INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CALIFICARE

„Joker-ul” lui Mircea Lucescu » Dinamo Kiev, salvată de un puști la Graz: „Știam că va transforma meciul”

Konstantin Vivcearenko // Foto: Imago
Konstantin Vivcearenko // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 10:30 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 11:14

Konstantin Vivcharenko, fundașul stânga în vârstă de 20 de ani care are doar trei meciuri la Dinamo Kiev, a marcat golul de 1-1 în prelungirile cu Sturm (2-1 la final pentru ucraineni). Formația lui Lucescu este în play-off-ul Ligii Campionilor. Următoarea adversară: Benfica Lisabona. 

Chiar înaintea meciului de la Graz, Mircea Lucescu protesta împotriva UEFA, care a stabilit ca Dinamo Kiev să joace în deplasare meciul decisiv în toată campania de calificare pentru grupele Champions League. Și cu Fenerbahçe (2-1 după prelungiri), în turul 2 preliminar, și cu Sturm (tot 2-1, tot în extra time), și așa va fi și cu Benfica, în play-off. 

Cele două momente decisive ale lui Konstantin Vivcharenko 

Mereu în fața unor arene pline, cu mare presiune. Dar, la fel ca în Turcia, un tânăr de 20 de ani l-a salvat pe antrenorul de 77 de ani și în Austria. 

  • Pe 27 iulie, Il Luce l-a promovat pe Konstantin Vivcharenko. Primii pași la prima echipă. Era minutul 106, la 1-1, Şükrü Saracoğlu fierbea. În acel cazan fierbinte a debutat fundașul stânga și tocmai el i-a centrat lui Karavaev la golul victoriei. Start cu assist. 
  • Pe 9 august, Vivcharenko a jucat al treilea meci la alb-albaștri. După 15 minute cu Fener, 19 în turul cu Sturm, 49 la revanșa de la Graz, de marți seară. Și tot el a fost omul decisiv. A apărut excelent în careu, dejucând inteligent pasul la ofsaid al adversarilor la centrarea lui Tsyhankov, stop și șut printre picioarele portarului. Minutul 97, golul de 1-1, al calificării. Tsyhankov doar a încheiat meciul la 2-1. 

Lucescu a simțit că intrarea lui Vivcharenko (alături de cea a lui Karavaev) va avea efect. „Tânărul Konstantin are un joc ofensiv foarte bun și a reușit să înscrie”, a spus antrenorul la conferință. „Am prevăzut că aparițiile lui Vivcharenko și Karavaev pe teren vor transforma meciul, pentru că sunt fotbaliști dedicați mai mult atacului” 

Seară FANTASTICĂ pentru Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Champions League
DINAMO KIEV
Seară FANTASTICĂ pentru Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Champions League

Mircea Lucescu: „Ne putea provoca mari probleme”

În schimb, un veteran, Denis Harmash, l-a nemulțumit pe tehnician, înlocuindu-l după numai 22 de minute, în prelungiri. Ziariștii ucraineni au susținut că s-a accidentat, dar Luce a explicat schimbarea: „Era nervos și protesta, ceea ce e inacceptabil pentru un jucător cu experiența lui. De aceea l-am readus pe bancă. Ne putea provoca mari probleme.”

Cred că Lucescu este un antrenor foarte norocos. Se vorbea înainte de norocul special al lui Lobanovski, dar Mircea Lucescu a câștigat atâtea meciuri decisive, în circumstanțe dificile

- Iojef Sabo, fost antrenor ucrainean

Viktor Tsyhankov a înscris după 15 meciuri în Europa 

Cel mai valoros jucător al lui Dinamo Kiev, vicecăpitanul alb-albaștrilor, avea o mare problemă. Viktor Tsyhankov nu mai marca în cupele europene. Pe 4 noiembrie 2020, talentatul mijlocaș ucrainean înscrisese ultimul lui gol pe continent, împotriva Barcelonei, în grupele Ligii. De atunci, a mai jucat 15 meciuri (dintre care 11 în Champions) într-un an și nouă luni, fără să mai puncteze. A reușit marți seară, când a și pasat decisiv. 

Două absențe importante cu Benfica 

Lucescu se va duela cu cel mai greu adversar din play-off-ul CL. Benfica, pe care o înfruntase și sezonul trecut, în faza grupelor (0-0 la Kiev, 0-2 la Lisabona). Doar că echipa portugheză are acum alt antrenor: nu mai e Jorge Jesus, ci germanul Roger Schmidt. Tocmai contra "vulturilor", kievenii nu vor avea doi jucători: căpitanul Sydorchuk și Harmash, ambii suspendați.

Citește și alte știri din preliminariile pentru Liga Campionilor:

Pyunik, demolată în preliminariile Champions League » Câte goluri a putut să ia coșmarul lui CFR Cluj în dublă manșă

Rangers și Ianis Hagi, pas urias spre grupele Ligii Campionilor! Revenire magnifică a scoțienilor + cu cine joacă în play-off

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează