INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTERVIU

Octavian Șovre a vorbit în premieră despre autografele cerute lui Haaland: „N-am vrut să apară public” + „Messi m-a ascultat”

Octavian Șovre i-a solicitat două autografe lui Haaland
Octavian Șovre i-a solicitat două autografe lui Haaland

Articol de GSP - Publicat joi, 08 aprilie 2021 12:21 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 14:03

Octavian Șovre (47 de ani), asistentul aflat în centrul atenției după ce i-a cerut lui Erling Haaland să-i semneze două cartonașe în scop caritabil, a oferit o primă explicație despre motivele din spatele gestului de pe Ettihad. Tușierul a dezvăluit că nu apucase să-i spună norvegianului pentru ce sunt autografele, înainte să i le solicite.

  • CONTEXT: - Gazeta a dezvăluit ieri, în exclusivitate, că gestul inedit al lui Octavian Șovre, de a-l aștepta pe culoar pe starul Borussiei Dortmund și a-i solicita o semnătură pe ambele cartonașe, are o explicație emoționantă: asistentul român strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său 

Asistentul lui Ovidiu Hațegan spune că nu și-ar fi dorit ca ipostaza să devină una publică, oferindu-i astfel un răspuns indirect lui Adrian Porumboiu, cel care i-a transmis azi, pe un ton critic, că gesturile de caritate ar trebui făcute în spatele camerelor.

Octavian Șovre: „Nu am citit criticile”

„Nu mi-am dorit asta (n.r - ca gestul să devină public). Așa a fost să fie. Televiziunea britanică a surprins momentul și apoi au început să apară știrile. Arbitrajul m-a tăbăcit. Eu sunt un ardelean domol, care nu se supără prea ușor. Am avut momente, în trecut, când mă afectau, dar cu timpul am învățat să rezist. Și ca să fiu sincer, criticile nu prea le-am citit, pentru că nu am avut timp. Abia ce-am ajuns acasă și nu prea puteam să văd ce s-a scris sau s-a discutat. E adevărat, am vorbit cu familia și mi s-a transmis că s-a discutat mult pe marginea subiectului. 

(...)N-aș putea să vă spun o cifră exactă, dar estimez că am obținut aproximativ 250 de astfel de autografe. Și nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbaliști. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Și de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitațiile despre care vă vorbeam și au fost cumpărate, iar cu banii au fost ajutați cei suferinzi”, a explicat Șovre, pentru PlaySport.

Octavian Șovre a relatat ulterior cum a decurs întâlnirea cu Lionel Messi, vedeta Barcelonei, cu care a vorbit despre fundația pe care tușierul o susține.

„O situație aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat și, atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonașe, nu unul! Vă dați seama că nu i-aș fi cerut așa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături”, a mai spus Șovre, conform sursei citate. 

Nu am avut timp să-i spun lui Haaland (n.r - care e destinația cartonașelor). Va afla, cel mai probabil. Am fost sunat de presa internațională și sunt sigur că va citi - Octavian Șovre

Gazeta a aflat motivul emoționant pentru care Octavian Șovre a alergat după semnătura lui Haaland » Autograful care aduce alinare bolnavilor de autism
LIGA CAMPIONILOR
Gazeta a aflat motivul emoționant pentru care Octavian Șovre a alergat după semnătura lui Haaland » Autograful care aduce alinare bolnavilor de autism

Va fi suspendat Octavian Șovre de UEFA? 

În ciuda gestului caritabil făcut de Șovre, acesta ar putea avea de ispășit o suspendare pentru faptul că a avut o asmenea solicitare. The Times scrie că forul euroepean ar urma să le transmită arbitrilor noi recomandări pentru ca astfel de ipostaze să nu mai aibă loc.

Oficialul care i-a cerut un autograf lui Erling Haaland riscă să fie suspendat.

UEFA este pregătită să-şi consolideze indicaţiile oferite arbitrilor. Aceştia nu ar trebui să ceară autografe jucătorilor şi tricouri semnate cluburilor, după ce un oficial de meci din România a fost filmat în timp ce îi cere să semneze un cartonaş galben după înfrângerea lui Borussia Dortmund contra lui Manchester City.

E posibil ca Octavian Șovre să suporte consecinţe pentru abordarea sa asupra lui Haaland, în sensul viitoarelor delegări făcute de UEFA - The Times

S.O.S. Autism Bihor l-a făcut membru de onoare pe Șovre

În ziua în care un val de critici s-a abătut asupra asistentului orădean, Asociația S.O.S. Autism Bihor a decis să-i trimită o adresă oficială lui Octavian Șovre în care să-l anunțe că l-a declarat membru de onoare.

Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noaste. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre - Explicația pe care a avut-o președinta Asociației, Simona Zlibuț

Cine e Octavian Șovre

Octavian Șovre a vorbit în premieră despre autografele cerute lui Haaland: „N-am vrut să apară public” + „Messi m-a ascultat”
  • s-a născut în iulie 1973, la Oradea 
  • e consilier juridic 
  • a devenit arbitru în 1992
  •  în Liga 1 activează de 20 de ani, din 2001 
  • pe lista FIFA a fost promovat acum 17 ani, în 2005 
  • a fost la Euro 2016 și are meciuri în Champions League, fiind în brigada lui Hațegan

VIDEO Adrian Porumboiu despre gestul lui Șovre: „E foarte bine că se practică asta, dar nu trebuie să o faci public”

Citește și alte știri despre Octavian Șovre: 

EXCLUSIV VIDEO Adrian Porumboiu, despre gestul caritabil făcut de Șovre: „Frumos, să continue, dar nu așa!”

FOTO EXCLUSIV Pentru ele a alergat Șovre » Cum arată cartonașele semnate de Haaland care vor fi scoase la licitație

EXCLUSIV Gazeta a aflat motivul emoționant pentru care Octavian Șovre a alergat după semnătura lui Haaland » Autograful care aduce alinare bolnavilor de autism

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
je__
je__  •  09 Aprilie 2021, 08:57

JE SUIS SOVRE!

talpaiadului
talpaiadului  •  08 Aprilie 2021, 18:01
Postat de dobrin pe 08 Aprilie 2021, 17:45

O fi dand si din propriul buzunar, ca n-o fi fost facut cetatean de onoare degeaba. Si n-as zice ca s-a milogit, ci a militat pentru o cauza nobila, ca sa ajute niste copii. Iar in privinta cersetorilor... nu mai confunda etnia cu nationalitatea.

Data viitoare sa-i fure portofelul lui Cristiano Ronaldo, macar sa stim o chestie. Ca daca foloseste cash-ul si cartile de credit pentru o cauza nobila e totul minunat...

dobrin
dobrin  •  08 Aprilie 2021, 17:47
Postat de petschovschi pe 08 Aprilie 2021, 17:42

Să nu uităm că Șovre tocmai a fost mustrat de UEFA pentru comportament inadecvat la meciul PSG- Istanbulspor. Într-un astfel de moment (cînd prezența brigăzii lui Hațegan la EURO e în pericol tocmai din cauza evenimentului de la Paris) și-a găsit Șovre să ia autografe ? Nu știa că e sub observație, nu putea să se abțină măcar acum de la gesturi interpretabile ? Indiferent ce și cum (eu am dubii asupra veridicității afirmațiilor lui Șovre), comportamentul lui Șovre este total inadecvat. Am mai scris, un autograf se poate lua discret și civilizat printr-o discuție prealabilă cu însoțitorul de arbitri, cu delegații echipelor. Să alergi după un jucător ca un *** pe tunelul de la vestiar, să iei un autograf de față cu jucătorii ambelor echipe mi se pare jalnic. Nu contează care a fost scopul, contează că așa ceva nu se face. Și lăsați-mă să cred că povestea u actele caritabile nu este decît o ”scuză”, menită să repare din imaginea penibilă pe care a lăsat-o Șovre.

Mie mi-e mai rusine de prestatia lui Hategan, care le-a scos nemtilor mingea din poarta, decat de ce-a facut Sovre.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează