INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - NAPOLI 2-1

Cum a reușit Șahtior să producă marea surpriză din UCL: "Am adormit jocul"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2017 11:08

Antrenorul portughez al lui Șahtior, Paulo Fonseca, a blocat mijlocul azzurrilor, le-a tăiat traseele și spațiile de combinații și le-a luat posesia, profitând de gafele lui Reina, vinovat la goluri. ”Am făcut erori mentale”, explică Sarri.

Napoli a confirmat startul slab al italienilor în grupele Ligii, fără victorie, fiind surprinsă de Șahtior, 1-2. Sarri a pierdut duelul cu Fonseca la Harkov, pentru că nu a avut un plan de rezervă. Antrenorul portughez i-a citit partitura și a știut, în linii mari cu aceeași trupă lăsată de Lucescu, să se impună. A adormit jocul, a dictat un ritm mai lent, neconvenabil oaspeților, a ținut echipa scurtă, tăind traseele și blocând spațiile de manevră ale viteziștilor azzurri. O dată cucerit mijlocul, cu Fred excelent, Taison și Ferreyra (gol și assist) au făcut daune.

"Am fost curajoși"

"Am câștigat meritat, pentru că am jucat perfect tactic și aproape că nu am greșit în apărare. Ne-am pregătit minuțios, am înțeles cum atacă și le-am anihilat punctele forte. Jucătorii au respectat planul, au fost curajoși și nu i-au lăsat să-și creeze ocazii. Cu astfel de adversari, nu ai voie să faci un pas greșit", a spus Paulo Fonseca.

Erorile s-au adunat însă dincolo. Pornind de la antrenor, care i-a odihnit pe Mertens și Allan, introducându-i prea târziu, până la Reina, portarul spaniol fiind complice la ambele goluri. "Am comis erori mentale. Nu am presat sus, nu i-am ținut în jumătatea lor și au reușit să construiască, să ne pună probleme", explică Sarri. 

Vezi aici video cu rezumatul meciului

"Mertens este extraordinar, îsnă are nevoie de prospețime, fiind un sprinter. Nu poate juca 50 de meciuri pe sezon. Ei au fost eroici, noi fără răutate" Maurizio Sarri, antrenor Napoli

"Când nu domină meciul, banda lui Sarri e prea fragilă și suferă. Ca să câștige, Napoli trebuie să fie mereu rapidă, agresivă și imprevizibilă" Gazzetta dello Sport, cotidian italian

4 eșecuri în ultimele 7 meciuri din Ligă (fără preliminarii) are Napoli, care a câștigat doar cu Benfica în acest interval

6 goluridin 7 reușite de Napoli în ultimele 3 meciuri din Serie A și Ligă s-au dat fără Hamšík, înlocuit mereu în acest sezon între minutul 58 și 66

11 la 16a fost raportul șuturilor la poartă (5-7 cadrate) în defavoarea lui Șahtior, care a avut o bară la 2-1 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (7)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  14 Septembrie 2017, 12:33
Postat de energydrik pe 14 Septembrie 2017, 11:47

Eh, a fost si mana lu' nea Mircea Lucescu, nu degeaba a antrenat atata timp acolo, stilul a fost impamantenit. Numai nea Mircea joaca cu 1 portar si 10 jucatori de camp. Toti jucatorii de la Sahtior il roaga pe nea Mircea sa ii aduca si pe ei la nationala turciei, indiferent ce nationalitate au.

Exact, plus faptul că "au adormit jocul" e o dovadă în plus... Păi, cine poate adormi mai bine jocu' decât marele .uce?! Marele .uce, care-n B ne duce, de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  14 Septembrie 2017, 12:34

Iata ca Sahtior poate produce un fotbal spectaculos, obtinand astfel de victorii, si fara "marele" Lucescu pe banca antrenorului !!!

energydrik
energydrik  •  14 Septembrie 2017, 11:55
Postat de ray51 pe 14 Septembrie 2017, 11:47

S-a jucat şah... Lovitura dura primita de Napoli.

Bravo ma si tu te uiti la fotbal pe playstation. Orice echipa cu lot de peste 100 mil euro poate invinge pe Napoli fara ca sa fie o surpiza! Ce mai e de campionatul italian? Parerea mea e ca Ligue 1 e peste. In Italia nu se mai regaseste nici-o echipa in top 10 cluburi etc etc /au disparut butoanele, a scazut interesul pentru fotbal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează