INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LILLE - INTER 0-1

Liliacul » Chivu a dovedit la Lille de ce vrea în centrul defensivei lui Inter

Chivu (în stînga) a bifat la Lille al patrulea joc ca integralist din 10 ale lui Inter în toate competiţiile
Chivu (în stînga) a bifat la Lille al patrulea joc ca integralist din 10 ale lui Inter în toate competiţiile

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 20:41

Fundaşul român i-a răsplătit încrederea lui Ranieri, schimbînd criticile în laude printr-o evoluţie cu puţine fisuri, în care s-a agăţat insistent de adversari


Alt post, altă competiţie, dar şi altă muzică pentru Chivu. De la oda suferinţei, interpretată mai mereu în acest sezon între teren, medici şi cabinetul de fizioterapie, fundaşul român a trecut la aria bucuriei. Reîntors în rolul foarte drag, fundaş central, şi cu partenerul potrivit, Lucio, lîngă care nu mai jucase de 5 luni, Cristi ne-a reamintit de gladiatorul din tranşeele interiste. Dispus la efort şi destul de sigur, s-a agăţat ca un liliac de adversari, decontînd încrederea lui Ranieri.

Dacă Pazzini a transformat în gol una dintre puţinele ocazii, Chivu a pus umărul la securizarea victoriei (1-0), care a readus-o pe Inter (totuşi campioană mondială!) la locul ei, la şefia grupei. Presa italiană a schimbat criticile în laude şi note bune. "Cînd joacă aşa are toate motivele să spună că e stoper şi acolo îi convine. A închis bine culoarele şi a reuşit diagonale preţioase. N-a greşit, cu o excepţie, reparată însă", a scris Gazzetta dello Sport. La Stampa, care i-a dat 7, alegîndu-l omul meciului, a remarcat că "două alunecări salvatoare au justificat mutarea lui în centru", iar Il Giornale a întărit: "În clipele grele a pus piciorul, acoperind unele fisuri defensive".


"Sacrificiu şi umilinţă"
Integralist marţi, Chivu era mulţumit de rezultat şi de evoluţie sa după triumful de la Lille. "Ne-am comportat ca o echipă umilă, ce trebuia să se sacrifice, să lupte şi să cîştige cu orice preţ. Am avut o reacţie de orgoliu şi am înţeles că era nevoie de pragmatism. Sîntem conştienţi de forţa noastră şi încrederea recăpătată ne va ajuta să ne revenim şi în campionat", a zis Cristi.


"Revenit după accidentare, l-a înlocuit pe Samuel şi n-a dezamăgit, în ciuda unor mici greşeli. Intrările prin aluncare au scos echipa din situaţii critice"
L'Equipe, cotidian francez

"A avut cîteva intervenţii nesigure, dar a reparat mereu, chiar şi propriile erori. S-a dezlănţuit în final, cînd Lille arunca încontinuu mingi în careul nerazzurro"
Agenţia fcinternews

"Sînt patru ani de cînd tot repet că eu sînt fundaş central. Acum vă las să trageţi concluziile..."
Cristi Chivu, fundaş Inter

"De data asta am fost foarte atenţi şi disciplinaţi în apărare, iar determinarea grupului a contat decisiv. Victoria cu Lille este un medicament"
Claudio Ranieri, antrenor Inter

9,798 km a acoperit Chivu în 90 de minute jucate la Lille, cea mai mică distanţă dintre jucătorii de cîmp integralişti ai lui Inter

2 faulturi a comis Cristi în meciul din Franţa, pentru intervenţia asupra lui Sow fiind şi avertizat

17 pase bune din 24 a reuşit fundaşul interist, ce a cîştigat 1 duel din 3 cu adversarii de la Lille

0 şuturi la poartă, centrări, pase şi pătrunderi în careul echipei franceze a avut marţi Chivu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dynamovist
dynamovist  •  20 Octombrie 2011, 07:06

"Cristi ne-a reamintit de gladiatorul din tranşeele interiste" Care transee? Din prima, a doua ciomageala mondiala, sau din razbelul de indiferenta? Gladiatorul era pan' arene(Amsterdam Arena pentru tine). In transee si pe ulita erau nemti si Ecaterina Teodoroiu.Numai ca, Gladiatorul Chivutza nu poate fi comparata nici cu nemtii nici cu Ecaterina. Petru ca astia mureau pentru Vaterland si respectiv Patrie, in timp ce "gladiola" nu transpira decat pentru lucruri serioase (ieuroi si dolanei). Luati ani pe articolele astea? Sau scrieti din pasiune?

doop
doop  •  20 Octombrie 2011, 04:25

parerea mea ca este cel mai bun jucator din ROMANIA la ora actuala,joaca la un nivel muuult mai inalt si foarte bine pregatit!face foarte bine ca nu mai vine la nationala.coldplay3r.....moti alearga in 3 meciuri 10 km,da nu compara champions league cu LIGA "MITICA".In plus trebuie respectat,aplaudat si sa nu mai fie criticat pt ca isi face treaba la INTER.

coldplay3r
coldplay3r  •  20 Octombrie 2011, 02:38

aproape 10km pentru un fundas intr-un meci e f mult :O a alergat cat moti in 3 meciuri =))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează