INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȚSKA MOSCOVA - REAL MADRID 1-0

"Țigan român" » Atac rasist la adresa lui Ovidiu Hațegan după scandalul de la ȚSKA - Real Madrid

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 03 octombrie 2018 09:01

ȚSKA Moscova s-a impus pe teren propriu, 1-0 cu Real Madrid, într-un meci condus de Ovidiu Hațegan, 38 de ani. Arbitrul arădean l-a eliminat în al 5-lea minut de prelungiri pe căpitanul lui ȚSKA, Akinfeev, care a continuat să protesteze vehement și să gesticuleze după primul avertisment.

Ovidiu Hațegan s-a întors la Moscova după cinci ani să o arbitreze pe ȚSKA. Avea încă în minte acel meci cu scandal, anchetat de UEFA pentru rasism, tot în grupele Ligii, în 2013 (pierdut de ruși, 1-2 cu Man. City), când s-a dovedit că arădeanul a procedat corect hotărând să continue jocul. 

"De ce o asemenea reacție?"

Marți seară, "centralul" a fost fără greșeală, dar s-a aprins în prelungiri și, enervat de Igor Akinfeev, l-a eliminat pe căpitanul gazdelor. I-a dat două cartonașe galbene în două secunde. "Primul pentru conduită nesportivă, al doilea pentru proteste", a explicat fostul arbitru rus Serghei Husainov, în vârstă de 64 de ani, care îi dă dreptate lui Hațegan.

L-a criticat pe Akinfeev: "Nu a fost niciun fault, nimeni nu a împins pe nimeni. S-au ciocnit și, din inerție, au căzut unii peste alții. De ce o asemenea reacție, Igor? De ce să se îndrepte amenințător spre arbitru? Crezi că a fost fault, totuși, de ce să protestezi și să gesticulezi atât de vehement? Când arbitrul a scos primul galben, trebuia să se calmeze, însă el a continuat. Și vine roșu". 

"A crezut că e în Rusia"

Un fan rus l-a atacat pe Hațegan într-un comentariu făcut la un articol din Sport Ekspres: "Credeam că partida s-a încheiat în al cincilea minut de prelungire. Dar țiganul român a păstrat ce era mai amuzant pentru final". La fel a fost insultat "centralul" în vârstă de 38 de ani în noiembrie 2017. Atunci, suporterii nord-irlandezi l-au asediat pe rețelele de socializare, după ce arbitrul a făcut cadou Elveției un penalty, în barajul pentru CM 2018. 

Acum, cei mai mulți internauți ruși l-au pus la zid pe Akinfeev, nu pe Hațegan: "A greșit. Nu așa se comportă un căpitan" sau "Igor a fost confuz, a crezut că e în Rusia, unde poate să strige oricât la arbitri" sau "Patronul lui ȚSKA nu poate cumpăra totul și în Ligă" sau "Sunt șocat. Akinfeev a decis să se retragă nu doar de la națională, ci și din Champions League, pentru a se concentra pe campionat". 

"Nu știu ce a vrut arbitrul"

Antrenorul lui ȚSKA, Viktor Goncearenko, crede că Hațegan nu ar fi trebuit să-l elimine pe Akinfeev. "Meciul era terminat. Înțeleg primul galben, dar de ce era nevoie și de al doilea? Sper ca el să nu fie suspendat mai mult de o etapă. E căpitanul nostru, înseamnă mai mult de jumătate din echipă", a declarat Goncearenko. 

Fundașul Nikita Cernov a fost întrebat de un reporter: "Crezi că arbitrul voia ca Real să egaleze?". Acesta a răspuns: "Nu știu ce a vrut arbitrul. Știu doar că noi voiam să câștigăm". 

"Decizia arbitrului de a-l elimina pe Akinfeev? Odată ce ai dat un galben, să-l scoți imediat pe al doilea..."
Alan Dzagoev, mijlocaș ȚSKA

"Nu Akinfeev e vinovat, ci arbitrii din campionatul rus. Ei închid ochii când cei mai valoroși jucători încalcă regulamentul. Și, când ajungi în cupele europene, toți fotbaliștii sunt tratați la fel"
Serghei Husainov, fost arbitru rus

"Cred că aceasta a fost o pedeapsă pentru emoțiile care nu pot fi oprite într-un meci atât de tensionat. În Europa, cu arbitri mai duri, jucătorii noștri trebuie să fie mai calmi"
Roman Babaiev, director general ȚSKA

Vezi AICI rezumatele video și marcatorii tututor meciurilor jucate marți Champions League

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
2176183892628180
Kolea Ivan  •  04 Octombrie 2018, 10:35

Corecta eliminare ,bravo hategan ,este o competiție profesionistă regulile sunt reguli egal ca este min 2 sau 95 ,iar idiotul ala care l-a făcut *** trebuie să rețină ca in rusia sunt ****** ca si in Romania ,eu cred ca ei su t *** țigani ,oricum urat ca intrăm în alta sferă, aici e vorba de sport iar vad ca ruși confundă arena sportiva cu cîmpul de luptă, tot timpul se cred buricul pamantului

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vlad.dracul
vlad.dracul  •  03 Octombrie 2018, 19:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  03 Octombrie 2018, 19:17

astfel de articole descalifica total nu numai gsp-ul ci intreaga mass-medie si asa plina de politruci care mesteca mizeriiile politicienilor de diferite .....orientari. Sa recapitulam, un fan oarecare comenteaza si el pe un site iar gsp-ul pune renmarca aluia in titlu....penibiul, jalnic, descalificant

Vezi toate comentariile (32)
Comentează