INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  UCRAINA - ANGLIA 1-0

Ucraina-Anglia a fost cea mai profitabilă partidă din istorie transmisă pe internet

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 octombrie 2009 00:00

Deţinătorul drepturilor pentru meciul Ucraina- Anglia, care a fost transmis în Marea Britanie numai pe internet, a obţinut aproape 3 milioane de lire sterline, iar respectiva partidă a devenit cea mai profitabilă întâlnire transmisă pe internet din istorie, potrivit Sunday Times.

Costul pentru a urmări meciul a fost între 4,99 şi 11,99 lire sterline, iar cel puţin 250.000 de fani au plătit respectivele sume. Audienţa totală estimată a fost de mai mult de 500.000 de persoane. Pe locul secund în clasamentul celor mai urmărite partide se află amicalul lui Manchester City cu FC Barcelona, disputat la 19 august, şi urmărit de 95.000 de fani. Meciul a fost transmis atunci gratis de site-ul echipei engleze.

Sursa citată menţionează că transmisia pe internet nu a avut probleme, iar deţinătorul drepturilor, compania Kentaro, a obţinut cu mult mai mult de 900.000 de lire sterline, suma pe care dorea BBC să o ofere pentru a transmite partida. Secvenţe din meci au fost transmise de BBC2 noaptea trecută.

Deţinătorul drepturilor a obţinut bani şi din biletele vândute fanilor care au urmărit meciul la unele dintre cinematografele din ţară. Reprezentanţii firmei au negociat cu toţi marii furnizori de internet din Marea Britanie, iar aceştia au blocat accesul la site-urile străine care transmiteau gratis partida.

Ucraina a câştigat cu 1-0 partida cu Anglia, singurul gol fiind reuşit de Nazarenko (29). Naţionala engleză este deja calificată la CM 2010.

NewsIn

Playtech: BOMBĂ! Cu cine a fost surprinsă Anamaria Prodan după vestea divorțului. Ce au făcut împreună


Comentarii (2)
 •  11 Octombrie 2009, 19:42
Postat de pe 11 Octombrie 2009, 18:52

eu in Irlanda am vazut meciul gratis pe internet...nu cred ca au blocat site-urile straine care au transmis partida toate meciurile internationale si cele de champions league sint live pe net

yo sa fiu in locul englezilor as biocota toate partidele nationalei si la echipe de club. prea s-a exagerat cu pay per view in Anglia. in afara de londra, nu prea ce ai face dupa ora 21, asa ca vrei nu vrei te uiti la fotbal. dar televiziunile sau ma rog anumite corporatii profita prea mult de pe urma bietului telespectator.

 •  11 Octombrie 2009, 18:52

eu in Irlanda am vazut meciul gratis pe internet...nu cred ca au blocat site-urile straine care au transmis partida toate meciurile internationale si cele de champions league sint live pe net

Vezi toate comentariile (2)
Comentează