INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OPTIMI UCL

VIDEO + FOTO "Optimile" Ligii Campionilor » Soarta meciului Tottenham - Juventus a fost decisă în 3 minute » City a pierdut acasă cu FC Basel!

FOTO: Reuters +27   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 martie 2018 23:37

Juventus și Manchester City s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor. Acestea se alătură lui Real Madrid și Liverpool, calificate marți seară.

Tottenham - Juventus  1-2 (în tur 2-2)

Au marcat: Son 39'/ Higuain 63', Dybala 66'
camera Vezi AICI VIDEO de la meci!

După 2-2 la Torino, Tottenham pornea cu prima șansă la calificare. După un început echilibrat, în care torinezii puteau primi penalty la o intervenție asupra lui Douglas Costa, londonezii au deschis scorul.

În minutul 34, Son Heung-Min a înscris cu un șut de la 10 metri, profitând de o ezitare a fundașilor italieni. După pauză, Allegri i-a introdus pe Asamoah și Lichtsteiner, iar italienii au început să preseze și au marcat de două ori. Gonzalo Higuain a egalat în minutul 67, la primul șut al italienilor, cu o execuție din șase metri. După trei minute, Dybala a scăpat singur cu Lloris și l-a învins pe portarul englezilor cu un șut de la 11 metri.

Până la final, cei de la Tottenham au încercat să egaleze și să trimită meciul în prelungiri, dar italienii s-au apărat excelent și s-au calificat. Cea mai mare ocazie a avut-o Kane, în minutul 90, când mingea trimisă de el a lovit bara și a fost respinsă de pe linia porții.

Tottenham:  Lloris - Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Eriksen, Dele, Son - Kane
Rezerve: Vorm, Tose, Lamela, Wanyama, Sissoko, LLorente, Lucas
Antrenor: Mauricio Pochettino

Juventus: Buffon - Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro - Khedira, Pjanic, Matuidi - Douglas Costa, Higuain, Dybala
Rezerve: Szczesny, Marchisio, Asamoah, Rugani, Lichsteiner, Sturaro, Betancur
Antrenor: Massimiliano Allegri 

Arbitru: Szymon Marciniak / Asistenți: Paweł Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz (toți din Polonia)

Manchester City - FC Basel 1-2 (în tur 4-0)

Au marcat: G. Jesus 8'/ Elyounoussi 17', Lang 71'
camera Vezi AICI VIDEO de la meci!

Manchester City: Bravo - Danilo, Stones, Laporte, Zinchenko - Gündogan, Yaya Touré - Bernardo Silva, Foden, Sané - Jesus
Rezerve: Ederson, Walker, Aguero, De Bruyne, Adarabioyo, Otamendi, Diaz
Antrenor: Josep Guardiola

FC Basel: Vaclik - Lang, Lacroix, Suchy, Riveros - Frei, Serey Dié - Bua, Zuffi, Elyounoussi - Oberlin
Rezerve: Salvi, Wolfswinkel, Stocker, Ajeti, Manzambi, Petretta, Kaiser
Antrenor: Raphael Wicky

Arbitru: Pavel Královec (Cehia) / Asistenți: Roman Slyško (Slovacia) și Ivo Nadvornik (Cehia)

După 4-0 în Elveția, Manchester City era sigură de calificarea în sferturile Ligii. Totușii, englezii au început tare, iar Gabriel Jesus a deschis scorul în minutul 8, cu un șut din șase metri.

Elevii lui Pep Guardiola s-au relaxat, iar Basel a egalat în minutul 17, prin Mohamed Elyounoussi. Acesta a marcat cu un șut din mijlocul careului. După pauză, Michael Lang i-a adus pe elvețieni în avantaj. Acesta a înscris în minutul 71, dar nu a fost decât o victorie de palmares.

Săptămâna viitoare se vor juca:

  • 13 martie
    United - Sevilla, în tur 0-0
    AS Roma - Șahtior, în tur 1-2
  • 14 martie
    Beșiktaș - Bayern, în tur 0-5
    Barcelona - Chelsea, în tur 1-1
 
 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  08 Martie 2018, 20:06

Ziceam din tur ca meciul nu este jucat. Niciodata un meci nu e jucat cand joci cu Juventus. Am vazut si in weekend derbyul cu Lazio cum a fost decis. Italienii stapanesc o arta a fotbalukui pe care englezii nu o sa o aiba niciodata. Au si englezii calitatile lor, au facut din acest retur un meci spectacol interzis cardiacilor

raikkonen79
raikkonen79  •  08 Martie 2018, 10:04
Postat de Dan Dumitrescu pe 08 Martie 2018, 05:04

Juve a luptat si castigat contra a doi adversari: Tottenham si arbitri. Este de neiertat la acest nivel sa nu vezi un penalty clar ca lumina zilei de vara. Din fericire, acesti fotbalisti minunati au salvat prin eroismul lor o situatie greu de suportat. Arbitrajul video este absolut necesar, chiar daca ar fragmenta jocul. Si asta s-ar rezolva daca arbitri video ar comunica deindata centralului decizia lor. Bravissimo Juve!

Dar ce selectiv esti dumneata cand vorbesti de arbitraj. Tottenham nu a avut penalty clar?

neaga1900
neaga1900  •  08 Martie 2018, 08:16
Postat de mutu57 pe 08 Martie 2018, 05:59

Juve a jucat numai 3 minute fotbal. In rest a facut faulturile cele mai odioase. Trebuiau sa ia (macar) 2 cartonase rosii; arbitrul central i-a ajutat sa termine cu 11 oameni. Cel mai urat fotbal din cupa campionilor. Rusine Juve, echipa de macelari.

Fi serios! Toti comentam in functie de simpatii! Juve a dominat tactic ambele meciuri! Englezii doar au vrut!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează