INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  PREMIERE

Cîştigătoarea CM va încasa 31 de milioane de dolari

Articol de GSP - Publicat joi, 03 decembrie 2009 00:00

Naţionala care va câştiga Campionatul Mondial de fotbal din 2010 va încasa 31 de milioane de dolari, aproximativ 20 de milioane de euro, au anunţat joi reprezentanţii FIFA la finalul şedinţei Comitetului Executiv, informează AFP.

Suma minimă câştigată de o reprezentativă se ridică la 9 milioane de dolari (5,9 milioane de euro), iar oficialii au precizat că sumele oferite la această ediţie sunt mai mari cu 61 de procente faţă de turneul trecut, disputat în Germania.

Fiecare dintre echipele calificate la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie, au primit deja câte un milion de dolari pentru pregătirea turneului, a anunţat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.

Sumele pe care le vor primi formaţiile de club drept compensaţie că-şi lasă jucătorii la dispoziţia primelor reprezentative se ridică la 40 de milioane de dolari (26,5 milioane de euro).

NewsIn

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează