INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - DINAMO KIEV

Nimeni nu-i mai dădea vreo șansă, dar Lucescu l-a resuscitat » E cel mai prolific vârf: cu el atacă Barcelona!

Foto: ukraynahayat.com
Foto: ukraynahayat.com

Articol de - Publicat marti, 19 octombrie 2021 15:01 / Actualizat marti, 19 octombrie 2021 16:38

Transformat de Mircea Lucescu: Denis Garmaș, un jucător de 31 de ani căruia i se mai dădeau puține șanse, este acum vârful cel mai performant și alb-albastrul care are nevoie de cele mai puține minute pentru a marca în acest campionat.

Mircea Lucescu nu e recunoscut doar pentru tinerii pe care îi promovează în echipă, propulsându-i spre națională, și nu doar pentru brazilienii pe care îi transformă în staruri pentru fotbalul de top. Antrenorul, astăzi în vârstă de 76 de ani, cu aproape 1.500 de meciuri într-o carieră de peste 40 de ani, reușește și să readucă în circuit jucători cărora nu li se mai dădeau prea multe șanse. Unul dintre ei este acum Denis Garmaș.

Mircea Lucescu, dezamăgit de atacanți

Chiar când a venit Luce la Kiev, în vara lui 2020, mijlocașul ce avea atunci 30 de ani se întorcea din împrumutul de la Rizespor. În primul sezon împreună, Garmaș nu a evoluat prea mult, și din cauza accidentării la tendonul achilean, și a infectării cu coronavirus. O stagiune medie, cu doar 3 goluri și un assist în 12 meciuri de campionat.

În această toamnă, Garmaș e printre cei mai performanți alb-albaștri. Cum Besiedin a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la Euro - nu va reveni în acest an - și dezamăgit de vârfuri (Șkurin, Ramírez, Supriaga și Kulaci, care au împreună un gol și trei assisturi), Lucescu l-a avansat pe Garmaș în centrul atacului. Mutare care a avut efect imediat, a remarcat site-ul ucrainean Tribuna.com.

5goluri și două assisturi a reușit Denis Garmaș la Dinamo Kiev în 10 partide în actualul campionat

Denis Garmaș, ales jucătorul lunii în Ucraina

Denis e cel mai prolific vârf, cu cinci reușite. Al treilea în topul golgeterilor la Dinamo în actuala stagiune, după Țigankov (8, dintre care 4 din penalty) și Buialski (6). Dar are și cele mai puține minute jucate în acest trio: 507, cu 360 mai puțin decât Țigankov și cu 263 sub Buialski.

Ca o recunoaștere a formei sale, Garmaș a fost ales fotbalistul lunii septembrie în Ucraina.

101minute a așteptat Garmaș în medie pentru un gol; stă mai bine decât Țigankov (108) și Buialski (128)

Denis Garmaș nu joacă în poziția lui favorită, dar a dovedit că poate fi și un foarte bun atacant. Îmi place ca fotbalist și, de când e folosit vârf, îl respect și mai mult - Carlos de Pena, aripă Dinamo Kiev

Ronald Koeman: „Nu ni se poate cere să câștigăm Liga"

La ultima conferință de presă, Ronald Koeman a spus că „am jucat cu Dinamo Kiev și sezonul trecut, e mai bună acum. Ne-ar putea surprinde. Dar noi ne jucăm viitorul în Champions și trebuie să câștigăm". 

Cu zero puncte după primele două etape, Barcelona vrea să se răzbune pe ucraineni, pe care i-a învins de două ori în 2020-2021 (2-1 acasă, 4-0 în deplasare). Antrenorul olandez crede că „putem concura în Ligă. Totuși, nu ni se poate cere să cucerim trofeul".

50de goluri a marcat Garmaș în carieră, dintre care 31 în campionatul ucrainean și 8 în Europa

Citește mai multe știri internaționale:

Alt scandal la Barcelona » Pique „s-a aprins” când l-a auzit pe Bartomeu: „Dacă încep să vorbesc, voi exploda!”

A refuzat prelungirea! Barcelona îl poate pierde gratis, Manchester United a pregătit deja oferta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează