INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Răsturnare de situație în cazul Colțescu! Avocatul a anunțat azi noua decizie: „Pe principiul «hai să îl executăm pe cel cunoscut»”

Sebastian Colțescu, la FC Argeș - Viitorul, pe 12 februarie // foto: Imago +11   FOTO
Sebastian Colțescu, la FC Argeș - Viitorul, pe 12 februarie // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 09 martie 2021 11:04 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 13:01

Josep Vandellos, avocatul arbitrului român Sebastian Colțescu, care a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului, contestă decizia forului continental în cazul clientului său. Prima intenție a lui Colțescu era să nu facă apel, dar arbitrul s-a răzgândit în ultimele 24 de ore de la comunicarea pedepsei. 

Găsit vinovat de „conduită incorectă” de către forul continental, Sebastian Colțescu a fost suspendat în toate competițiile până pe 30 iunie 2021, data care marchează finalul acestui sezon. Avocatul arbitrului nu acceptă decizia și spune că va face apel. 

Josep Vandellos: „Nu sunt decizii consistente, nu există niciun temei!”

„Este o decizie nedreaptă, mai ales dacă o comparăm cu decizia în cazul lui Șovre și cu ceea ce a făcut Neymar, când a scris pe Instagram pentru arbitri «go fuck yourselves» și a primit un meci suspendare. Să nu mai spunem de Luis Suarez că a primit 4 luni, cât Colțescu, pentru că a mușcat un adversar. Nu sunt decizii consistente, nu se poate ca Neymar să primească o rundă și într-un caz în care s-a confirmat că nu există rasism, ci doar o conduită nepotrivită, să se aplice o sancțiune mult mai dură.

Vom face apel, trebuie să continuăm drumul pe care l-am început și să avem încredere că lucrurile vor fi bine. Apelul se face în prima fază la Comisia de Apel de la UEFA și se poate ajunge la TAS. Trebuie să fim precauți, noi spunem toate argumentele în fața Comisiei de Apel, vom vedea ce se întâmplă și dacă nu ne convine mergem la TAS.

Problema cu care ne confruntăm acum e timpul, nu am vrea ca decizia să fie dată după ce o parte a sancțiunii va fi trecut. Va trebui să cerem o suspendare a executării sancțiunii, vom vedea dacă se întâmplă sau nu, apoi vom merge la TAS și vom vedea ce se întâmplă acolo”, a spus Vandellos la PRO X.

Josep Vandellos: „Numele lui Colțescu a apărut în public, așa că hai să îl executăm”

Avocatul lui Colțescu dezvăluie ceea ce consideră că se află în spatele deciziei UEFA: „Este o decizie care nu se susține, nu are temei deloc din punct de vedere tehnic. Singura explicație este că numele lui Colțescu a apărut în public, iar cel al lui Șovre nu. Pe principiul unui a apărut în public, hai să îl executăm, iar pe celălalt, pe care nu îl știe nimeni, nu îl sancționăm. Decizia în cazul lui Șovre este corectă. Nu este corectă cea în cazul lui Sebastian, asta este clar. TAS e ultima instanță care decide”.

Eu cred că nu a fost conduită nepotrivită și că nu trebuie niciun fel de sancțiune. Iar dincolo e suficient un avertisment, o mustrare. Trebuie să ne luptăm cu argumente, să îi convingem pe cei care trebuie să decidă, care sunt și presați de mass-media.

Nu cred că arbitrii au cauzat scandalul. Decizia de a ieși de pe teren și de a face tot scandalul a plecat de la Pierre Webo. Arbitrii au avut un comportament exemplar, nu se poate spune acest lucru despre antrenorul lui Basaksehir (n.r. - Okan Buruk) și antrenorul secund, Pierre Webo - Josep Vandellos

Ce a decis UEFA în privința lui Sebastian Colțescu și Octavian Șovre:

  • Sebastian Colțescu a fost suspendat până la sfârșitul sezonului, pe 30 iunie 2021. NU are voie să oficieze în niciun meci european! Și obligat să participe la un program educațional înaintea datei de 30 iunie 2021.
  • Octavian Șovre nu este suspendat, dar trebuie să participe și el la acel curs. În același timp însă, UEFA l-a pedepsit și pe Pierre Webo, suspendându-l un meci pentru comportament nesportiv. Ceea ce confirmă cartonașul roșu pe care i-l arătase Hațegan în timpul partidei, pentru proteste repetate.
Răsturnare de situație în cazul Colțescu! Avocatul a anunțat azi noua decizie: „Pe principiul «hai să îl executăm pe cel cunoscut»”
Josep Vandellos

Citește mai multe știri de actualitate:

Criză în proiectul DDB la miezul nopții! Și-a anunțat retragerea: „Ce spuneți e foarte grav” » Mesaje tensionate pe WhatsApp

Și Hagi e în pericol: s-au păcălit toți cu el! » Gigi Becali încearcă să-și recupereze banii în instanță

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
digei
digei  •  09 Martie 2021, 21:14

Unde vedeti voi o "rasturnare de situatie". Lucrurile stau exact asa cum au decis cei de la UEFA. Ca poate...in viitor ar mai exista o minima sansa... asta vom vedea atunci. Aia va fi o "rasturnare de situatie", daca se va si intampla.

1092559504111693
Dumitru Vlad  •  09 Martie 2021, 19:24

Eu consider nedreapta pedeapsa ; Turcul de culoare nu avea numar sa ii poata identifica coltescu. As propune ca avocatul sa faca urmatoeul experiment comisiei su juriului: Sa ia trei persoane printre care unul de culoare si sa ii puna sa ridice mina sus pe rind . Sa vada al citele ridica cel de culoare si sa intrebe Comisia sa Juriul cine a rdicat min al (numarul al citelea a ridicat cel de culoare) sa sa vada cum raspunde juri. Sper sa aplice la judecata avocatul.

mattteo
mattteo  •  09 Martie 2021, 14:18
Postat de Ion Popescu pe 09 Martie 2021, 12:40

Imi amintesc ca romanul Burleanu a sarit imediad sa adace conationalul acuzandu-l de rasism.

Numai el? 90% din tinerii romani care au invatat engleza in scoala si sunt acum in functii importante sau la redactii de ziare online, dar se documenteaza de pe platformele politice twitter, facebook si Brazzers ;)) Oamenii astia nici nu stiu istoria raselor ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează