INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - TOTTENHAM 2-2

VIDEO Allegri și-a ieșit din minți după Juventus - Tottenham: "Nu accept că un 2-2 te poate deprima! A învinge în Ligă nu e normal, e extraordinar. Juve nu era favorită"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 10:03

Juventus și Tottenham au terminat la egalitate, 2-2, în optimile UEFA Champions League. Massimiliano Allegri antrenorul italienilor, i-a criticat și pe jurnaliști, și pe fani: "Cred că nu mai suntem obiectivi. Nu se poate ajunge în finala Ligii în fiecare an".

Un start fulminant al lui Juventus, cu două goluri în nouă minute. Apoi, dintr-o dată, în loc să țină Tottenham sub presiune, la 2-0, făcând-o să repete erorile, campioana Seriei A s-a retras, i-a cedat jocul și terenul, a ajutat-o să se liniștească, să reintre în meci și, în final, să și egaleze. La 2-0, squadra bianconera era aproape în "sferturi". La 2-2, e aproape rămasă acasă. Penaltyul ratat de Higuaín (la 2-1), care ar fi reușit hat-trick-ul în prima repriză, a adâncit și mai mult suferința peninsularilor.

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului

"Credeați că vom câștiga «optimile» cu 3-0?"

Când jurnaliștii italieni l-au întrebat pe Allegri de ce această cădere după zece minute la fel de bune ca împotriva Barcelonei, sezonul trecut, antrenorul piemontezilor a luat foc la conferință. "Cred că nu mai suntem obiectivi. Nu se poate ajunge în finala Ligii în fiecare an. Avem un sezon bun, dar credeați că vom câștiga «optimile» cu 3-0? Nu accept că un 2-2 te poate deprima. Aici înălțimile pe care ești ridicat și gropile în care ești coborât sunt înfricoșătoare", a contraatacat Allegri.

"Diferența e foarte mică între victorie și înfrângere"

"Nu realizăm care sunt dimensiunile adversarilor din Champions League", a atras atenția tehnicianul juventin. "A învinge o formație ca Tottenham nu e normal, e extraordinar. Juve nu era favorită. Această echipă a cucerit șase titluri la rând, a jucat două finale de Ligă și a făcut multe lucruri frumoase. Într-o asemenea competiție, diferența e foarte mică între victorie și înfrângere". 

"Am dominat Juventus 80 de minute. Părea un meci la dispoziția italienilor, chiar dacă la primul lor gol a fost ofsaid. Băieții au avut o reacție incredibilă împotriva unei echipe care a jucat două finale în trei ani. Sunt mândru de ei. Am avut un start un start împiedicat, e important să recunoaștem asta. Totuși, să nu uităm că venim după meciuri cu Man. United, Liverpool și Arsenal, toate epuizante. Fanii noștri speră să jucăm sferturile de finală și suntem la doar 90 de minute depărtare. Returul va fi fantastic pe Wembley" Mauricio Pochettino, manager Tottenham

Ofsaid la primul gol bianconero, fault la golul lui Kane

În minutul 2, Pjanici a executat o lovitură liberă și, profitând de neatenția englezilor, care l-au lăsat pe Higuaín nemarcat la marginea careului, l-a deschis perfect pe argentinian, care a reluat din voleu la colțul lung. 1-0. Totuși, asistentul Borsch nu a văzut că Higuaín era o jumătate de metru în ofsaid când a sprintat spre minge. Arbitrul Brych a greșit și el, la primul gol al lui Tottenham. Eriksen l-a faultat pe Chiellini înainte ca Kane să puncteze pentru 2-1. 

Eroarea lui Buffon

Marți, Gigi Buffon a devenit, la 40 de ani și 16 zile, al treilea cel mai bătrân italian din Ligă, după Ballotta și Costacurta. Portarul lui Juventus nu mai luase gol de 694 de minute în toate competițiile, la club și la națională. Căpitanul a greșit însă la golul de 2-2. Eriksen a șutat din lovitură liberă exact de unde plecase Buffon, pe colțul lui, prinzându-l pe picior greșit.

8 minute și 7 secundee cea mai rapidă dublă din istoria Ligii Campionilor, reușită de Higuaín, care a marcat 21 de goluri în Champions

7 goluri a înscris Kane în acest sezon de Champions, egalând cea mai bună performanță a unui englez: Gerrard, în stagiunea 2008-2009

2 ani trecuseră de când Juventus nu mai primise două goluri acasă în Ligă; ultima fusese Bayern

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează