INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Detaliul care a trecut neobservat » Ce se aude pe înregistrare în momentul scandalului de la PSG - Basaksehir: „În țara mea, românii sunt țigani”

Sebastian Colțescu, discutând cu Neymar Jr. // foto: captură @ DigiSport
Sebastian Colțescu, discutând cu Neymar Jr. // foto: captură @ DigiSport

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 11:41 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 08:52

Sebastian Colțescu (43 de ani), arbitru de rezervă la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, se află în centrul atenției după ce a comis un derapaj rasist în timpul partidei, numindu-l „ăla negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei. 

  • Partida dintre PSG și Bașakșehir se va relua astăzi, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri, condusă de olandezul Danny Makkelie, ajutat de asistenții Mario Diks și Marcin Boniek, în timp ce al patrulea oficial va fi polonezul Bartosz Frankowski.

În minutul 15 al meciului de pe „Parc des Princes”, în timp ce Sebastian Colțescu Discuta cu Neymar Jr., iar „centralul” Hațegan cu doi jucători de la Istanbul Basaksehir, pe fundal s-a auzit o voce care a spus „În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu pot să zic «țigan»”. 

Mircea Badea, reacție FURIBUNDĂ în scandalul de rasism cu Colțescu: „Vă spun ce înțeleseseră ei de fapt”

Cel mai probabil, persoana în cauză a dorit să sublinieze faptul că remarca lui Colțescu a fost cu totul deplasată și că astfel de expresii nu trebuie folosite. Detaliul a fost remarcat de un cititor GSP și semnalat pe mailul redacției.

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”.

 „Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job”, spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Citește mai multe știri despre Sebastian Colțescu:

Ce i-a spus Kylian Mbappe „centralului” Ovidiu Hațegan pe teren, în timpul protestului de la Paris

Interviu cu sociologul Gelu Duminică despre scandalul provocat de Sebastian Colțescu: „E rasism inconștient”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
946199078754644
Tavi A'visi  •  11 Decembrie 2020, 11:08

Acum UEFA cerceteaza si Fraza : In Tara mea Romani sunt T....i! https://www.msn.com/de-de/sport/fussball/skandal-partie-auch-***-spruch-untersucht/ar-BB1bOKET?ocid=msedgntp

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

matrics
matrics  •  11 Decembrie 2020, 01:49

Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă cuvântul românesc ne.gr.u s-ar pronunța precum cuvântul inteligent in turcă sau în cameruneză, ar mai fi fost rasism? A fost o scăpare, dar nici vorbă de rasism. De rasism putem vorbi dacă utilizarea cuvântului ar fi avut ca scop insultarea Ăluia sau dacă i-ar fi adus prejudicii. Sau dacă în România ar exista un curent rasist împotriva celor care nu sunt albi. Ar fi putut fi suspectat de rasism dacă ar fi spus *** aia, sau ***.*** ăla. In fapt toată această tevatură nedreaptă va da apă la moară rasiștilor și le va justifica un comportament și mai violent rasist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

100000358316305
Claudiu Bruno R Hermelin  •  10 Decembrie 2020, 16:24

Interesant a cui o fi fost vocea care a precizat faptul ca in tara lui, romanii sunt numiti ***? Pentru ca si unde unde am crescut eu, francezii sunt numiti pacalici, turcii sunt numiti bagatori pe la spate, camerunezii sunt numiti ***, s.a.m.s. Eu, Doamne fereste, nu-i numesc asa, dar asa umbla vorba.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează