INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPARTA PRAGA - STEAUA

FOTO Praga nu iubeşte fotbalul » Stadionul lui Sparta a oferit o imagine dezolantă: dacă nu e hochei, cehii nu prea sunt interesaţi

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2016 00:00

Vitejte Na Zapase. Aşa au titrat organizatorii pe tabela de marcaj, plus traducerea în limba română: "Bun venit".

Fotbalul însă nu e prea iubit la Praga. Un meci Sparta - Steaua, în Champions League, cu o miză financiară formidabilă, nu i-a determinat pe cehi să lase plimbările pe străduţele lor pline de istorie, dar şi pe râul Vltava, pentru a veni în tribunele lui Generali Arena.

Şi aşa mic cum e, stadionul nu doar că nu s-a umplut aseară, dar a oferit o imagine probabil dezolantă pentru UEFA, care vede în această competiţie posibilitatea perfectă de a-şi expune sponsorii şi partenerii. Dar Praga iubeşte probabil mai mult hocheiul decât fotbalul. Altfel nu se explică de ce arena a fost plină doar pe jumătate.

Atmosfera, e mult spus aşa ceva, a părut desprinsă de la meciurile de Cupa Liceelor. Oameni relaxaţi, nu înfierbântaţi, care au văzut în venirea la stadion mai mult o ocazie de a bea un Staropramen sau Gambrinus şi de a mânca un cârnat cu muştar sau, ultima fiţă, cu hrean.

Galeria Stelei: 20 de români!

Dacă în anii trecuţi, aproape orice oraş în care juca Steaua atrăgea spectatori ca un magnet, aseară, din acest punct de vedere probabil că a bifat un record negativ. Doar 20 de români au stat în peluza din stânga tribunei oficiale, însă nici măcar jumătate dintre ei n-au avut tricouri sau alte însemne cu culorile sau simbolurile actualei echipe. În urmă cu fix 10 ani, la Madrid, la meciul cu Real, din grupele Champions League, Steaua şoca un întreg continent: avea 25.000 de români pe celebrul Santiago Bernabeu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează