INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AUTOGRAF

UEFA, reacție tranșantă după „cazul Octavian Șovre”: „Inacceptabil! Este o chestiune de demnitate”

Octavian Șovre a obținut autograful lui Erling Haaland +17   FOTO
Octavian Șovre a obținut autograful lui Erling Haaland

Articol de GSP - Publicat joi, 08 aprilie 2021 19:13 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 19:40

Roberto Rosetti (53 de ani), șeful arbitrilor UEFA, a transmis că este „pur și simplu inacceptabil” ca oficialii să le ceară autograful sau tricoul fotbaliștilor, după cazul care l-a avut în prim-plan pe Octavian Șovre (47).

Roberto Rosetti a transmis miercuri un mesaj clar pentru arbitrii aflați sub egida UEFA, înainte ca motivul din spatele gestului arbitrului asistent să fie dezvăluit. 

UEFA, reacție dură: „De ce le-ați cere autograful fotbaliștilor?”

„Sunteți responsabili pentru comportamentul vostru și al membrilor echipei voastre atunci când acționați în numele UEFA. UEFA s-a străduit să fiți respectați la fel de mult ca jucătorii, iar voi ați contribuit la asta prin felul în care vă prezentați: atletic, impunător, respectuos și profesionist. Dacă vreți să fiți respectați la fel de mult precum jucătorii, de ce le-ați cere autograful sau tricoul? Ei vi le cer vouă? 

Este pur și simplu inacceptabil, o chestiune de demnitate și nu trebuie să uitați de toate camerele TV de la meciurile UEFA - ele nu ratează nimic”, se arată într-un email transmis de șeful arbitrilor, potrivit Sky Sports.

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism
Inima Sportului
Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

Nu trebuie să le explicați totul jucătorilor și antrenorilor după meci, chiar dacă realizați că ați comis o greșeală pe teren. Admiteți greșeala echipei voastre și observatorului. Contactați-mă pe mine dacă doriți, dar nu mergeți la antrenori după meci pentru a le explica ceva sau a vă scuza pentru greșeală. 
- Parte din mesajul lui Roberto Rosetti pentru arbitri

Va fi suspendat Octavian Șovre de UEFA?

În ciuda intențiilor onorabile din spatele gestului făcut de Șovre, acesta ar putea avea de ispășit o suspendare pentru faptul că a avut o asemenea solicitare. The Times scrie că forul european ar urma să le transmită arbitrilor noi recomandări pentru ca astfel de ipostaze să nu mai aibă loc.

„Oficialul care i-a cerut un autograf lui Erling Haaland riscă să fie suspendat. E posibil ca Octavian Șovre să suporte consecinţe pentru abordarea sa asupra lui Haaland, în sensul viitoarelor delegări făcute de UEFA”, explică renumita publicație.

S.O.S. Autism Bihor l-a făcut membru de onoare pe Șovre

În ziua în care un val de critici s-a abătut asupra asistentului orădean, Asociația S.O.S. Autism Bihor a decis să-i trimită o adresă oficială lui Octavian Șovre în care să-l anunțe că l-a declarat membru de onoare.

Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noastre. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre.
 - Explicația pe care a avut-o președinta Asociației, Simona Zlibuț

Cine e Octavian Șovre

  • s-a născut în iulie 1973, la Oradea 
  • e consilier juridic 
  • a devenit arbitru în 1992 
  • în Liga 1 activează de 20 de ani, din 2001 pe lista FIFA 
  • a fost promovat acum 17 ani, în 2005 
  • a fost la Euro 2016 și are meciuri în Champions League, fiind în brigada lui Hațegan

VIDEO. Adrian Porumboiu despre gestul lui Șovre: „E foarte bine că se practică asta, dar nu trebuie să o faci public”

Citește mai multe știri despre gestul lui Octavian Șovre:

Octavian Șovre a vorbit în premieră despre autografele cerute lui Haaland: „N-am vrut să apară public” + „Messi m-a ascultat”

Marica a decis să se implice și i-a transmis un mesaj lui Șovre: „Ne-a dat o lecție importantă. Chiar așa «cerșind un autograf»"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (28)
whiteredarad
whiteredarad  •  09 Aprilie 2021, 11:15

1. Sovre nu si-a facut publica motivatia, a cerut pur si simplu un autograf 2 Rosetti, "fostul mare arbitru" - imi pare cunoscuta expresia !- s-a apucat sa comenteze "la cald", si stiti ca nu e indicat sa deschizi gura, daca nu ai toate datele, mai ales nu stii motivatia arbitrului. 3. Rizibila si penibila este reactia CCA si a lui Vasaras care l-a scos pe Sovre din echipa lui Hategan, la Craiova, fara sa fie judecat cazul. Prea multa ipocrizie este in lumea fotbalului, dar si Sovre dupa afacerea cu rasismul.. o cam "cauta cu lumanarea". FRF si CCA...continua sa fie "mai catolica decit Papa"...de fatada,, dar in realitate cu o moralitate discutabila. Trist !

1618129558421747
Mike Vandal  •  09 Aprilie 2021, 11:01

Despre ce onoare vorbim?Acest popor ,numit poporul Roman nu are nici un gram de demnitate si nici un gram de rusine precum ca nu are un gram de integritate sau de onestitate!!!Ciuma globului!!!

amicu
amicu  •  09 Aprilie 2021, 10:57

arbitrul italian isi permite sa vorbeasca despre demintate??? EI SUNT RENUMITI CU CALCIOPOLI. Italienii si demnitatea in fotbal...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează