INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SUPER LIGA

Răsturnare de situație! UEFA a luat decizia finală în privința puciştilor Barcelona, Real Madrid și Juventus

În ciuda tuturor avertismentelor, Barcelona, Real Madrid și Juventus vor participa în sezonul viitor de Champions League!
În ciuda tuturor avertismentelor, Barcelona, Real Madrid și Juventus vor participa în sezonul viitor de Champions League!

Articol de GSP - Publicat marti, 15 iunie 2021 22:40 / Actualizat marti, 15 iunie 2021 22:59

În ciuda tuturor avertismentelor anterioare, Barcelona, Real Madrid și Juventus vor participa până la urmă în sezonul viitor de Champions League!

UEFA a comunicat oficial că nu le va suspenda din cea mai importantă competiție intercluburi din lume pe cele 3 formații care încă nu s-au dezis de Super Liga Europei.

La finalul lunii aprilie, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Inter Milano, AC Milan, Juventus, Barcelona, Real Madrid și Atletico Madrid au pus bazele unui proiect grandios, Super Liga Europei. 

Ideea n-a mers mai departe, întrucât 9 cluburi s-au retras rapid, la presiunea fanilor, dar și din cauza amenințărilor venite dinspre UEFA.

„Super Liga n-a murit!”

Cristian Jura, judecător al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, afirmă că Super Liga Europei nu este un plan încheiat. Curtea de Justiție a Uniunii Europene urmează să se pronunțe în conflictul UEFA vs. Real Madrid, Barcelona & Juventus până în luna septembrie.

„Superliga n-a murit! S-au continuat demersurile pentru înființarea ei. Acum se discută dacă UEFA și FIFA au făcut abuz de poziție dominantă în fotbal. Unele echipe s-au retras, dar Real Madrid, Barcelona și Juventus continuă demersurile.

Rămâne de discutat în ce formă vor juca echipele care vor fi în Superligă, adică dacă vor putea juca și în competițiile UEFA. Practic, Super Liga e un model de business american. Sponsorul e o bancă americană, care finanțează cu 5 miliarde de euro, o sumă foarte mare. 

Acest model e de succes în SUA. Pentru ei fiecare meci e o finală. ale competiției. Sistemul american nu este supus jurisdicției TAS. Curtea de Justiție a UE pe această chestiune se va pronunța, dacă s-a făcut abuz de poziție dominantă în fotbal sau nu. 

Așteptăm decizia Curții de Justiție a UE, care a fost solicitată să se pronunțe în regim de urgență. În septembrie urmează să se pronunțe, iar până la sfârșitul anului s-ar putea să avem o decizie în acest caz”, a declarat Jura, potrivit ProSport.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona și-a prezentat noul echipament principal: ce model au ales catalanii

Ronaldo, seară magică la Euro 2020! 3 premiere ABSOLUTE bifate de Cristiano

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
ripensistu
ripensistu  •  16 Iunie 2021, 10:16

Trebuie desfiintate urgent aceste 3 *** comerciale.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gogoas
gogoas  •  16 Iunie 2021, 08:36

Pentru unii muma pentru altii ciuma. Europa de est

bubunika
bubunika  •  16 Iunie 2021, 06:24

Ati mai publicat accesai știre, cuvânt cu cuvânt, acum o săptămână! Chiar *** sunteți?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează