INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OPTIMI DE FINALĂ

LIGA CAMPIONILOR // VIDEO+FOTO Real Madrid, victorie contestată în fața lui Ajax! Dortmund, fără speranțe contra lui Tottenham

FOTO: Reuters +20   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 23:55

Real Madrid a trecut de Ajax Amsterdam, scor 2-1.  Tottenham și-a asigurat în mare parte calficarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după victoria cu Borussia Dortmund, scor 3-0.

  • În primele două partide, jucate marți seară, PSG s-a impus contra lui Manchester United, scor 2-0, iar AS Roma a trecut de FC Porto cu 2-1. Detalii AICI.

Ajax - Real Madrid 1-2
Au marcat: Ziyech '75 / Benzema '60, Asensio '87

Partida a fost liveTEXT AICI

Vezi AICI VIDEO cu cele mai importante faze

Ajax: Onana - Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico - de Jong, Schone, van de Beek - Ziyech, Tadic, Neres
Rezerve: Lamprou - de Wit, Dolberg, Huntelaar, Kristensen, Sinkgraven, Veltman
Antrenor: Erik ten Hag

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon - Kroos, Casemiro, Modric - Bale, Benzema, Vinicius
Rezerve: K. Navas - Asensio, Ceballos, Mariano, Lucas, Marcelo, Vallejo
Antrenor: Santiago Solari

Campioana Europei a fost surprinsă de euforia tinerilor lui Ajax. Mai agresivi și cu o viteză în plus, elevii lui Erik ten Hag au avut prima mare șansă de gol în minutul 26. Dusan Tadic a șutat din cădere, incomodat de Sergio Ramos, dar a țintit doar bara. A urmat momentul controversat al serii. Tagliafico a marcat în minutul 37 cu o lovitură de cap, dar arbitrul sloven Damir Skomina a anulat reușita după consultarea VAR.

2019 02 13t204322z 1171347952 rc1985f30f20 rtrmadp 3 soccer champions aja mad +21 FOTO

Real a deschis scorul în minutul 60, prin Benzema. Vinicius a preluat în banda stângă, a depășit doi adversari, apoi i-a pasat ideal lui francezului, care a trimis necruțător sub bara transversală, din interiorul careului. 

Insistența olandezilor a dat într-un final roade. Lucas, intrat pe teren în minutul 61 în locul lui Bale, a pierdut o minge în propria jumătate. Neres i-a pasat ideal, la firul ierbii, marocanului Ziyech, care a reluat fără speranțe.

Dacă Lucas a comis-o, Solari a nimerit totuși cea de-a doua schimbare. Marco Asensio, introdus în minutul 73, a punctat cu 3 minute înainte de expirarea timpului regulamentar și a făcut-o pe Real favorită certă înaintea returului, în ciuda absenței căpitanului Sergio Ramos, suspendat după galbenul primit în prelungiri.

  • Returul are loc pe 5 martie, la Madrid.

600 de meciuriare Sergio Ramos în tricoul lui Real Madrid. Raul este lider cu 741

60 de goluri are Benzema în Liga Campionilor, fiind pe locul 4 all-time, după Cristiano Ronaldo (121), Leo Messi (106) și Raul (71)

Tottenham - Borussia Dortmund 3-0
Au marcat: Son '47, Vertonghen '83, Llorente ' 86

Partida a fost liveTEXT AICI

Vezi AICI VIDEO cu cele mai importante faze

Tottenham, fără starurile Harry Kane și Dele Alli, a început în forță partida de pe Wembley. Brazilianul Lucas Moura a fost aproape de gol în minutul 7, dar șutul trimis din voleu a trecut la câțiva centimetri de stâlpul din stânga porții lui Burki.  Finalul primei părți le-a aparținut nemților. Thomas Delaney, în minutul 35, cu un șut de la marginea careului, și Zagadou, cu o lovitură de cap, în minutul 45, l-au pus la încercare pe Hugo Lloris.

Londonezii au început partea secundă cu un pressing agresiv în treimea adversă. Danezul Eriksen a recuperat o mingea, Vertonghen a centrat perfect, iar Heung-Min Son, singur la 7 metri de poartă, în a reluat cu o execuție de vârf autentic.

Belgianul Vertonghen, folosit în banda stângă astăzi, a trecut și la finalizare. S-a strecurat prin spatele unei defensive visătoare și a reluat din voleu, puternic, cu o execuție asemănătoare cu cea de la primul gol. Fernando Llorente a stabilit scorul final în minutul 86, la doar două minute după intrarea pe teren.

  • Returul este pe 5 martie, la Dortmund.

2019 02 13t205026z 1001089234 rc12f2569ae0 rtrmadp 3 soccer champions aja mad +21 FOTO

Celelalte meciuri din optimile Ligii:

19.02 Lyon - Barcelona
19.02 Liverpool - Bayern
20.02 Schalke - City
20.02 Atletico - Juventus

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
gigi_becali_9
gigi_becali_9  •  14 Februarie 2019, 08:30
Postat de amicu pe 14 Februarie 2019, 06:27

Realul a fost inexistentă prima repriză. O echipa de amatori care juca cu Marele Ajax. Așa părea meciul. A reușit arbitrul sa îl strice. In prima repriză, opresete o acțiune promițătoare semnalizând offside, deși jucătorul lui Ajax plecase din propriul teren. Plus că Ajax a avut cel puțin un penalty nedat. Iar la golul anulat, reluările au fost puse dintr-un unghi in care sa influențeze arbitrul să dea fault la portar, deși portarul nu avea nicio șansă la acea minge chiar daca era liber in 6metri. Realul se pare că este din nou împinsă de la spate. Banii vorbesc

Eu propun sa schimbi regulamentul : daca portarul e posibil sa nu poata ajunge la minge - sa aiba voie adversarii sa ii rupa capul ! Ce zici , te bagi ? :))

gigi_becali_9
gigi_becali_9  •  14 Februarie 2019, 08:25
Postat de amicu pe 14 Februarie 2019, 06:31

Fotbal furat. Mulțumim arbitrului care și-a bătut joc de copiii lui Ajax care au maturat cu "marele real" pe jos și i-a dat cu capul de toți pereții.

Nu erai la fel de suparat cand ma plangeam eu de furaciunile arbitrilor pentru Barcelona :)) Vezi, acum ti-ai pierdut dreptul sa comentezi :)

amicu
amicu  •  14 Februarie 2019, 06:31
Postat de sala_dalles pe 13 Februarie 2019, 23:56

Fotbal de vis! Traiasca fotbalul de calitate !

Fotbal furat. Mulțumim arbitrului care și-a bătut joc de copiii lui Ajax care au maturat cu "marele real" pe jos și i-a dat cu capul de toți pereții.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează