INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BAYERN 0-1 (3-3 LA GENERAL)

FOTO+VIDEO Bayern, eliminată din Liga Campionilor după o victorie la Paris! Pe cine va întâlni PSG în semifinale

Bayern Munchen a învins-o pe PSG, scor 1-0, în manșa retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dar deținătoarea trofeului părăsește competiția după 3-3 la general. Golurile mai multe înscrise de parizieni în deplasare fac diferența. +22   FOTO
Bayern Munchen a învins-o pe PSG, scor 1-0, în manșa retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dar deținătoarea trofeului părăsește competiția după 3-3 la general. Golurile mai multe înscrise de parizieni în deplasare fac diferența.

Articol de - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 00:01 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 00:03

Bayern Munchen a învins-o pe PSG, scor 1-0, în manșa retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dar deținătoarea trofeului părăsește competiția după 3-3 la general. Golurile mai multe înscrise de parizieni în deplasare fac diferența.

PSG - Bayern 0-1. Bavarezii, eliminați din Liga Campionilor! Cronică: „Revanșa roș-albastră”

Parizienii, chiar dacă au ratat o mulțime de ocazii, mai ales Neymar, sunt în semifinale. Au fost învinși, dar numai 0-1, și avantajul golurilor din deplasare a fost decisiv. Campioana Europei s-a oprit în ”sferturi”. PSG s-a răzbunat pentru finala pierdută în 2020 în fața bavarezilor.

+18 FOTO

Ce entuziasm, la Paris! Fanii nu aveau voie pe stadion, dar au venit la hotel să-i încurajeze pe roș-albaștri la plecarea spre "Parc des Princes". Sute de suporteri, încălcând toate măsurile anticoronavirus. Au scandat, au aprins torțe, au lansat fumigene. Atmosferă de meci mare. În Parc, și tribunele erau schimbate, acoperite de un "Allez Paris" imens, de la o peluză la alta. Dacă nu e galerie, atunci să fie acest mesaj care să le dea forță jucătorilor.

"Fără Lewandowski, Bayern își pierde jumătate din valoare"

Campionii Franței voiau o revanșă pentru finala Ligii de anul trecut, pierdută în fața lui Bayern, 0-1 la Lisabona. Acum, în "sferturi", parizienii câștigaseră cu 3-2 la München în tur. Sperau, însă nimic poate fi sigur când joci cu cu bavarezii.

Gazdele nu aveau trei dintre cei patru titulari în apărare, mai ales căpitanul Marquinhos. Totuși, adversarilor le lipsea Lewandowski, golgeterul, inima atacului. Fără el, accidentat, roș-albii marcaseră doar patru goluri în ultimele trei partide. Cu PSG, pe "Allianz", au tras 31 de șuturi, 12 pe poartă și, la final, punctau numai de două ori! "Dacă nu e Lewandowski, Bayern își pierde jumătate din valoare", anunța Thomas Helmer, fost jucător important al nemților.

Lewy era în fața televizorului. Le-a transmis colegilor un mesaj pe social media: "Salut, domnilor! Vă susțin de acasă. Am încredere în voi". Era suficient?

Neymar, trei bare în cinci minute!

Italianul Daniele Orsato, același de la ultimul act CL din 2020, a fluierat startul partidei. Și era limpede strategia echipelor. Bayern avea mingea mai mult și presa. PSG pândea contraatacurile. Așa i-au surprins roș-albaștrii. Timp de 40 de minute, ei și-au creat cele mai mari ocazii. Patru uriașe!

Numai Neymar! Trei bare în cinci minute (34-39), din toate pozițiile (a doua, după o răsucire genială la marginea careului de 16 metri și un șut aproape de vinclu), plus alte șanse. Raportul șuturilor pe poartă era la un moment dat 3-0 pentru francezi, pe lângă acele bare.

Choupo-Moting, gol la primul șut pe poartă

Mbappé hărțuise non-stop defensiva germană, totul pentru Neymar, numai că starul brazilian n-a înscris. Și dacă nu marchezi, o face Bayern.

La prima minge pe poartă, oaspeții au deschis scorul. Navas a respins o dată, însă Choupo-Moting era acolo și a împins balonul cu capul în plasă. Tot el, fostul atacant al lui PSG, care punctase și în tur. 0-1 (40) și, până la sfârșitul reprizei, münchenezii aveau patru șuturi cadrate. La acest scor, PSG era calificată încă. La 0-2, Bayern se pregătea de semifinale.

Strălucitor, dar nu marchează

Repriza a doua a început tot cu o ocazie mare a lui Neymar, după pasa lui Di María. Sud-americanul e strălucitor, tehnic, e deasupra tuturor, artificiile sale fac show, dar nu marchează. Și fotbalul înseamnă în primul rând goluri. Ney îl privea disperat pe Di María. Nu putea să găsească drumul spre plasă.

Campioana Europei și-a reluat ofensiva. Fără succes însă. Al doilea gol întârzia. Nici Thomas Müller n-a străpuns defensiva pariziană. Navas a ieșit perfect la blocaj. Coman a fost aproape de a repeta golul din finală, cu capul, din aceeași poziție. Finalizarea n-a mai fost la fel de bună. Tot 0-1. Și nici "diagonala" lui Sané nu s-a oprit în plasă, la colțul lung, așa cum voia aripa lui Hansi Flick.

Finalul a fost un asediu bavarez la poarta lui Navas. Dar baricada franceză a rezistat. Până la capăt. Bayern, deținătoarea trofeului, a fost eliminată. PSG e în semifinale.

PSG - Bayern Munchen 0-1 (3-3 la general)

PSG - Bayern Munchen, echipele de start

PSG: Navas - Dagba, Kimpembe, Danilo, Diallo - Paredes, Gueye - Di Maria, Neymar, Draxler - Mbappe
Antrenor: Mauricio Pochettino

Bayern Munchen: Neuer - Pavard, Boateng, Hernandez, Davies - Kimmich, Alaba - Sane, Muller, Coman - Choupo-Moting
Antrenor: Hansi Flick

Tabloul Champions League:

  • Semifinala 1: Paris Saint-Germain - Manchester City/Borussia Dortmund
  • Semifinala 2: Real Madrid/Liverpool - Chelsea

Imagini surprinse la meciul tur dintre Bayern Munchen și PSG

Citește și alte știri din Champions League: 

Transferul care ar cutremura mercato! Lewandowski la Manchester City: „E visul lui Guardiola”

PSG, gata să renunțe la Mbappe! Francezii au pe listă două vedete din Premier League

Thomas Muller, bombastic: „Dacă am fi ucis în fața porții, am fi învins cu 6-3”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
leu.mr
leu.mr  •  15 Aprilie 2021, 08:24
Postat de Christian Ciuca pe 14 Aprilie 2021, 13:23

nu stii ce vorbesti prietene...PSG domina categoric si va domina inca 5-6 ani la rind fotbalul european, e fotbal-spectacol ultraofensiv.

Despre ce vorbesti copile, deocamdata PSG nu a cistigat nimic pe plan extern ...

ripensistu
ripensistu  •  14 Aprilie 2021, 14:36
Postat de Christian Ciuca pe 14 Aprilie 2021, 13:23

nu stii ce vorbesti prietene...PSG domina categoric si va domina inca 5-6 ani la rind fotbalul european, e fotbal-spectacol ultraofensiv.

O sa il domine la fel cum il dominau inainte sa vina banii murdari?

1177177172317584
Christian Ciuca  •  14 Aprilie 2021, 13:23
Postat de ripensistu pe 14 Aprilie 2021, 11:53

De PSG o sa uite lumea dupa ce pleaca infractorii din orient iar Bayern ar trebui sa nu mai fura jucatori din Bundesliga.

nu stii ce vorbesti prietene...PSG domina categoric si va domina inca 5-6 ani la rind fotbalul european, e fotbal-spectacol ultraofensiv.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează