INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  PROPUNERE

FIFA ar putea oferi compensaţii morale naţionalei Irlandei

Articol de GSP - Publicat joi, 03 decembrie 2009 00:00

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a evocat, joi, posibilitatea oferirii unei compensaţii morale, şi nu financiare, pentru Irlanda, a cărei echipă naţională a pierdut "barajul" pentru calificarea la CM 2010 în urma unui henţ al jucătorului francez Thierry Henry, informează AFP.
           
"Nu va exista o compensaţie financiară, nu vom oferi bani Irlandei, pentru că, dacă am face asta, ar trebui să o facem şi cu alte echipe eliminate. În schimb, săptămâna viitoare va fi studiată ideea unei compensaţii morale. Ar putea fi un trofeu special, un premiu, vom vedea exact ce", a declarat Blatter la finalul Comitetului Executiv extraordinar al FIFA, desfăşurat, miercuri şi joi, în Africa de Sud.
           
FIFA a anunţat, miercuri, că o anchetă referitoare la henţul comis de Henry a fost deschisă de Comisia de disciplină a forului mondial. Naţionala Irlandei a ratat calificarea la CM de fotbal, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, după prelungiri, meciul retur de baraj disputat cu reprezentativa Franţei.

Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. În meciul tur de baraj, Franţa a învins cu scorul de 1-0.

Sursă: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
 •  04 Decembrie 2009, 03:58
Postat de pe 03 Decembrie 2009, 19:40

mai bine ar fi sa-i trimita pe irlandezi sa joace la cupa africii pe natiuni :)))

hahhaahaha..Ideea lui romario e geniala..bravo

raszvan
raszvan  •  03 Decembrie 2009, 20:04
Postat de chris_gali pe 03 Decembrie 2009, 18:20

singura compensatie morala pr Irlanda ar fi suspendarea lui Henry pe durata campionatului mondial !......un trisor n-are ce cauta acolo !!!

ma baieti ma reveniti`va in fire ,in fotbal exista "hentz" de la invetia acestui sport s`a castigat campionat mondial in urma un hentz si multe alte cazuri au fost laste fara urmari . Daca e sa ma ghidez dupa ce ziceti voi ar trebui exectuat henry ca a avut nesimtirea sa faca hentz .Fantastic

 •  03 Decembrie 2009, 19:47

Platini tata, pune mana pe o carte de istorie inainte sa afirmi ca Irlanda e o colonie sau a fost o colonie engleza !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează