INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID 0-0

Liverpool – Real Madrid » Echipa lui Zidane a fost de netrecut pe Anfield și o va înfrunta pe Chelsea în semifinale

Liverpool - Real Madrid, retur sferturi Champions League FOTO Imago +13   FOTO
Liverpool - Real Madrid, retur sferturi Champions League FOTO Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 22:00 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 00:07

Partida dintre Liverpool și Real Madrid s-a încheiat cu o „remiză albă”, iar trupa antrenată de Zinedine Zidane s-a calificat în semifinalele Champions League, cu 3-1 la general. 

Zidane, triplu campion al Europei ca antrenor al lui Real, a eliminat-o pe Liverpool și se pregătește de semifinala cu Chelsea. Ar putea fi și o finală cu Man. City. Numai englezi? Seara nu a început bine pentru Real. Cu frică înainte de meci. Jucătorii s-au temut când autocarul Madridului a fost atacat de fanii lui Liverpool în drum spre „Anfield”. Pietre și sticle au zburat amenințătoare și un geam a cedat. Dar „los blancos” au scăpat, pericolul suporterilor a trecut. În arenă, au dat peste altă primejdie. Roșie!

„Titanic” nu s-a mai scufundat

Chiar și fără 55.000 de susținători pătimași în spate, „the reds” au pornit ca o avalanșă, în stilul lor, cu presing și agresivitate maximă. Mingi recuperate rapid, aproape de careul advers, și ocazii clare de gol. Apărarea lui Zidane, fără Ramos și Varane, părea ca un Titanic exact în seara în care se scufunda, cu 109 ani în urmă. Doar ibericii au ales chiar hotelul Titanic la Liverpool. Spre norocul lor, Salah a ratat și singur cu portarul, a tras direct în Courtois, nici Milner nu l-a învins pe belgian, iar Wijnaldum și din nou Salah au nimerit scaunele din peluză.

Pe acest fond, o recuperare a lui Benzema putea decide „sfertul” chiar de la jumătatea primei reprize. Bara l-a salvat pe Alisson la devierea lui Ozan Kabak. Gazdele aveau nevoie de 2-0 pentru calificare. Scorul la pauză, 0-0, nu putea fi bun decât pentru Real.

Liverpool - Real Madrid FOTO Guliver/Gettyimages
Liverpool - Real Madrid FOTO Guliver/Gettyimages
Liverpool - Real Madrid FOTO Guliver/Gettyimages
Liverpool - Real Madrid FOTO Guliver/Gettyimages
Liverpool - Real Madrid FOTO Guliver/Gettyimages
+9 FOTO

Roberto Firmino, sezon zero în Liga Campionilor

Cum s-a reluat jocul, Firmino a șutat din întoarcere, tot în magnetul Courtois. Bobby nu poate învinge pe nimeni în acest sezon de Ligă. Zero goluri. Și nici să-și ajute echipa. Zero assisturi.

După o oră, Klopp l-a înlocuit pe stoperul Ozan Kabak cu Diogo Jota și a modificat și sistemul. 4-3-3 tradițional transformat într-un și mai ofensiv 4-2-3-1, cu Mané și Jota pe benzi, Salah vârf și Firmino în spatele lui. Degeaba. Salah, Firmino și Jota n-au reușit să concretizeze ocaziile create. Cele mai mari ratări au fost însă ale albilor. Vinicius, apoi Benzema.

O partidă parcă setată pentru un 0-0. Și Real e gata de semifinala cu Chelsea și ar putea fi o finală cu Man. City. Încă o trupă din Premier. Zidane vede a 4-a cupă cu urechi mari. Ar fi un vis prea frumos.

Liverpool – Real Madrid 0-0

Vezi aici VIDEO cu cele mai importante faze

Liverpool – Real Madrid, echipele de start:

Liverpool: Alisson- Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Milner-  Salah, Firmino, Mane
Rezerve: Adrian, Davies - Thiago, Cain, Clarkson, B. Davies, H. Davies, D. Jota, N. Keita, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Tsimikas, Williams
Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois - Valverde, Nacho, Militao, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Vinicius Jr
Rezerve: Altube, Lunin - Arribas, Chust, Isco, Marcelo, Mariano, Marvin, Odriozola, Rodrygo
Antrenor: Zinedine Zidane

VIDEO Florentino Perez, președintele lui Real Madrid până în 2025

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Halucinant! Youssoufa Moukoko, puștiul de 16 ani al Borussiei Dortmund, și-a sechestrat iubita, iar femeia a sunat la Poliție

Barcelona demarează „operațiunea Aguero” » Ce alt club îl ademenește pe atacant

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
polistul68
polistul68  •  15 Aprilie 2021, 08:59
Postat de Popa Lucian pe 15 Aprilie 2021, 00:07

Autocaru parcat in careu.... Scarbos real..... In atac nici nu au contat..... Sper sa faca chelsea dreptate

Cate echipe au la Liverpool, acasa, 3 ocazii mari de gol ? Sau ce voiai, cand are 2 goluri avantaj, sa se arunce aiurea in atac ? Doar Radoi vrea sa atace cand are avantaj 2 goluri....

polistul68
polistul68  •  15 Aprilie 2021, 08:56
Postat de nebeleizis pe 15 Aprilie 2021, 02:14

A ratat Mo ca fraierul. Nu are nici o treaba cu tactica.

Care e legaturq dintre o executie nereusita si tactica ? Daca tu crezi ca la Liverpool joaca cineva care nu e disciplinat tactic, te inseli.

realcf
realcf  •  15 Aprilie 2021, 07:04
Postat de nebeleizis pe 15 Aprilie 2021, 02:14

A ratat Mo ca fraierul. Nu are nici o treaba cu tactica.

Si Karim a ratat...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează