INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AKTOBE - STEAUA

"Doamnă de fier" în fruntea adversarei Stelei » Aktobe are un Gigi Becali în variantă feminină

Articol de - Publicat vineri, 25 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 iulie 2014 13:24

Steaua joacă miercuri, 30 iulie, de la ora 18:00, în deplasare, prima manşă a duelului cu Aktobe, în turul III preliminar al Champions League, campioana Kazahstanului fiind condusă de Sharipa Bihambetova. Femeia de 62 de ani este directorul general al grupării de doi ani şi jumătate.
A demis antrenorul campion
Avocata s-a impus în forţă de la bun început, conducînd clubul cu autoritate. A venit la club în ianuarie 2012, după ce echipa terminase pe locul 3, iar prima decizie a fost drastică. L-a demis pe antrenorul Vladimir Mukhanov, care avea 6 ani la Aktobe, respectivul cîştigînd campionatul de trei ori consecutiv. L-a pus pe Vladimir Nikitenko.

Dar nici acesta n-a supravieţuit doamnei Bihambetova. În iulie 2012 a fost îndepărtat, iar Vladimir Gazzaev a sosit în locul lui Nikitenko. Acesta din urmă cîştigase campionatul, însă Sharipa a considerat că Nikitenko nu poate face din Aktobe un club de nivel european.

Directorul general al clubului s-a ocupat şi de modernizarea arenei proprii, dar şi de europenizarea grupării. Ea este apreciată de finanţatorii lui Aktobe, fiind respectată în lumea fotbalului kazah.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  25 Iulie 2014, 17:17

Care este asemanarea c=dintre aceasta domana si puscariasul albanez. Doamna asta e avocat, albanezul puscarias e bisnitar, doamna a modernizat stadionul, bisnitarul viseaza la o tarla, deci care e asemanarea ?

ticbis
ticbis  •  25 Iulie 2014, 16:37
Postat de unico_biancorossi pe 25 Iulie 2014, 16:03

..)) nu-i da si aleia idei..)

Domnule papagal, idei iti dau eu: acum 10-15 ani, singurul stadion din tara omologat de UEFA pentru partide din grupele UCL, renovat si adus la aceasta calitate de oierul Gigi Becali, pe banii lui si nu ai statului, era stadionul Ghencea. Niciodata nu i-a fost dat in folosinta sau concesionat. Pentru fiecare partida jucata aici, platea o chirie de 20000 de euro. Asta in timp ce Borcea platea pentru o partida a lui Dinamo in groapa 700 de euro iar Rapidul lui Copos platea 400 de euro pentru fiecare meci din Giulesti (mai exact, nu-i plateau de loc, ca de-aia au ajuns cu datorii si in insolventa)! Mai usor cu pianul pe scari, ca se varsa clapele! Capisci???

ticbis
ticbis  •  25 Iulie 2014, 16:18
Postat de ticbis pe 25 Iulie 2014, 16:10

Ori esti foarte tanar, ori habar n-ai ce s-a intamplat acum 15 ani! Tin sa-ti reamintesc ca oierul Gigi Becali (pe care nici eu nu-l suport) a preluat de la armata stadionul Ghencea intr-o stare deplorabila, plin de datorii si cu sechestru pus de fisc pe instalatia de nocturna. A platit toate datoriile, a rascumparat nocturna, a cumparat o tabela de marcaj moderna, a refacut gazonul si instalatia de incalzire, a renovat vestiarele, parcarile, turnichetii, salile de forta si recuperare, terenurile de antrenament, hotelul

continuare: salile de conferinta, sectorul presei si lojile VIP. Cu alte cuvinte, acum 10 ani acest stadion era singurul omologat de UEFA pentru meciuri din UCL din Romania (nici fostul 23 August nu avea licenta asta!). Toate astea le-a facut pentru ceva ce niciodata nu a ajuns in proprietatea lui! Asa ca sa nu ajungem la comparatii cu ceea ce a facut alde Borcea, Turcu, Negoita sau Mititelu pentru stadioanele si bazele cluburilor lor, ca ne facem de ras! Repet, nu-l inghit pe Gigi, dar este corect sa apreciem ceea ce-a facut bine pentru acest club! Asa bolovan cu

Vezi toate comentariile (12)
Comentează