INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  EVENIMENT SPECIAL

Trofeul Champions League a ajuns în Piaţa Constituţiei din Bucureşti!

Articol de - Publicat vineri, 02 octombrie 2009 00:00

Iubitorii fotbalului au la dispoziţie un week-end pentru a vedea cel mai important trofeu al unei competiţii europene, trofeul UEFA Champions League. Acesta va fi expus într-un muzeu special amenajat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, sîmbătă şi duminică.

Un spaţiu expoziţional inedit, care recreează atmosfera celei mai prestigioase competiţii fotbalistice, un spaţiu în care este expus trofeul original al Ligii Campionilor, dar şi obiecte unice care au aparţinut unor fotbalişti celebri.

Portarul legendar Helmut Duckadan este ambasadarul oficial al UEFA Champions League în România. Acesta a participat la toate activităţile desfăşurate în România, acolo unde trofeul Ligii a ajuns. Pînă a ajunge la Bucureşti, trofeul păzit mai ceva ca preşedintele României, s-a oprit la Arad, Timişoara, Braşov şi Piteşti. După ce va pleca din Bucureşti, cupa va trece prin Budapesta şi Sofia.

Oficialul UEFA la Bucureşti: "Ne bucurăm că am putut aduce la Bucureşti trofeul UEFA Champions League!"
Kimmo Bellmann oficialul UEFA prezent special la acest eveniment a declarat că este o onoare ca România să se afle pe listă prin care trofeul Ligii Campionilor trece. "Principalul obiectiv era să aducem trofeul în faţa fanilor pentru al vedea, pentru că pentru ei este o experienţă unică. Este o modalitate prin care fanii să vorbească şi mai mult despre fotbal, mai ales cînd văd un trofeu cu o astfel de istorie.

Fotbalul s-a dezvoltat  mult în România şi dacă ne uităm în urmă cu zece ani România era mult mai joc în clasamente, acum a urcat semnificativ. Ne bucurăm că am putut aduce la Bucureşti trofeul UEFA Champions League! Reprezintă un simbol, şi am observat oameni care aveau lacrimi în ochi şi tresăreau cînd au văzut trofeul şi au ascultat imnul Ligii Campionilor", a spus Bellmann.

 CE PUTEŢI VEDEA LA PIAŢA CONSTITUŢIEI:
- trofeul original al Champions League
- tricoul purtat de Paolo Maldini purtat în finala Ligii din 2005
- tricoul lui Cristiano Ronaldo din 2008
- un tricou cu 20 de semnături ale fotbaliştilor de la Real Madrid
- tricoul lui Helmut Duckadam
- tricoul cu autograful lui Eto'o de la Barcelona
- tricoul cu autograful lui Ronaldinho de la Barcelona
- tricoul de joc al celor de la Chelsea cu 15 semnături ale fotbaliştilor
- tricoul purtat de Michael Platini
- tricoul de joc cu autograf al lui Javier Zanetti
- cartonaşele arbitrului Pierluigi Collina de la finala Ligii Campionilor din 1999 dintre Bayern şi Manchester United
- mingea oficială de joc de la finala din 2008 dintre Manchester şi Chelsea
- mingea finalei din 2006 dintre Barcelona şi Arsenal
- mingea Ligii Campionilor din 2007 cu autografele jucătorilor de la AC Milan
- ghetele de joc purtate de Kaka
- ghetele cu numele copiilor aparţinînd lui David Beckham
- mănuşile lui Oliver Kahn
- mănuşile lui Vitor Baia din finala AS Monaco - FC Porto  din 2004

FOTOGRAFII REALIZATE DE CRISTI PREDA

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
 •  05 Octombrie 2009, 09:43

va rog mai spuneti'mi si mie siteul de unde imi pot lua poza. am aruncat plintul unde scria siteul si am pastrat doar codul... nush ce'a fost in capul meu :((

 •  02 Octombrie 2009, 21:33

si cat crezi k ii costa daca il puneau pe unu de pe strada sa muste si el un pic din cupa? stai linistit ca sunt ei atenti si la detalii

 •  02 Octombrie 2009, 20:37

daca nu credeti ca e originalul pe toarta stanga cum va uitati la trofeu sunt urmele dintilor lui gatusso.nu stiu daca o sa aveti timp sa va uitati dar se vad, va asigur de asta .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează