de la aproximativ 15 metri de poartă, dar lovește balonul rău, iar acesta se scurge pe lângă poarta lui Giedrius Arlauskis.

A început repriza secundă. 

Pauză la Cluj-Napoca. 

  • min. 41: Fassnacht reia cu capul o centrare venită din partea dreaptă, dar balonul trece peste poarta lui Arlauskis.
  • min. 35: ocazie mare pentru elvețieni! Elia a șutat de la 6 metri de poartă, dar balonul a fost blocat de Cristi Manea, care a intervenit prin alunecare în momentul potrivit.
  • min. 22: Adrian Păun îi ia locul lui Denis Alibec.
  • min. 21: probleme medicale pentru Denis Alibec. Atacantul campioanei acuză dureri musculare și primește îngrijiri medicale pe teren.
  • min. 11: Denis Alibec a șutat de la marginea careului de 16 metri, iar mingea, deviată, a căzut pe plasa porții lui von Ballmoos.
  • min. 8: Arlauskis reține lovitura de cap a lui Siebatcheu.
  • min. 4: GOOOL CFR CLUJ! După o lovitură liberă, Billel Omrani deviază pe spate, iar Cristi Manea reia în plasă de la câțiva metri de poartă.

A început meciul. 

CFR Cluj - Young Boys Berna, echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Bouhenna, Cestor - Susic, Rodriguez, Sigurjonsson, Camora (cpt.) - Deac - Alibec, Omrani
REZERVE: Bălgrădean, Graovac, Păun, Ciobotariu, Latovlevici, Costache, Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Gussouma, Itu
ABSENȚI: Burcă (accidentat)
ANTRENOR: Marius Șumudică

YOUNG BOYS: Von Ballmoos (cpt.) - Hefti, M.A. Camara, Zesiger, Garcia - Ngamaleu, Aebischer, Martins, Fassnacht - Elia, Siebatcheu
REZERVE: Zbinden, Faivre, Spielmann, Sierro, Kanga, Sulejmani, Burgy, Mambimbi, Maceiras, Lefort, Lauper, Rieder
ABSENȚI: Lustenberger, Maier, Nsame, Monteiro (accidentați)
ANTRENOR: David Wagner

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

CFR Cluj - Young Boys Berna, amintire de coșmar

Young Boys are un lot evaluat de Transfermarkt la 61,8 milioane de euro, de două ori mai valoros pe hârtie decât cel al campioanei României. Fotbalistul #1 din punctul de vedere al cotei de piață este atacantul Jean-Pierre Nsame (7m), accidentat însă în prezent.

CFR s-a întâlnit în sezonul trecut de Europa League cu Young Boys. „Feroviarii” au obținut doar 1 punct din confruntările cu elvețienii, 1-1 în România, 1-2 la Berna.

Returul a fost decisiv în privința calificării în „16”-imi. Era ultima etapă a grupelor, CFR avea nevoie de o victorie, a condus până în minutul 90+3, însă finalul avea să-i fie fatal formației pregătite la vremea respectivă de Edi Iordănescu. A încasat două goluri în prelungiri și a terminat pe locul 3 grupa A (5p), din care au mai făcut parte AS Roma și ȚSKA Sofia.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Denis Alibec a marcat primul gol la CFR și a explicat de ce a ales campioana: „E cea mai mare echipă din țară”

Înțepături către rivale, dinspre CFR Cluj: „De 4 ani suntem singuri în Europa” + „Cred în karma, ne răzbunăm pe Young Boys!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (445)
sdaniel1972
sdaniel1972  •  06 August 2021, 18:33

*** PE FATA. GOL DIN OFSSIDE , CFR. RUSINE!!! ***!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mickey13
mickey13  •  04 August 2021, 11:56
Postat de catalin_cj pe 04 August 2021, 09:06

Asta se intampla cand din lipsa valorii apare ura. E clar, daca nu ia fcsb campionatul acesta e furat de altii. La fel de clar e ca daca gigi ia un jucator e o valoare certa, iar daca același jucator merge la o alta echipa e un ratat. Cine a luat jucatori de mana a 7-a din tara si de afara strigand ca ii vimde pe meleoane? Si dupa aceea i-a dat afara cu picioare in fund? Cine dilueaza competitia aducand jucatori mediocrii ridicati la rang de superstar? Cine vrea sa vanda petarde la preturi inimaginabile? Cine a vandut jucatori execrabili afara pe baza relatiilor cu impresarii, jucatori care s-au intors inapoi cu coada intre picioare? Cine ia jucatori de la echipele concurente in baza unor datorii la acel club? Numitorul comun e unul singur. Fariseul!

Pe bune?! Tu ai citit ce tampenii ai debitat? De la voi au plecat Arla, s-a intors, fara sa joace vreun meci, Paun, a r3venit, tot dupa niciun meci a revenit si asta imprumut. Bordeianu, vandut iar apoi revenit, cand si-a dat aia seama ca joaca pe alt post! Jumatate din echipa actuala e formata din jucatori rejectati, luati de la contracandidatele la play off si/sau imprumutati: Arla, Paun, Alibec, Balgradean, Rodriguez, Bouehna... zero jucatori din academia proprie... Asta-i marea echipa campioana...chioru-i rege in tara orbilor! Pe de alta parte, cat timp Jiji traieste in lumea lui, Steaua nu va lua titlul si nu va face treaba in Europa! Si asta nu datorita adversarelor cu din cauza lui Jiji! Este atat de ***, de limitat in gandire, incat, pur si simplu saboteaza tot ceea ce a strans pana acum! Asta nu este in stare sa gandeasca mai departe de ***. Atat stie, atat face: ***!! De regula, lumea se maturizeaza dupa o anumita varsta, la Jiji, este egala cu varsta mortii...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  04 August 2021, 11:53
Postat de catalin_cj pe 04 August 2021, 10:40

Toti sunteti specialisti la alte echipe. Si toti aveti dreptate. Deac e praf, Camora e pulbere, Omrani nu joaca nimic. Va uitati doar la ce va spune tv-ul. Si ei au ajums aici. Pe de alta parte Coman, Olaru, Popescu, Morutan, Tănase, Vlad sunt niste supervedete, problema lor ca sunt supervedete doar pe hartie. Daca fcsb nubar avea parte de sustinerea presei, aceste perle nu ar exista. Ar juca la clinceni sau la voluntari daca ar avea loc de tittularii de acolo. S-a vazut si la nationala cum niciunul nu a confirmat. S-au rotit la nationala toti fcsbistii in functie de cum dorea gigi. Pana la urma ce s-a ales? Praful. Si acest praf se așterne de ani de zile tot mai gros si mai greu de indepartat.

Probabil si la Jocurile Olimpice tot aia de la FCSB sunt de vina ca au fost zero goluri. Tot ei i-au transferat la CFR pe Pascanu, Andrei Radu, Mailat, Ciobotariu si Costache ca fie trecuti pe linie moarta. Sau poate ar trebui sa joace Susic, Arla si Bilel la nationala? Mai urmeaza sa spui ca din cauza lui Gheorghe nu a iesit Barna presedinte.

Vezi toate comentariile (445)
Comentează