INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA ŞI BAYERN JOACĂ FINALA

Chestii legate de destin? S-a întors roata pentru Real, Barcelona, Bayern şi Chelsea!

sursa foto: Reuters +1   FOTO
sursa foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 14:06

Comentariile de după semifinalele Chelsea - Barcelona (1-0, 2-2) şi Bayern - Real Madrid (2-1, 1-2, 3-1 d.p) sînt pe întreg mapamondul la fel de savuroase şi aprinse precum duelurile dintre cele 4 superputeri ale fotbalului mondial.

Şi ele vor mai curge un timp pînă după finala de la Munchen, dintre Bayern şi Chelsea, de pe 19 mai, pe Fussball Arena. Se poate spune că roata s-a întors în favoarea bavarezilor şi londonezilor după ce-au pătimit în trecutul apropiat de pe urma sau din cauza celor două grupări spaniole. Iată cîteva amănunte care s-au răsucit şi au făcut ca principalele două favorite la finală, Real şi Barcelona, să plîngă şi să suspine acum:

Duelul Chelsea - Barcelona
1. Multe ziare au titrat după eşecul catalanilor că "Barcelona a murit". Tot la fel, mulţi specialişti consideră că marea echipă a Barcelonei din ultimii ani, 13 trofee în palmares, s-a impus după calificarea în finala Champions League smulsă în prelungiri pe Stamford Bridge în primăvara 2009. Prin reuşita lui Iniesta care a dus Barca în finala pe care avea s-o cîştige în dauna lui Man United. Dar după acel meci, londonezii au acuzat arbitrajul scandalos al norvegianului Ovebro, iar Drogba şi Ballack au fost la un pas să-l linşeze pe scandinav fiindcă a contribuit la ratarea finalei de către Chelsea.
2. Barcelona a fost eliminată pe 24 aprilie de către Chelsea, cum a fost eliminată pe 24 aprilie, dar 2010, de către Inter Milano. Tot la un pas de o finală Champions League. Tot după un meci în care catalanii au atacat furibund, în van. Tot după un meci pierdut în tur, pe terenul advers, tot după ce a avut mai bine de o repriză un om în plus. Cu Inter-ul lui Mourinho a fost eliminat Motta, acum a fost Terry trimis mai devreme la cabine.
3. Presa britanică susţine că Di Matteo ar fi primit informaţii cum să contracareze jocul catalanilor chiar de la Jose Mourinho, actualul antrenor blanco, fost tehnician al the Blues.

Duelul Bayern - Real Madrid
1. Bayern a plîns în faţa lui Mou în 2010, după finala pierdută cu Inter (0-2), acum Mou a intrat învins în vestiarul nemţilor şi i-a felicitat pentru accesul la ultimul act de pe Fussball Arena.
2. Pînă în prezent, unul dintre Clasicile fotbalului mondial la nivel de cluburi păstra o egalitate perfectă. Bayern eliminase de 4 ori pe Real, madrilenii trecuseră de 4 ori de bavarezi. Acum s-a făcut diferenţa.
3. Pînă miercuri noaptea, nici una dintre cele două echipe nu pierduse la penalty-urile de departajare. Apoi, Madridul a capotat.
4. În urmă cu două săptămîni, Robben a îngropat şansele lui Bayern în ultima ediţie a ligii germane, ratînd un penalty şi alte două ocazii imense în derby-ul cu Borussia Dortmund. La Madrid, împotriva echipei de la care a venit în Germania şi de care nu s-a despărţit prea amiabil, a fost decisiv, marcînd, tot de la 11 metri, şi ducînd meciul în prelungiri.
5. Cristiano Ronaldo, providenţial pentru Real în acest sezon, artizanul principal al succesului ce se profilează în La Liga a marcat de două ori în timpul regulamentar, prima dată din penalty. Dar a ratat primul penalty de departajare. În finala din 2008, cînd era la Man United, lusitanul a ratat tot la penalty-urile de departajare, însă ai lui au trecut de Chelsea, întrucît Terry n-a putut înscrie de la punctul cu var! Acum, Terry este eliminat pentru finala de la Munchen, însă căpitanul "albaştrilor" îşi va susţine echipa care joacă ultimul act al celei mai importante competiţii intercluburi din lume.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
vandersaar
vandersaar  •  26 Aprilie 2012, 14:48
Postat de th3dog pe 26 Aprilie 2012, 14:10

asta ar fii cam singurul motiv pt care Chelsea a meritat anul asta sa se califice (pt ce s-a intamplat acum 3 ani) de partea cealalta, Mourinho merita pe deplin aceasta necalificare dupa cum s-a calificat acum 2 ani cu Interul impotriva aceleiasi Barca. La numai un an Barca si-a luat revansa in fata lui Murinho si tot in semifinale pana la urma Dumnezeu le pune in ordine pe toate :)

Sa stii ca chestia asta cu "merita" sau "nu merita" tine strict de ceea ce s- a intamplat pe teren in ambele manse. Bayern s-a calificat meritat, si datorita lui Heynckes un antrenor foarte experimentat(demult nu am mai vazut un Bayern atat de solid). Iar Chelsea a ales varianta cea mai la indemana sa se califice, aceea de a se apara, efectiv nu ai cum sa joci impotriva Barcelonei. Ma doare ca a pierdut Realul, dar nu merita sa mearga in finala, au facut doua jocuri slabe, si au pus foarte mult accent pe meciul de la Barcelona.

th3dog
th3dog  •  26 Aprilie 2012, 14:10

asta ar fii cam singurul motiv pt care Chelsea a meritat anul asta sa se califice (pt ce s-a intamplat acum 3 ani) de partea cealalta, Mourinho merita pe deplin aceasta necalificare dupa cum s-a calificat acum 2 ani cu Interul impotriva aceleiasi Barca. La numai un an Barca si-a luat revansa in fata lui Murinho si tot in semifinale pana la urma Dumnezeu le pune in ordine pe toate :)

tello
tello  •  26 Aprilie 2012, 13:59

Nu mai folosi jurnalistule "tot la fel" ca-l intorci in mormant pe Pruteanu !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează