INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA CHAMPIONS LEAGUE

UEFA CHAMPIONS LEAGUE // Știm optimile Ligii Campionilor! Real Madrid - City e capul de afiș! Meciurile grele pentru Liverpool și Barcelona

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2019 13:25

UEFA CHAMPIONS LEAGUE // Tragerea la sorți pentru optimile Ligii Campionilor a avut loc astăzi, la Nyon. Real Madrid - Manchester City și Atletico Madrid - Liverpool sunt cele mai așteptate partide. 

  • Partidele se vor juca în dubla manșă. Turul va fi pe 18, 19, 25 și 26 februarie, iar returul pe 10, 11, 17 și 18 martie. Cele care au câștigat grupa vor disputa returul pe teren propriu. 

Tragerea la sorți a adus în prim-plan câteva dueluri de gală. Borussia Dortmund se va duela cu PSG, în timp ce Liverpool, deținătoarea trofeului, va juca împotriva lui Atletico Madrid. „Cormoranii” se întorc astfel pe Wanda Metropolitano, locul unde și-au adjudecat în vară cea de-a șasea Ligă din istorie.

Un alt-șoc e reprezentat de duelul dintre Real Madrid și Manchester City, o ciocnire titanică între Pep Guardiola și Zinedine Zidane. 

Barcelona, rivala madrilenilor, are parte de un meci cu un grad mediu de dificultate: catalanii vor înfrunta Napoli. Chelsea - Bayern, reeditarea finalei din 2012, e un alt meci intersant al optimilor. 

Juventus, echipa lui Cristiano Ronaldo, a avut noroc: „Bătrâna Doamnă” se va duela cu Olympique Lyon. 

Statistici interesate înainte de „optimi”

  • Campioana Angliei vs încă regina mondială a cluburilor e capul de afiş: „Mereu e frumos duelul între cel mai bun antrenor din lume şi Real”, susţine Txiki Begiristain, directorul sportiv al trupei lui Pep Guardiola.
  • Barcelona dă din nou peste coşmarul italian, vicecampioana cu un nou antrenor.Gennaro  Gattuso nu pare foarte pesimist: „O mare echipă, o mare înfruntare, două meciuri fascinante, pe care le vom aborda fără teamă”
  • Chelsea se întoarce după opt ani la Munchen, unde a învins-o pe Bayern în finala Champions din 2012. 
    Julian Nagelsmann avea doar 16 ani când José Mourinho câştiga prima Ligă cu Porto în 2004. Acum se vor înfrunta pentru un loc în "sferturi".
  • Cea mai mare şansă au avut-o Juventus şi Atalanta, primind cele mai accesibile variante posibile, Lyon și Valencia
     

17 meciuria avut Guardiola ca antrenor împotriva lui Real Madrid, cel mai des întâlnit adversar. A câştigat nouă, a pierdut patru şi a remizat în patru

1 victoriea reuşit Liverpool în 4 ciocniri cu Atlético, 2-1 în semifinala Europa League 2009-2010, dar a fost eliminată (0-1 în tur). Celelalte două partide au fost egaluri

4 eliminăria suferit Barcelona în ultimele 7 eliminatorii directe cu echipele din Italia, inclusiv în cele mai recente două, cu Juventus (2017) şi Roma (2018)

TABLOUL „OPTIMILOR” 

18.02 turul şi 11.03 returul 

Dortmund - PSG 
Atlético - Liverpool 

19.02 turul şi 10.03 returul 

Atalanta - Valencia 
Tottenham - RB Leipzig 
 

25.02 turul şi 18.03 returul 

Chelsea - Bayern 
Napoli - Barcelona 

26.02 turul şi 17.03 returul 

Real Madrid - Manchester City 
Lyon - Juventus

Citește și:

Nebunie pe „Mestalla”! Benzema a egalat în minutul 90+5, cu ajutorul lui Courtois, urcat și el la un corner

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
magic4ever
magic4ever  •  16 Decembrie 2019, 16:31
Postat de Popa George pe 16 Decembrie 2019, 15:26

.... Ii spulbera City pe Real

Poate la Fifa...

magic4ever
magic4ever  •  16 Decembrie 2019, 16:30
Postat de magic4ever pe 16 Decembrie 2019, 16:30

Atletico Liverpool este mai tare tinand cont ca Liverpool a castigat UCL anul trecut si acum 2 ani a jucat finala cu Real si Atletico a jucat 2 finale UCL in ultimii 2 ani in timp ce Manchester City nu cred ca a ajuns vreodata macar in semifinale...Real se califica fara emotii si Guardiola o sa fie demis de la City ....

Atletico a jucat 2 finale UCL in ultimii 5 ani*

magic4ever
magic4ever  •  16 Decembrie 2019, 16:30

Atletico Liverpool este mai tare tinand cont ca Liverpool a castigat UCL anul trecut si acum 2 ani a jucat finala cu Real si Atletico a jucat 2 finale UCL in ultimii 2 ani in timp ce Manchester City nu cred ca a ajuns vreodata macar in semifinale...Real se califica fara emotii si Guardiola o sa fie demis de la City ....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează