INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CITY - PSG

VIDEO + FOTO Manchester City - PSG 2-0 » Guardiola, încă un pas până la țelul suprem! City e în prima finală de Ligă Campionilor din istorie

Manchester City - PSG, liveTEXT pe GSP.ro +10   FOTO
Manchester City - PSG, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de - Publicat marti, 04 mai 2021 23:54 / Actualizat miercuri, 05 mai 2021 00:19

Manchester City este prima finalistă din acest sezon de Liga Campionilor! Formația lui Pep Guardiola a câștigat și returul cu PSG, scor 2-0, după 2-1 în prima manșă.

  • În cealaltă semifinală, Chelsea o înfruntă pe Real Madrid. Returul e miercuri, de la ora 22:00. În tur s-a încheiat 1-1. 
  • Finala Ligii Campionilor din acest sezon se va disputa pe 29 mai 2021, la Istanbul, pe Atatürk Olympic Stadium

Straniu! Când a început meciul, terenul era plin de grindină. O furtună s-a dezlănțuit la Manchester exact înaintea returului semifinalei CL și, chiar dacă organizatorii au trimis oameni cu lopeți să curețe gazonul, a fost imposibil. Doar careurile erau mai curate. În rest, totul alb. Gheață fărâmițată. Așa s-a jucat. 

Leziunea lui Mbappé n-a fost o farsă

După 1-2 acasă, în prima manșă, PSG avea nevoie de goluri, cel puțin două. Și tocmai acum i-a lipsit golgeterul. Kylian Mbappé n-a jucat din start. Englezii au crezut că povestea leziunii musculare a lui KM7 e o farsă a parizienilor, însă, la primul fluier, Kylian era pe bancă.

Manchester City - PSG 2-0. Guardiola, în finala Ligii

Pochettino nu a improvizat. Mbappé, rezervă? Icardi, titular! Atacant pentru atacant. La City, Guardiola avea două vârfuri veritabile, de clasă, Agüero și Gabriel Jesus, și le-a ținut în tribună. A preferat două vârfuri false, De Bruyne și Bernardo Silva, într-un 4-4-2 ce se transforma rapid în 4-2-4 în ofensivă, cu o mișcare totală în atac, Mahrez și Foden infiltrându-se de multe ori pe centru.

Chiar și așa, fără niciun vârf clasic, "cetățenii" au tras de două ori pe poartă până la pauză. Și unul a fost gol. O contră declanșată de portar - cât de bun e Ederson la jocul de picior! -, lansare pentru Zincenko, minge întoarsă, blocaj la De Bruyne, și Mahrez a trimis în plasă, șutând pe sub picioarele lui Kimpembe și Navas. 1-0 (11). 

+6 FOTO

Adversarii au avut posesie mai mare 45 de minute, presiune, bară Marquinhos, altă ocazie Di María, la eroarea lui Bernardo Silva, totuși, nicio minge cadrată! Nu poți să marchezi fără șuturi pe poartă. Ieri după-amiază, Sir Alex Ferguson l-a vizitat la hotelul pe prietenul Pochettino. Au stat peste o oră la discuții. Nu l-au ajutat prea mult sfaturile lui Sir Alex pe Poche.

Manchester City, prima finală de Champions League din istorie

A plouat după pauză. Gheața s-a dus, terenul a redevenit verde, francezii au păstrat posesia, numai că Mbappé tot nu a intrat. Până la urmă, probabil că nici nu putea să joace. A fost adus la Manchester doar să-i țină în tensiune pe insulari. Prezența lui n-a avut niciun efect. Și poarta lui Ederson a rămas neatinsă. Icardi a fost inexistent, Di María a oferit atât de puțin, iar Neymar nu poate face totul singur.

„Recunoști echipele lui Pep și la un televizor alb-negru"

"Îi luăm mingea lui City", avertiza Pochettino. A reușit. Și? Și nimic! Degeaba. Gazdele au mai găsit un traseu de vis, De Bruyne - Foden - Mahrez, pentru 2-0. Încă o dată, Mahrez, trei reușite tur-retur cu PSG. 

„Recunoști echipele lui Guardiola chiar dacă te uiți la un televizor alb-negru", spunea Philipp Lahm, fostul căpitan al lui Bayern. Perfectă observație. Jocul de pase al lui Pep e unic.

Di María, afară! După Gueye!

Totul s-a terminat după ce Di María a fost eliminat. L-a atacat fără minge pe Fernandinho, în afara terenului, călcându-l pe picior. Și s-a dus la vestiare, la fel ca Idrissa Gueye, colegul său, în prima manșă (Parisul are 4 "roșii" în actuala stagiune de Champions). În zece, PSG s-a predat. Doar City mai putea înscris, însă Foden a nimerit bara.

Cu 4-1 la general, Manchester e în prima sa finală de Ligă. Și o poate câștiga, pe 29 mai, la Istanbul. Ar fi al treilea triumf european al lui Guardiola. Întâiul departe de Barcelona. 

11succese are Manchester City în 12 partide de Ligă în acest sezon (un singur egal, 0-0 cu Porto, în grupă)

6 goluri6 goluri (patru reușite, două pase decisive) a influențat Mahrez în ultimele 5 meciuri de Champions

3eliminări consecutive în sferturile de finală avea Manchester City în Liga Campionilor

9 cluburi diferitedin Anglia au ajuns în finala Ligii Campionilor, City fiind ultimul dintre acestea. Celelalte 8 sunt Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Leeds, Liverpool, Manchester United, Nottingham Forest și Tottenham

7 victorii consecutiveare City în Liga Campionilor. Este cea mai bună serie a unei echipe din Anglia!

Manchester City - PSG 2-0

Manchester City - PSG, echipe de start

Manchester City: Ederson - Walker, Ruben Dias, Stones, Zinchenko - Gungodan, Fernandinho, De Bruyne - Mahrez, Foden, B. Silva 
Rezerve Steffen, Carson - Ake, Sterling, G. Jesus, Aguero, Laporte, Rodri, Ferran Torres, B. Mendy, J. Cancelo 
Antrenor: Pep Guardiola 

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo - Hererra, Paredes - Di Maria, Veratti, Neymar - Icardi
Rezerve: Rico, Randriamamy, Kehrer, Mbappe, Rafinha, Danilo, Kean, Sarabia, Kurzawa, Draxler, Bakker, Dagba 
Antrenor: Mauricio Pochettino

Anchetă împotriva Super Ligii » Premier League OBLIGĂ patronii să accepte noi reguli

Mircea Lucescu, asemănat cu Sir Alex Ferguson: „Pentru asta m-am apucat de fotbal! E ca la Oxford şi Cambridge”

Surprinzător! Secretul succesului lui Guardiola e apărarea: „A încătușat cvartetul Haaland, Kane, Mbappé și Neymar”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
mosvasile
mosvasile  •  05 Mai 2021, 08:56

Daca am fi fost in anii 70-guraliva presa franceza ar fi protestat( ca City a ucis fotbalul)!Si intr-adevar ,rar mi-a fost dat sa vad un asemenea presing- din care PSG... realmente sa nu poata sa iasa din propria jumatate de teren!Neymar singur ce mai reusea sa iasa cu mingea la picior, dar nu reusea sa traga la poarta!In rest?Doua echipe ale unor sheici ai petrodolarilor!Puteau foarte bine sa si le numeasca Al Ahli contra lui Al Hilal!Au preferat sa si le inscrise in Europa!In urma santajului marillor puteri europene(care ii amenintzau cu„revolutzii”)!Si ca sa nu faca ifose vedetele si ca sa aiba si„audienta”-arabii din golf fiind cu adevarat pasionati doar de cursele de...camile!

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  05 Mai 2021, 08:18
Postat de gol_de_rumegus pe 05 Mai 2021, 06:47

Aduce putin cu Tanase !!

:)))) *** tanase"))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gol_de_rumegus
gol_de_rumegus  •  05 Mai 2021, 06:47
Postat de pson5 pe 04 Mai 2021, 23:53

Nu înțeleg cum unii îl văd mare fotbalist pe Neymar ăsta. E doar un mingicar cu fițe care încetinește jocul, nu dă drumul la pase și se victimizează la orice contact.

Aduce putin cu Tanase !!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează