INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INEDIT

GALERIE FOTO Mihai Stoica, plecăciuni și aplauze în direct: „N-ai, mă! N-ai cum!”

Mihai Stoica, plăcăciune în fața lui Florin Răducioiu +13   FOTO
Mihai Stoica, plăcăciune în fața lui Florin Răducioiu

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 22:52 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 23:20

Înainte de AC Milan - Inter, în turul semifinalelor Ligii Campionilor, Mihai Stoica a făcut o reverență în fața lui Florin Răducioiu.

Cei doi au venit cu tricourile celor două echipe din Milano, iar Mihai Stoica a ținut să-și arate admirația față de fostul atacant al „Generației de Aur”.

Fost atacant la AC Milan în sezonul 1993-1994, Florin Răducioiu a primit mai multe mesaje-video de apreciere din partea foștilor colegi. Printre aceștia s-au numărat Franco Baresi, Christian Panucci, Paolo Maldini, Jean-Pierre Papin sau Dejan Savicevic.

GALERIE FOTO. Mihai Stoica, reverență în fața lui Florin Răducioiu

+9 FOTO

Prezent în studioul OrangeSport, în emisiunea moderată de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor, Mihai Stoica, fan al lui Inter, a făcut un gest surprinzător, la finalul filmulețelor. 

Impresionat de cuvintele frumoase pe care legendele lui Milan i le-au adresat lui Răducioiu, managerul FCSB s-a ridicat de pe scaun și a făcut o plecăciune în fața lui Florin Răducioiu, în semn de apreciere, și l-a aplaudat.

„N-ai, mă, n-ai cum. Asta e o demonstrație cum rar...”, a apucat să spună Mihai Stoica.

 „Hai, Mihai... Îmi vine să plâng. Hai, mă, vino aici!”, a fost reacția lui Răducioiu.

Ce au spus foștii colegi de la Milan despre Florin Răducioiu

E un prieten. A fost un campion. Am cinat de multe ori împreună. E ca un frate. E un băiat educat, optimist și mereu pus pe glume. Când un fotbalist ajunge la Milanul din perioada aceea, înseamnă că are calitate

- Christian Panucci

Un om cu un suflet bun. Era un jucător care nu era ușor de oprit. Avea simțul golului 

- Sebastiano Rossi

Ai fost mai mult decât un coleg. Ești un prieten bun, o persoană bună. Nu era ușor să ajungi la Milan în acea perioadă. Îmi amintesc cu emoție de perioadă petrecută împreună. 

- Franco Baresi

Am avut o perioadă bună. Ai fost mereu un profesionist și un mare fotbalist. 

- Paolo Maldini

Alături de tine m-am distrat cu adevărat. Am descoperit un băiat puternic, cu mult talent. A fost un privilegiu să jucăm împreună. 

- Jean Pierre Papin

După ce a văzut gestul făcut de foștii colegi, Florin Răducioiu a fost vizibil emoționat, având lacrimi în ochi.

„Au vorbit extraordinar de frumos. Eu am avut marele privilegiu să joc cu acești campioni”, a spus fostul atacant al „Generației de Aur”.

Florin Răducioiu a jucat într-o echipă de vis la AC Milan

 Fost membru al Generației de Aur, Florin Răducioiu a ajuns la AC Milan în iulie 1993 și a plecat după doar un sezon, în iunie 1994. Răducioiu a bifat în acel sezon 12 meciuri și 4 goluri în toate competițiile, reușind cel puțin un gol atât în campionat, cât și în Champions League și Cupa Italiei. 

Concurența era extrem de dură pentru el, în plus în lot se aflau doar 7 străini, dintre care numai 3 aveau să evolueze în același timp. Ceilalți 6 străini ai lui Milan atunci, în afara lui Răducioiu, erau: Savicevici, Boban, Brian Laudrup, Desailly, Jean-Pierre Papin și Marco van Basten, dar ultimul a fost accidentat întreg sezonul.

Cine era AC Milan 1993-1994

  • Primul „11”: Rossi - Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini - Albertini, Desailly - Boban, Savicevici, Donadoni - Massaro
  • Antrenor: Fabio Capello
  • Rezerve: Galli, Panucci, Eranio, Brian Laudrup, Lentini, Marco Simone, Jean-Pierre Papin, Răducioiu

Performanțele lui AC Milan 1993-1994

  • a câștigat titlul în Serie A, a avut 3 puncte peste Juventus și 6 peste Sampdoria și Lazio, dar la acea vreme un succes era recompensat cu două puncte
  • a câștigat Liga Campionilor de o maniera entuziasmantă: 3-0 în semifinală cu Monaco, 4-0 în finală cu Barcelona. În cele 12 jocuri din acea ediție, n-a pierdut niciun joc, iar golaverajul a fost de 21-2

Citește și: 

Sub ochii „diavolului” » Reporterul GSP a surprins atmosfera copleșitoare din tribune la semifinala Milan - Inter

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
mafa
mafa  •  11 Mai 2023, 14:32
Postat de Elena43 pe 10 Mai 2023, 23:59

Penibil ca de obicei ! Valet/caraus/femeie de servici la palat dar vedeta pe site urile sportive din tara fara a oferi vreo informatie utila si de ceva timp vedeta in studiourile televiziunilor din romania unde din nou , nu ofera nicio informatie utila

Bravo Elena ...respect.

maccarone707
maccarone707  •  11 Mai 2023, 13:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Sharapov
Sharapov  •  11 Mai 2023, 12:37

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close