INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - REAL MADRID 1-2 (ÎN TUR 1-3)

Zidane e câștigătorul Madridului de azi: "Ceea ce face Mister e fenomenal" » Învingător în 7 "duble" eliminatorii la rând în Ligă!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 07 martie 2018 10:56

Secretul acestui Real care depășește orice barieră de doi ani în Champions League este antrenorul. El face echipa albilor să câștige.

Zinedine Zidane e mereu același. Niciodată exaltat la victorii, niciodată dărâmat la înfrîngeri. Modest, liniștit, nu se laudă, nu se bate cu pumnii în piept când face o performanță. Pentru el, eroii sunt pe teren. El este doar ghidul, pe margine, cel ce îi conduce și le dă informații. Nu îi sufocă, îi ajută. Exact ce trebuie pentru a antrena o echipă mare. Un antrenor mare.

Pregătește bine, alege bine, mută bine

Întrebat cât de important a fost rolul său la această calificare, ZZ zâmbește: "Ca întotdeauna. Sunt aici pentru a pregăti bine meciurile, pentru a alege jucătorii și pentru a face schimbările". Atât. E puțin? E esențial!

Pe 14 februarie, la Madrid, într-un moment dificil, la 1-1, Zizou a reacționat, a mutat inspirat. În minutul 79, i-a scos dintr-un foc pe Isco și Casemiro, forțând totul cu tinerii: Asensio și Lucas Vázquez. Nu mai era nevoie nici de prea multă finețe, nici de recuperări. Iar timpul presa. Voia un Real rapid, agil, incisiv. Și asta a avut. Lucas a hărțuit benzile, Asensio a dat două pase decisive. În trei minute (83-86), albii s-au detașat.

Mereu în superioritate

Pe 6 martie, la Paris, a ales altă strategie și, tactic, el a învins PSG. A renunțat la 4-3-3, a abandonat și 4-3-1-2, trecând la 4-4-2. Care a oferit siguranță defensivă, având permanent superioritate în apărare și linia mediană împotriva 4-3-3-ului lui Emery.

Fără Kroos și Modrici, liderii mijlocului, l-a fixat pe Kovacici lângă Casemiro, cu Asensio și Lucas pe aripi într-un nonstop înainte-înapoi, avansare-retragere. Blocare a benzilor, atât de importante pentru parizieni (Alves - Mbappé și Berchiche - Di María), și ascensiune pe spații libere. Golul nu era o problemă.

Știa că va marca. Când îl ai pe Ronaldo, născut parcă pentru stilul Madridului de azi, e aproape imposibil să nu găsești plasa.

"Numele de pe tricouri nu înseamnă nimic"

Excelent plan, care a ieșit perfect. Chiar și ținându-i pe bancă pe Bale și Isco. "Mister ne-a demonstrat încă o dată că, pentru el, numele de pe tricouri nu înseamnă nimic. Toți sunt la fel, are încredere în toți", îi mulțumește Asensio.

Și Lucas se înclină în fața lui: "Mister ne ține mereu conectați. E fenomenal".
De când e Zidane, din ianuarie 2016, Real a câștigat toate cele 7 "duble" eliminatorii ale Ligii, cucerind Europa doi ani la rând. El e Campionul. Cel care face albul câștigător. 

75%din meciurile cu eliminare directă au fost câștigate de Realul lui Zidane în Liga Campionilor (12 din 16)

24 de meciuri la rând fără înfrîngere are Dani Carvajal cu Real, record egalat în Ligă (Nani și Evra, la Man. United, în urmă cu 8 ani)

4 goluri a înscris Casemiro în Champions League, toate reușite după faza grupelor

8 sezoane consecutive are Real Madrid în "sferturile" Ligii Campionilor

100 de meciuri a jucat Benzema în Champions, având 53 de goluri

"E mereu dificil să alegi echipa, ținând cont de jucătorii pe care îi avem. Am ales și a ieșit bine. A fost un meci perfect. Credem în ceea ce facem, asta e cheia. Am discutat cu Bale. Sigur că vrea să joace mai mult, nu a fost titular nici în tur, nici în retur, dar mai sunt încă multe meciuri. Bale e important. Toți sunt importanți" Zinedine Zidane, antrenor Real

"Suntem fericiți că Mister ne dă șansa tuturor să jucăm. Știe și reușește ca nimeni altul să ne păstreze pe toți conectați" Lucas Vázquez, mijlocaș Real

Liga e regatul lui Cristiano

Ronaldo, care a înscris și marți, are cifre extraordinare în Champions League, duelându-se singur cu cele mai bune cifre:
- 116 goluri în competiție (record)
- 9 meciuri la rând cu gol marcat (record, alături de Van Nistelrooy)
- 12 goluri are în acest sezon (la 5 reușite de cea mai bună performanță a sa)

Casemiro, o singură pasă greșită

Chiar dacă, estetic, Casemiro nu pare potrivit pentru Real, brazilianul e un jucător vital în angrenajul blanco. Dă forță și echilibru, recuperează, nu greșește pase (doar una din 57 marți!), participă la construcție și apare surprinzător la faza de finalizare. Face totul pentru ca artiștii madrileni să se desfășoare liniștiți. 

PSG nu poate câștiga Liga cu Emery

Unai Emery are șase participări în Liga Campionilor, însă nu a atins niciodată nici măcar "sferturile". Marți, Parisul s-a oprit în "optimi", pierzând prima oară acasă în acest sezon după 19 victorii în 19 meciuri. A fost întâiul eșec al parizienilor pe Parc des Princes după o serie invincibilă de 51 de partide.

Sigur, antrenorul spaniol va fi demis. Nu acum, la sfârșitul sezonului. "Nu acesta e momentul schimbărilor. Suntem prea nervoși toți", a declarat președintele clubului, Al-Khelaïfi. Ratând "sferturile", PSG a pierdut 13 milioane de euro. 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează