INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEMIFINALE

VIDEO + FOTO Chelsea - Manchester City, finala UEFA Champions League » Real Madrid, sufocată la Londra

Real Madrid - Chelsea 1-1 // foto: Guliver/gettyimages +11   FOTO
Real Madrid - Chelsea 1-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 05 mai 2021 23:52 / Actualizat joi, 06 mai 2021 08:53

Chelsea a învins-o pe Real Madrid, scor 2-0, și o va înfrunta pe Manchester City în finala Ligii Campionilor. Turul din Spania se încheiase la egalitate, scor 1-1.

  • Prima finalistă din acest sezon de Champions League este Manchester City. Formația lui Guardiola a trecut de PSG în semifinale, scor general 4-1
  • Finala Ligii Campionilor din acest sezon se va disputa pe 29 mai 2021, la Istanbul, pe Atatürk Olympic Stadium

„Nu este un miracol, am ajuns unde merităm". Pentru a patra sa finală, de la Istanbul, Zidane avea nevoie de mai puțin la Londra. Unde nu plouă la fel de tare ca la Madrid, dar e mai frig, doar șapte grade. Și atmosfera e ostilă, autocarul echipei fiind atacat cu pietre de fani. Real și-a recuperat liderul, titularizat după 35 de zile de la ultima apariție și cu numai trei jocuri în 2021. Sergio Ramos, "căpitanul celei mai bune trup din ultimul deceniu", cum îl lăuda Tuchel, nu poate lipsi. 

Tocmai s-a accidentat Varane într-o apărare mereu incompletă. Nici ceilalți din vechea gardă, Kroos și Modrici. Doar Valverde nu e, deși a scăpat de virus. Joacă și Hazard. Dincolo, Chelsea n-are surprize, apare numai Havertz din primul minut.

Chelsea - Real Madrid, 2-0. În sfârșit, Werner!

Los Blancos trebuie să înscrie pe "Stamford Bridge" și preiau controlul, pasează mai mult. Dar londonezii sunt mai periculoși, primul șut îl are Rüdiger. Respinge Courtois. Belgianul e învins apoi din careul mic, numai că atunci când înscrisese și Werner era în ofsaid la centrarea lui Chilwell! Abia după jumătatea reprizei, amenință și Realul. Tot Benzema, scoate Mendy. 

Golul pică însă în cealaltă poartă, se vede că Ramos a intrat forțat. Lob Havertz, bară transversală și, singur de la un metru, Werner nu mai greșește! Al 22-lea gol influențat de Timo în acest sezon pentru "The Blues". Replică oaspeții, dar nici cu capul Benzema nu îl învinge pe Mendy, reflex de sub transversală. Greu să îi dai gol lui Chelsea! Are șapte clean sheets în 11 meciuri din Champions și n-a pierdut decât două din ultimele 24 de partide. FC Porto a fost singura ce a câștigat la Londra, în "sferturi", fără să se poată califica.

+7 FOTO

Havertz, a doua bară în Chelsea - Real

Și repriza secundă începe prost pentru Madrid. Îi trece glonțul pe la ureche lui Courtois. "Capul" lui Havertz, de lângă Militão, lovește iar transversala, însă acum mingea iese afară. "Albii" nu se regăsesc și fazele fixe sunt invitație la ocazii pentru gazde. Vine rândul lui Thiago Silva să rateze, tot la o minge aeriană. Ocaziile se țin lanț, Mount saltă balonul peste bară. Chelsea risipește cam mult și nu ucide meciul. Havertz continuă duelul cu Courtois, care o mai ține în viață pe Real. Oare cât? Când mai atacă și colegii? Numai o dată n-au dat gol "albii" în ultimele 12 semifinale de Ligă. 

Zizou schimbă sistemul, revine la cel cu trei fundași și-l pune pe Valverde în dreapta. Din nou belgianul cu mănuși face o minune, cu piciorul la șutul lui Kanté. E greu să-ți amintești de când adversarii lui Real nu au mai ajuns atât de ușor și de des în fața golului! Intră Pulisici, marcatorul din Valdebebas, alt motiv de panică în defensiva lui ZZ. Alt corner, alt frison, Thiago Silva nu mai cadrează cu capul. Real pare un muribund umblător, dar Zidane renunță la Casemiro. E sinucidere curată?

Chelsea, „ucigașa de spanioli”

Mai rămâne un sfert de oră în care să salveze impresia netă de inferioritate. Putea fi lejer 4-0 pentru trupa lui Tuchel. Real se decide să atace, dar cum să dea gol, când nici centrări nu vin, nu trage nimeni la poartă? Inevitabilul se produce, omniprezentul Kanté interceptează, Pulisici calculează ca un computer momentul și locul assistului, iar Mount dă sentința și curmă suferința campioanei Spaniei. După victoria cu Sevilla din grupe, "dubla" cu Atletico din "optimi", Chelsea învinge a treia echipă din LaLiga în aceeași ediție.

2012este ultimul an în care Chelsea a ajuns în finala Ligii, când a și câștigat trofeu. Real Madrid s-a calificat în finală în 4 ani de atunci, 2014, 2016, 2017 și 2018

FINAL » Chelsea - Real Madrid 2-0

Chelsea - Real Madrid, echipe de start

Chelsea: Mendy - Christense, T. Silva, Rudiger - Azpilicueta, Kante, Jorginjo, Chilwell - Havertz, Werner, Mount 
Rezerve: Kepa, Caballero, Alonso, Abraham, Pulisic, Zouma, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, James, Emerson
 Antrenor: Thomas Tuchel 

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, S. Ramos, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Vinicius Jr., Benzema, Hazard 
Rezerve: Lunin, Altbe, Asensio, Marcelo, Valverde, Odriozola, Isco, Mariano, Rodrygo, Arribas, Blanco, Gutierrez Antrenor: Zinedine Zidane

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Patronul lui Man și Mihăilă, anunț major după retrogradarea în Serie B » Scrisoarea miliardarului american: „Vreau să fie clar”

Keșeru, gol în meciul care i-a adus al zecelea titlu consecutiv lui Ludogorets

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
polistul68
polistul68  •  06 Mai 2021, 21:43
Postat de parpalache pe 06 Mai 2021, 10:56

O„fi luat in calcul”cum zici tu!Numai ca acel calcul(daca chiar o fi fost vreun calcul),a fost...gresit!S-a vazut pe teren!Acel Hazard (de cand este la Real Madrid), intr-un singur meci si-a justificat cumva faima!Intr-un meci de campionat cu...Deportivo Alaves,in editia trecuta a La Liga-sezonul 2019-2020!!Pe o ploaie torentiala (nimerind si un fundas neinspirat pe partea lui), atunci a facut niste curse irezistibile!Atat!Iar pentru unul ca el, sa schimbi toata asezarea in teren-cu Vinicius pe dreapta?

Cred ca motivul pt care l-a folosit pe Hazard e ca, stiind ca Chelsea e o echipa mai buna, mai in forma, belgianul ar putea avea o sclipire ...doar Benzema e pe "val" acum la Real..restul, parca sunt din alt film...si mutarea lui Vinicius in drepta cred a depins de viteza fundasilor laterali...repet, sunt ferm convins ca a luat in calcul toate variantele, doar ca nu s-a vazut pe tabela...oricum Chelsea a fost mult peste Real..ar fi castigat in orice formula ar fi jucat Real.

polistul68
polistul68  •  06 Mai 2021, 21:32
Postat de parpalache pe 06 Mai 2021, 10:56

O„fi luat in calcul”cum zici tu!Numai ca acel calcul(daca chiar o fi fost vreun calcul),a fost...gresit!S-a vazut pe teren!Acel Hazard (de cand este la Real Madrid), intr-un singur meci si-a justificat cumva faima!Intr-un meci de campionat cu...Deportivo Alaves,in editia trecuta a La Liga-sezonul 2019-2020!!Pe o ploaie torentiala (nimerind si un fundas neinspirat pe partea lui), atunci a facut niste curse irezistibile!Atat!Iar pentru unul ca el, sa schimbi toata asezarea in teren-cu Vinicius pe dreapta?

Sunt ferm convins ca, desii nu i-a iesit, a facut tot ce a putut...dar asta e fotbalul, daca ii iesea, era mare..acum, ca nu i-a iesit, suporta consecintele..dar acuma serios..noi suntem ghibiti, eu am jucat la nivel de liga a 4-a ( la o deplasare am fost 10 de toti, cu tot cu portarul de rezerva...)...nu vad cum mi-as permite sa-l critic pe Zidane...omul a demonstrat ca e toba de fotbal, a jucat la cel mai inalt nivel, a demonstrat ca antrenor ca e mare..sa venim noi, sa il criticam..si chiar mai mult, sa i spunem ce trebuia sa faca, e putin cam mult.

parpalache
parpalache  •  06 Mai 2021, 12:07

Real Madrid a batut de doua ori pe Barcelona(chiar daca o Barcelona aflata in schimbare de generatii)si a ajuns in semifinalele UCL(trecand si de Liverpool),pentru ca a jucat fara... Hazard!Dar Zidanne a gresit„reteta”jucand in acest retur cu Hazard titular,schimband si asezarea pentru el!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează