INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - REAL MADRID 2-0

Fază complicată în Șahtior - Real Madrid: ce notă a primit Ovidiu Hațegan + verdictul lui Crăciunescu

Ovidiu Hațegan
Ovidiu Hațegan

Articol de - Publicat miercuri, 02 decembrie 2020 12:27 / Actualizat miercuri, 02 decembrie 2020 12:51

Zinedine Zidane (48 de ani) nu găsește soluții unei crize cronice, iar Real Madrid a plecat fără punct de la Kiev, fiind învinsă de Șahtior Donețk în runda a cincea a grupelor Ligii Campionilor (0-2). Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan (40 de ani) care a avut o fază grea în minutul 14, la un faul al lui Varane (27 de ani).

Cea mai ciudată grupă continuă să ofere răsturnări de situație și rezultate imprevizibile. Echipa demolată de Mönchengladbach, zece goluri încasate în dubla manșă!, a pus la colț Madridul și a repetat victoria din Valdebebas. Real e singura căreia Șahtior i-a marcat în actuala Ligă și a dovedit că acel 2-3 din start n-a fost chiar un accident, cedând chiar în orașul unde cucerea a 13-a cupă cu urechi mari. „La Kiev s-a confirmat decăderea unei campioane care vrea, dar nu poate. Să înscrie, nici să se apere, căzând fizic și mental după pauză”, acuză cotidianul Marca.

Ovidiu Hațegan a arbitrat partida

La al cincilea joc la rând delegat în Ligă, Ovidiu Hațegan a avut o singură fază grea, când Real a riscat să rămână în inferioritate. Minutul 14. Nacho i-a trimis mingea lateral lui Varane, însă francezul a fost anticipat de Júnior Moraes, pe care l-a faultat în cercul de la centrul terenului.

Era ultimul apărător? Lucas Vazquez se afla în stânga brazilianului, nu prea aproape, numai că preluarea a părut lungă. Arbitrul român, cu care Real mai pierduse cu ȚSKA Moscova, i-a dat numai "galben". Specialistul Marca, Andújar Oliver, l-a lăudat: „Arbitraj bun, Hațegan a trecut complet neobservat”. Iturralde González, alt fost arbitru, a comentat în AS: „Cartonaș galben clar. Varane a avut noroc că era departe de poarta lui Courtois, altfel putea fi eliminat”. Totuși, L'Equipe i-a dat nota 4, iar un analist al BeIN Sports, Tancredi Palmeri, susține că ar fi greșit.

Este o fază grea, la limită, de 50-50 la sută. Dar înclin să-i dau dreptate lui Hațegan, pentru că jucătorul faultat de Varane putea fi blocat în drumul spre poartă
Ion Crăciunescu, fost mare arbitru român

VIDEO. Mesajul clar al unui arbitru FIFA: „Chiar dacă sunt foarte buni, Hațegan și Kovacs nu ajungeau în Elite fără Kyros Vassaras”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Messi i-a dedicat golul lui Maradona, dar n-a scăpat de „galben” » Arbitrul Lahoz se justifică: „Nu e vina mea”

Ce urmează pentru Dan Petrescu după despărțirea de CFR Cluj » Ademenit în străinătate cu un salariu imens

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  02 Decembrie 2020, 17:56

Daca e 4 din 10 nota data de francezi se subliniaza inca o data cat de mult ne urasc francezii. Nu e bai ca si eu ii urasc la fel de mult ! Franzelari obositi.

rocky2
rocky2  •  02 Decembrie 2020, 16:30

Haţegan e un arbitru de super clasă, nu degeaba e delegat de UEFA la meciuri de CL!

liviustefanvasile
liviustefanvasile  •  02 Decembrie 2020, 15:34

*** si-a facut datoria ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează