INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  LITUANIA - ROMÂNIA, 6 IUNIE, ORA 21:00, TVR 1 ŞI GSP.RO

Scrisoarea lui Mircea Lucescu către fiul lui, Răzvan

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iunie 2009 00:00

În numele cititorilor săi, Gazeta l-a rugat pe Mircea Lucescu să-i trimită lui Răzvan o scrisoare deschisă în ziua debutului ca antrenor al echipei naţionale. Citeşte rîndurile emoţionante ale tatălui.

Dragul meu,
Astăzi e o zi mare pentru tine, ca şi pentru mine, pentru toţi cei care cred în viitorul "naţionalei". Eu am purtat "tricolorul", a venit rîndul tău. Nu trebuie să spun că sînt mîndru de tine, de aceea nici nu-ţi dau sfaturi. Vremea lor a trecut, ba există şi riscul să nu le urmezi. Eşti bărbat, eşti selecţionerul României, ştii bine ce ai de făcut. Iubeşti fotbalul şi sînt convins că n-ai să-l trădezi niciodată, doar eu te-am crescut aşa.

Te afli la început de drum. Toată lumea e cu tine, dar se poate întoarce într-o clipă împotriva ta. Am trăit şi eu asemenea experienţe. Ce aglomeraţie era cîteodată în jurul meu şi totuşi ce singur mă simţeam altădată. Erai puşti, dar mi-ai văzut bucuriile şi tristeţile, chiar dacă pe ultimele am încercat să le ascund. N-am reuşit mereu.

Trebuie să învingi de fiecare dată, asta e golgota noastră, a antrenorilor. Mai ales a unui selecţioner. Tu şi jucătorii tăi simbolizaţi acum România, o echipă şi o ţară în care milioane de oameni, unii necăjiţi, îşi pun atîtea speranţe. Bazează-te pe ei şi îţi vor fi aliaţi, chiar prieteni.

Să nu te schimbe victoriile şi să nu te doboare înfrîngerile! Rămîi tu însuţi, perseverent, nu îndărătnic, deschis, nu mohorît. Respectă şi vei fi respectat! Acceptă criticile şi învaţă din ele, dar rămîi imun la cele pe care le vei considera nedrepte.

Maică-ta şi cu mine, soţia şi copiii tăi sîntem alături de tine! Baftă, Răzvane!
Tata

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (83)
dinudanez
dinudanez  •  08 Iunie 2009, 12:39

desi multi dintre suporterii echipei universitatea craiova au cazut în plasa lui mititelul pe care eu personal nu l-am contestat niciodata vehement,eu cred ca razvan este si va fi un mare antrenor,ce daca nu a jucat cu costea,în primul rand la nationala si chiar si la echipa de club trebuie sa ai o atitudine pozitiva fata de toata lumea,iar costea al nostru nu o are ,el vrea sa fie tratat ca si o vedeta,dar sa nu uite ca întâi trebuie sa dai ca mai târziu sa poti ai! succes razvane!

 •  08 Iunie 2009, 08:57

Frumos, foarte frumos. Am ajuns in era Lucescu si trebuie sa fim mandri. Antrenori cu succese, antrenori care tin mereu capul sus, antrenori ce nu ne vor dezamagi, antrenori ce antreneaza cu inima.

 •  07 Iunie 2009, 00:25

@amicu , scuze dar din curiozitate am vrut sa vad care ii situati in calificari pentru mai multe tzari, iti sugerez sa vezi si tuh cum sta Ungaria in clasament, si apoi sa facem afirmati sau sa le ghicim la oameni nationalitatea. Mie nu mi se pare normal ca aceasta scrisoare se apara aici, stiind faptul ca mircea vorbeste mai tot timpu la telefon cu razvan, nu sunt de acord cu ea , si as vrea sa vad care cititori au cerut-o, nimic mai mult, si bafta la razvan si Nationalei in continuare

Vezi toate comentariile (83)
Comentează