INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR / TURUL 3 PRELIMINAR AJAX - PAOK 3-2 (ÎN TUR 2-2)

Răzvan Marin are probleme la Ajax: „S-a jucat de-a v-ați ascunselea! Multe erori la pase”

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 10:44

Răzvan Marin (23 de ani) a fost schimbat de către antrenorul Ten Hag,  la pauza meciului cu PAOK (3-2), din turul III preliminar al Ligii Campionilor, ziariștii olandezi comentând: „Nu, primele meciuri ale lui Marin nu sunt atât de limpezi”.

Nu e ușor pentru Răzvan Marin să se integreze la Ajax, într-o perioadă în care antrenorul Erik ten Hag tot caută și nu găsește formula potrivită, după plecările lui Frenkie de Jong și Matthijs de Ligt, care au slăbit faza defensivă. Și „lăncierii” au suferit din nou în acest start de sezon în fața lui PAOK. Reușind să se califice la limită, 5-4 la general, după un retur în care arbitrul le-a dat trei penaltyuri, Tadici transformând două și ratând unul.

Blind nu îl ajută deloc

Titularizat încă o dată la alb-roșii, „tricolorul” a încercat mult, a avut și momente bune, dar per ansamblu jocul său n-a avut eficiență, nici în atac, nici în apărare. Mai ales că Daley Blind, partenerul său „închizător", nu îl ajută deloc. Din cauza lipsei de echilibru din linia mediană, echipa a fost de multe ori surprinsă de contrele adversarilor. 

„S-a jucat «de-a v-ați ascunselea» în prima repriză. Multe erori la pase. După 45 de minute, a rămas la vestiare”, a fost criticat pe site-ul voetbalprimeur.nl. „Nu, primele meciuri ale lui Marin nu sunt atât de limpezi”. 

„Driblăm când trebuie să pasăm”

La pauză, el a fost cel sacrificat. Ten Hag l-a schimbat cu Dest, fundaș stânga folosit pe dreapta, Mazraoui urcând în locul lui Marin la mijloc. Însă problemele defensive nu s-au rezolvat nici în repriza secundă.

Antrenorul le-a reproșat jucătorilor săi: „Multe lucruri n-au mers bine. Nu suntem suficient de concentrați. Începem să driblăm când mingea pur și simplu trebuie să plece în pasă. Am observat asta în analize, dar tot ni se întâmplă. Nu accept să nu respectăm ceea ce stabilim”.

„Coordonare slabă”

Într-o analiză făcută după meci, De Telegraaf a atras atenția: „E clar că lipsesc calitățile lui De Ligt și De Jong. Fără ei, Ten Hag nu a găsit încă echilibrul”: Concluzia cotidianului din Amsterdam: „Coordonarea dintre jucători e atât de slabă încât echipa se rupe și devine vulnerabilă la contraatacuri”. 

5,5 a fost nota primită de Răzvan Marinpe site-ul voetbalprimeur.nl pentru prestația cu PAOK; cel mai puțin a luat Daley Blind: 5

„Apărarea rămâne mult prea departe, trebuie să legăm mult mai bine jocul. Încă sunt probleme de conexiune care trebuie reglate. Pentru a câștiga în Europa, trebuie să jucăm mult mai bine” 
Erik ten Hag, antrenor Ajax

„Întotdeauna startul sezonului e un pic dificil pentru noi. Avem jucători noi și se vede lipsa de coordonare. Trebuie să jucăm mai compact, să păstrăm liniile mai apropiate” 
Dušan Tadici, căpitan Ajax

„Față de meciul de la Salonic, Neres și Marin i-au înlocuit ca titulari pe Dolberg și Schuurs, dar s-au schimbat nu mai puțin de cinci locuri în echipă” 
De Telegraaf, cotidian olandez 

VEZI ȘI:

CELTIC - CFR 3-4 // Dan Petrescu și-a asigurat un bonus FABULOS, după calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  14 August 2019, 18:31

Eu nu mai inteleg nimic... Acu scrieti ca a fost magnific... ca a fost MVP... ca a fost cel mai cel mai... Dupa care scrieti ca altii spun ca a fost catastrofa -... ca nu-i nimic de capul lui... ca e aiurea pe teren... Care-i adevarul ziaristii lu don peste? Sau scrieti dupa ureche? Adica ce se mai aude pe dupa colturi!!!

pain89
pain89  •  14 August 2019, 14:48

nu vreau sa il apar pe marin dar in ultimele 2 meciuri se chinuia sa se demarce si nu primea pase, poate de asta spun aia ca se ascundea pe teren, a recuperat cateva mingi, a pasat,astepta la 1-2 si nu primea mingea ori se complica ala lu care i-a pasat or ii dadea lu altu. daca coechipierii lui nu-i paseaza nu are cum sa iasa in evidenta

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  14 August 2019, 14:40
Postat de godot pe 14 August 2019, 13:48

Stai liniștit, Ajax e cea mai interesată ca Răzvan să se integreze, dar nicăieri în fotbalul mare (în afară de minabile excepții) nu se cocoleșesc jucătorii. Faci față sistemului de performanță într-un club mare, ok, nu faci față, sunt atâția alții la rând, poate nu ești de acest nivel. Aceste critici nu sunt personale, nimeni nu are nimic cu străinii, sunt critici obiective. Chivu mi se pare că luat carton roșu la Akax în primele 3 meciuri consecutiv. Răzvan se va integra și va avea succes. Doar că trebuie să fie foarte puternic mental.

Partial ai dreptate, insa nu iei liderul echipei Standard Liege, il arunci in teren ca titular de la primul meci, iar apoi presedintele il critica in presa ca nu a avut o evolutie buna. La fel si aseara...a jucat in nota echipei dupa un meci exceptional in campionat, este inlocuit la pauza pentru a face antrenorul o improvizatie care a rupt mijlocul mai rau. Impresia mea este ca antrenorul nu si l-a dorit la echipa. Sunt 100 de jucatori pe sezon in Champions League care nu se evidentiaza timp de 45 de minute, insa o fac atunci cand ai nevoie de ei(Benzema si Bale sunt doua exemple). Clar Ajax-ul nu a luat 4 goluri in dubla cu PAOK din cauza lui Razvan Marin.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează