INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA

Ilie Dumitrescu nu l-a menajat pe înlocuitorul lui Griezmann: „Kapetanos arăta mai bine”

Luuk de Jong (centru), Barcelona // foto: Guliver/gettyimages
Luuk de Jong (centru), Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 09:21 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 09:58

Luuk de Jong (31 de ani), atacantul transferat de FC Barcelona în ultima zi a perioadei de mercato, a debutat în tricoul blaugrana la meciul cu Bayern Munchen din Liga Campionilor, pierdut de catalani cu 0-3.

Barcelona nu a contat în ofensivă în fața campioanei Germaniei. Gazdele au șutat spre poarta lui Neuer în 5 rânduri, fără ca vreuna dintre execuții să fie cadrată.

Luuk de Jong a rezistat pe teren 65 de minute, în care nu a expediat vreun șut, a atins balonul de 23 de ori și a pasat de 15 ori, în 12 ocazii precis. În plus, a pierdut balonul de 7 ori și a câștigat doar două dueluri aeriene dintre cele 7 în care a fost angrenat.

Ilie Dumitrescu: „Kapetanos arăta mai bine decât Luuk de Jong”

Vârful olandez nu l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu cu prestația sa în fața bavarezilor. Fostul internațional român l-a comparat pe Luuk de Jong cu Pantelis Kapetanos, ex-atacant la echipe precum FCSB și CFR Cluj, retras din activitate în 2019.

„Depay a început foarte bine la Barcelona, l-am văzut la nivel internațional, chiar face diferența. În seara asta, nu se putea să depășească. Luuk de Jong, în față... eu l-am antrenat pe Kapetanos, dar Kapetanos arăta mai bine.

Frenkie de Jong e un jucător bun, la fel ca Pedri și Busquets, dar în seara asta a fost foarte greu să remarc pe cineva. L-aș remarca totuși pe Araujo ca forță, deși a avut în anumite momente imprudențe. În rest, Balde a intrat foarte bine. Diferență mare, cred că Barcelona, anul ăsta, va trebui să depună un efort consistent să prindă loc de Champions”, a spus Dumitrescu la emisiunea „Euro Fotbal” de la DigiSport.

Luuk de Jong a ajuns la Barcelona pe 31 august, sub formă de împrumut de la Sevilla. El l-a înlocuit pe Antoine Griezmann, pe care Barcelona l-a împrumutat la Atletico Madrid.

Barcelona, prestație de uitat 

Barcelona a avut o seară neagră pe „Camp Nou”. Echipa antrenată de Ronald Koeman nu a avut niciun șut pe poartă, pentru prima dată în istorie - conform statisticianului spaniol Mister Chip.

Titularizarea lui de Jong a venit ca urmare a numărului mare de accidentați din atacul Barcelonei. Ronald Koeman nu s-a putut baza pe 4 dintre jucătorii de atac: Martin Braithwaite, Ousmane Dembele, Ansu Fati și Sergio Aguero, toți cu probleme medicale.

Citește mai multe știri din Liga Campionilor: 

Gafa serii în Liga Campionilor, sub ochii lui Mircea Lucescu » Confuzie totală pe teren

Manchester United, dezastru total în Liga Campionilor! Statisticile care denotă neputința englezilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează