INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID

UPDATE Cine sunt pozitivii lui Atletico Madrid! Situație de criză în Final 8-ul Champions League: ce măsuri draconice se aplică

Atletico Madrid, foto: Guliver/gettyimages
Atletico Madrid, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 10 august 2020 09:58 / Actualizat luni, 10 august 2020 15:00

Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid, s-a temut să nu existe mai mulți infectați cu COVID-19 în delegația de 93 de membri pentru Final Eight. Pregătirea meciului cu RB Leipzig riscă să fie perturbată, după ce doi jucători au fost depistați cu coronavirus.

UPDATE 14:55

Mundo Deportivo anunță că cei doi jucători care au COVID-19 sunt Angel Correa (extremă de 25 de ani din Argentina) și fundașul dreapta croat Same Vrsaljko (28 de ani). Ziarul catalan anunță că cei doi sunt singurii infectați din lot, ca urmare a testelor făcute duminică.

Știrea inițială:

Noul coronavirus atacă Champions League înaintea Final Eight. Atletico Madrid n-a mai plecat dimineață spre Lisabona, gazda turneului, după ce aseară s-au aflat rezultatele testelor PCR, impuse cu 48 de ore înaintea decolării. 

Două cazuri pozitive dau peste cap programul madrilenilor, ambele fiind din cadrului lotului. Jucătorii lui Simeone, a căror identitate rămâne secretă, au fost imediat izolați acasă, se află sub strictă supraveghere medicală, însă există temeri că ar putea fi chiar mai mulți infectați. Pregătirea partidei cu RB Leipzig de joi din "sferturi" riscă să sufere serioase perturbări!

Minimum 13 jucători apți pentru Atletico Madrid

S-a activat deja protocolul sanitar stabilit la UEFA, astfel încât toți cei din delegația lui Atlético (93 de persoane) fac încă un set de examene PCR și cei care vor ieși negativi pot decola diseară ori mâine la prima oră către Portugalia. Regulile spun clar că Simeone „trebuie să aibă minimum 13 fotbaliști apți din lista A (inclusiv un portar!) pentru a se juca meciul. Altfel, dacă situația este mai gravă, întreg lotul intră în carantină și guvernul lusitan va avea ultimul cuvânt", a dezvăluit Marca.

Alte teste la Lisabona 

Normele de la Final Eight sunt stricte. Se joacă fără spectatori și fiecare echipă va fi monitorizată de un medic, trebuind să respecte reguli severe de igienă. Dezinfecție în avion, preluare în zona VIP a aeroportului, apoi izolare în hotel. La Lisabona, fotbaliștii, stafful tehnic, arbitrii și toți ceilalți participanți se supun altor teste rapide COVID-19, cu rezultatele comunicate în cel mult două ore! 

Cine e pozitiv nu are voie în zona 1 a stadionului. Președinții și managerii (nu mai mult de 10!) au recomandarea deplasării separate, să nu stea și să nu intre în contact cu echipa. La stadion, se interzice folosirea spațiilor comune - saună, jacuzzi, băi -, masajul se face în camere distincte, cu dezinfectare aferentă. Sticlele cu apă vor fi doar de folosință individuală și se aruncă după golire.

Doar 4-6 băieți de mingi 

Băieții de mingi vor fi între patru și șase la fiecare partidă, trebuie să stea la cel puțin doi metri de jucători și să-și dezinfecteze mâinile, înaintea meciului și în pauză. La fel, baloanele. Echipele nu intră simultan în teren, respectă distanțarea la prezentare. Fără strângeri de mână și zone mixte.

Alte știri din Champions League:

Gestul nevăzut la TV » De ce Messi a refuzat ferm să strângă mâna unui anumit jucător de la Napoli

Lewandowski, anul carierei, atacă Liga: „E cel mai bun jucător al lumii, nu doar cel mai bun atacant”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  10 August 2020, 22:30
Postat de nebraska_filipineza pe 10 August 2020, 10:48

intai sa-si refaca Atleti jucatorii si apoi sa se joace sau sa se opreasca UCL pentru Atleti asa cum s-a oprit liga 1 pentru d14amo

nu s-a oprit nicio Liga pt Dinamo, ceilalti si-au continuat meciurile bine mersi ( cu exceptia meciurilor impotriva lui Dinamo), de aia au si fost echipe cu 4-5 partide mai mult disputate! daca ai avea o inteligenta macar medie, ti-ai fi dat seama si singur ! dar evident, nu ai! apropo , jucatorii aia de la Atletico nu sunt si aia inconstienti, iresponsabili, neprofesionisti, neatenti, petrecareti, la fel cum i-ati descris pe cei de la Dinamo gasiti cu Covid?

mihneadds
mihneadds  •  10 August 2020, 16:13

Gino...ia tata pix si foaie si noteaza! Nimic nu ai facut!

caesarone
caesarone  •  10 August 2020, 12:46
Postat de paulo pe 10 August 2020, 11:54

Din toate competițiile...scuze

Ai citit macar articolul? Astia au reguli clare...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează