INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SERBIA

STEAUA ROȘIE BELGRAD - NAPOLI 0-0 // VIDEO ”Mile, Mile, Mile” » Belodedici, încântat de Marakana: ”A fost minunat să ne întâlnim din nou și să ne reamintim de marea noastră victorie”

Articol de - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 12:28

55.000 de fani ai Stelei Roșii i-au scandat numele lui Miodrag Belodedici - stoperul care a cucerit Cupa Campionilor în 1991 - când făcut turul arenei alături de Savicevici, Mihajlovici și celelalte legende ale roș-albilor.

Pentru Steaua Roșie, revenirea în Liga Campionilor după un sfert de secol a însemnat și revederea legendelor sale. A celor care au cucerit Cupa Campionilor în 1991.

În frunte cu Savicevici și Mihajlovici, marii jucători ai echipei belgrădene au făcut turul de onoare pe Marakana. Ei au învins-o pe Marseille pe 29 mai 1991, 5-3 la penaltyuri în finala de la Bari. Belodedici a transformat a 3-a lovitură de pedeapsă pe "San Nicola". Și el nu a lipsit marți seară.

În momentul în care Belo a prezentat trofeul alături de fostul atacant Dragiša Binici, 55.000 de fani ai roș-albilor au scandat pe "Marakana": "Mile, Mile, Mile". Diminutivul primului jucător care a câștigat Cupa Campionilor cu două echipe diferite.

"A fost minunat să ne întâlnim din nou. Am vorbit mult, ne-am reamintit de marea noastră victorie", a declarat Belo pentru cotidianul sârb Sportski Jurnal. "Atmosfera a fost superbă, ca la o finală de Ligă".

2
Cupe ale Campionilor a cucerit Belodedici: cu Steaua în 1986 și cu Steaua Roșie în 1991

26
de ani trecuseră de când Steaua Roșie Belgrad nu mai jucase în Liga Campionilor

3
nume mari au lipsit de la reîntâlnire: Jugovici, Prosinečki și Pancev

Vezi și: FOTO Seară stelară la debutul UCL! "1 solist" la Barca, Inter și Liverpool » Galata și Steaua Roșie, ca în vremurile bune

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
gicab
gicab  •  19 Septembrie 2018, 20:35

“26 de ani trecuseră de când Steaua Roșie Belgrad nu mai jucase în Liga Campionilor” !!!???

887888274661367
Pompiliu Bota  •  19 Septembrie 2018, 18:00

Sa-i multumeasca lui Luce ca a luat de 2 ori Cupa Campionilor Europeni; nu l-a selectionat la nationala sa-l invete jocul de-a latu si inapoi.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Septembrie 2018, 14:22

De asta e frumos fotbalul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează