INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - JUVENTUS 3-0

Secvențele cu Buffon și Messi care au impresionat lumea fotbalului: "Am vrut să văd dacă e pământean”

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2017 11:37

Barcelona s-a impus în faţa celor de la Juventus, 3-0, iar Leo Messi i-a marcat primele goluri portarului juventin, Gianlugi Buffon, în al 4-lea meci direct. Italianul l-a luat în brațe la sfârșit. E al 120-lea goalkeeper învins de Messi.

De-abia se încheiase partida de pe Camp Nou. Messi era lângă Luis Suárez când l-a observat pe Gigi Buffon apropiindu-se. Căpitanul torinez, 39 de ani, venea direct spre el. Tocmai îl învinsese de două ori, primele sale goluri împotriva lui la a 4-a confruntare.

Și legendarul italian l-a luat în brațe ca pe un frate. L-a felicitat, l-a mângâiat pe păr. Apoi, după ce i-a salutat pe Suárez, André Gomes și Jordi Alba, Buffon s-a întors spre Leo pentru a mai bate palma o dată cu decarul Barçei. Îmbrățișarea a impresionat. Era recunoașterea valorii absolute.

"Am vrut să văd dacă e pământean"

Întotdeauna, peninsularul a avut o slăbiciune pentru Messi. În august 2013, după o întâlnire cu Papa Francisc, Buffon s-a amuzat: "El e singurul cu mai mare succes decât Messi". Mundo Deportivo și-a mai amintit un episod emoționant. În 2015, în urma finalei Ligii de la Berlin, Juventus - Barcelona 1-3, Gigi l-a atins pe față pe Leo, glumind: "Am vrut să văd dacă e pământean". După ce, înaintea acelui meci, tot el spusese: "Messi e un extraterestru care se strecoară printre oameni la fotbal".

Vezi aici video cu rezumatul meciului

96 de goluria marcat Leo Messi în Champions League

 

58 de reușite are Messi în grupele Ligii

din ultimele 10 goluri ale Barcelonei au purtat marca Messi

Pipita Higuain și degetul mijlociu

Pentru golgeterul argentinian al lui Juve, acesta a fost al 12-lea joc consecutiv fără gol marcat pe Camp Nou. Nici fanii Barcelonei, nici Gonzalo Higuain nu au uitat de trecutul său madrilen (2007-2013). Când a fost înlocuit cu Caligara (17 ani), în minutul 87, suporterii blaugrana l-au fluierat îndelung. Și Pipita le-a răspuns cu degetul mijlociu ridicat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
polistul68
polistul68  •  13 Septembrie 2017, 17:59
Postat de Gherhard Robert pe 13 Septembrie 2017, 12:26

Degraba!!!!cocalarii si manelistii il iubesc pe gealat!!ala sta la pleasca face copii in eprubeta numai reclame si manelistii nostri spun ca e mai bun ca messi...

Amice..daca iti palce un jucator...e alegerea ta..dar nu insemna ca trebuie sa-i jignesti pe ceilalti...da, Messi e un jucator urias, cu un talent nativ imens...la CR e altceva..el nu are atita talent, dar a muncit mult mai mult ca si Messi..si e un jucator mai polivalent si mai complet decat Messi....amandoi sunt uriasi, amandoi sunt geniali, orice suporter ar dorii sa aibe in echipa favorita asa jucatori. P.S. Daca Messi ar munci cat munceste CR, nu s-ar mai face comparatii intre el si Pele sau Maradona....clar ar fi cel mai bun fotbalist din lume all-time.

vyyllyy
vyyllyy  •  13 Septembrie 2017, 16:01
Postat de Gherhard Robert pe 13 Septembrie 2017, 12:26

Degraba!!!!cocalarii si manelistii il iubesc pe gealat!!ala sta la pleasca face copii in eprubeta numai reclame si manelistii nostri spun ca e mai bun ca messi...

Daca esti fan Leo Missing tu esti manelisti, leo missing =publicitate marketing , Cristiano Rolando =cel mai bun fotbalist din lume ,, C Ronaldo a dat 12 goluri lu' Bufon iar L Missing sa chinuit 4 partide sa dea doua , i-sa facut mila lu' Bufon de el "hai sa-i lasa doua goluri" amaratului astiuia ca ies la pensie si tot nu-mi da gol .

romulus65
romulus65  •  13 Septembrie 2017, 14:04

In august 2003 Jorge Maria Bergoglio nu era inca Papa Francisc iar Lionel Messi nu debutase inca la echipa mare a Barcelonei.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează