INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - ATLETICO MADRID 2-4 D.P.

SUPERCUPA EUROPEI // VIDEO + FOTO Atletico Madrid câștigă Supercupa recordurilor și răzbună finalele pierdute contra Realului în Liga Campionilor

Foto: Reuters +28   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 16 august 2018 00:34

Atletico Madrid a trecut de Real, scor 2-2 (4-2 după prelungiri) și a câștigat a 3-a Supercupă a Europei din istorie. 

Partida de pe micuța arenă din Tallin, 15.000 de locuri, a început abrupt. Diego Costa a avut nevoie de doar 49 de secunde pentru a marca și a intra în istorie drept cel mai rapid marcator într-o Supercupă a Europei. Vârful lui Simeone a preluat cu capul o pasă lungă primită de la Godin, l-a păcălit pe Ramos, apoi a trecut și de proaspătul campion mondial Raphael Varane și a șutat fără speranță pentru Navas, dintr-un unghi închis.

Atletico a continuat cu un pressing deranjant în treimea campioanei Europei. Elevii lui Lopetegui s-au dezmeticit, și-au pus în funcțiune jocul pe benzi, net superior, și au reușit să egaleze. O centrare impecabilă a lui Bale l-a găsit pe francezul Benzema scăpat din marcajul lui Savic. Karim nu a ratat și a stabilit scorul primelor 45 de minute.

Lopetegui l-a introdus după pauză și pe Luka Modric, croatul desemnat cel mai bun fotbalist la recent încheiatul Mondial din Rusia.

Real Madrid a trecut în avantaj în minutul 63. Diego Godin a comis henț în careu după un duel cu Benzema, iar Sergio Ramos a transformat calm.

"Bestia" Costa n-a vrut să piardă încă un trofeu în fața marii rivale. În minutul 79 a marcat din fața porții goale, după o pasă de la Correa. Marcelo a comis o gafă copilărească la faza care a precedat golul: nu a lăsat o minge să iasă în out și le-a oferit-o adversarilor.

Atletico Madrid a fost mai inspirată în prelungiri. Diego Simeone a reușit în sfârșit să spargă blestemul prelungirilor contra Realului, răzbunând cele două finale ale Ligii Campionilor pierdute, în 2014 cu 1-4 după prelungiri, iar în 2016 după loviturile de departajare.

Golul de 3-2 a fost o capodoperă. Partey a centrat, iar Saul Niguez a reluat din voleu, de la 11 metri, aproape de vinclul porții lui Navas. Inepuizabilul Diego Costa a contribuit decisiv și la golul care avea să stabilească scorul final. A recuperat o minge în jumătatea Realului, l-a depășit pe Carvajal, apoi a pasat către Correa. Continuarea, firească, l-a găsit liber pe Koke, care a trimis cu latul, la colțul lung.

Julen Lopetegui debutează cu stângul pe banca merengue, în timp ce Atletico obține a 3-a Supercupă a Europei din istorie, după cele din 2010 și 2012.

Supercupa Recordurilor:

  • A fost prima finală disputată între două echipe din același oraș;
  • Diego Costa a marcat cel mai rapid gol din istorie;
  • Real Madrid câștigase 13 finale internaționale consecutive, ultima pierdută până la cea de astăzi fiind cu Boca Juniors, în Cupa Intercontinentală din 2000, 1-2.

15Supercupe au spaniolii în palmares, fiind cea mai titrată țară. Pe 2 e Italia, cu 9 trofeeu, iar Anglia completează podiummul, cu 7 triumfuri. România are și ea o Supercupă, obținută de Steaua, în 1987, în fața lui Dinamo Kiev. 

Real Madrid - Atletico Madrid 2-4
Au marcat: Benzema '27, Ramos '63 (pen.) / Costa '1, '79, Saul '98, Koke '104

Cum au fost golurile:

2-4, min 104: GOL Atletico! Inepuizabilul Diego Costa recuperează o minge, pasează rapid în centru către Correa, care deviază spre Koke. Mijlocașul lui Atletico reia din prima, la colțul lung. 
2-3, min. 98: GOL Atletico!
Saul Niguez marchează un gol fenomenal. Reia din voleu, după o centrare venită de la Partey.

2-2, Finalul timpului regulamentar. Urmează două reprize de prelungiri. 

Jucători care au marcat o dublă contra lui Real Madrid într-o finală europeană:

  • 1960 Erwin Stein (Eintracht) - Liga Campionilor
  • 1962 Eusébio (Benfica) - Liga Campionilor
  • 1964 Mazzola (Inter) - Liga Campionilor
  • 2000 Jardel (Galatasaray) - Supercupa Europei
  • 2018 DIEGO COSTA (ATLÉTICO) - Supercupa Europei

2-2, min. 79: GOL Atletico! Diego Costa marchează din fața porții goale, după o pasă de la Correa. Greșeală imensă a lui Marcelo, care nu lasă o minge să iasă în out și le-o oferă adversarilor. 
2-1, min. 63: GOL Real!
Sergio Ramos transformă calm o lovitură de la 11 metri. Godin a comis henț în careu. 
1-1, min. 27: GOL Real!
Karim Benzema câștigă duelul aerian cu Savic și îl învinge pe Oblak. Centrarea i-a aparținut lui Gareth Bale.
0-1, min. 1: GOL Atletico!
Diego Costa preia o pasă lungă de la Godin, îl păcălește pe Ramos, apoi trece și de Varane și șutează puternic, din unghi, în vinclul porții. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Isco - Bale, Benzema, Asensio
Rezerve: Casilla, Lunin - Nacho, Modric, Lucas, Llorente, Mayoral, Ceballos, Valverde, Vinicius Jr., Reguilon, Javi Sanchez
Antrenor: Julen Lopetegui

Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Lucas Hernandez - Lemar, Rodri, Saul, Koke - Griezmann, Diego Costa
Rezerve: Adan, Dos Santos - Filipe Luis, Arias, Partey, Kalinic, Correa, Gelson Martins, Vitolo, Gimenez, Olabe
Antrenor: Diego Simeone

Stadion: A. Le Coq Arena (Tallinn), capacitate 15.000
Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia)

UPDATE 20:30  // Alvaro Odriozola e absența de ultimă oră de la Supercupă. Jucătorul lui Real Madrid s-a accidentat la piciorul drept și nu va fi în lot.

Real Madrid câștigase 13 finale internaționale consecutive, ultima pierdută fiind cu Boca Juniors, în Cupa Intercontinentală din 2000, 1-2.

Așa arată arena pe care se joacă meciul:

Imagini de la vestiare:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
pavel_dumitrescu
pavel_dumitrescu  •  16 August 2018, 08:28

Stimabililor, rău a mai ajuns și Supercupa asta a Europei (ca imagine), de când a decis marxistul Platini să o plimbe prin diverse țări (inclusiv cele care nu au treabă cu fotbalul), ca pe un circ ambulant..! Era mult mai frumos când se juca la Monaco..!

maradona5
maradona5  •  16 August 2018, 06:44
Postat de randomm pe 16 August 2018, 00:33

treaba este ca lui ramos ii apar asemenea oameni cand nu conteaza. sincer,ce valoare are aceasta supercupa?

E cam ca in satul tau cand joaca *** cu steaua *** dupa sezonul regulat de prasit, numai ca la alt nivel

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi2008
adi2008  •  16 August 2018, 05:17

Sa stii ca supercupa asta tine de cald in locul UCL... Nici tu nu stii ce scrii acolo.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează
Close