INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AL HILAL - URAWA REDS 1-0

Al Hilal - Urawa Reds 1-0 // VIDEO Victorie mare » Răzvan Lucescu este cu o mână pe trofeul Champions League!

Articol de - Publicat sambata, 09 noiembrie 2019 13:06

Al Hilal (Arabia Saudită), formația antrenată de Răzvan Lucescu, a învins-o pe Urawa Reds (Japonia), scor 1-0, în manșa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei. 

  • Returul finalei Ligii Campionilor Asiei se joacă duminică, 24 noiembrie, de la ora 12:00. 

Lucescu a tranșat prima manșă cu adversara japoneză, dar victoria e mică față de monologul echipei saudite, care s-a impus cu golul lui Carillo. Returul, peste 14 zile.

„Toată lumea e obsedată cu Asia, Asia, Asia. Am auzit de un miliard de ori Asia. Sunt cu mintea numai la acest meci și nici nu m-am gândit ce aș putea face după. Mă concentrez doar la finală", zicea Răzvan Lucescu înaintea manșei întâi a finalei Ligii Campionilor cu Urawa Red Diamonds.

Un stadion plin, scenografie impresionantă pe toată lățimea tribunelor dedicată „Black Power" de 25.000 de suporteri, chiar o atmosferă de bătălie pentru trofeul visat de întreaga Arabie Saudită.

Trei ocazii foarte mari 

Al Hilal a preluat inițiativa, a dominat copios, a presat, însă nu și-a creat prima mare ocazie decât după o jumătate de oră. Giovinco, din poziție excelentă, a trimis pe lângă portar, dar Aoki a salvat incredibil din fața liniei.

Imediat, altă situație rarisimă. După un corner, Carrillo a reluat cu capul și Fukushima a respins lateral, iar de la doar un pas de gol, Ali Albulayhi a șutat pe lângă bară!

Pe margine, Lucescu își punea mâinile în cap. Apoi, Giovinco l-a remarcat iarăși pe portarul japonez. Doar 0-0 la pauză, deși Al Hilal a avut 10-2 la șuturi (4-1 cadrate), 74% posesie și 6-1 la cornere. 

Peruvianul salvator 

Duelul a continuat pe aceleași coordonate după reluare. Giovinco, lovitură liberă blocată de zid, și Al Dawsari, șut în stâlpul de susținere al plasei porții. Preludiul logic al deschiderii scorului, cu centrare Al Burayk și „cap" Carrillo, speculând ieșirea proastă a lui Fukushima.

Al Hilal a încercat să rezolve finala de la Riad și Al Dawsari a majorat scorul, dar asistentul a anulat golul. Ofsaid! Asediul a continuat, numai că, din păcate, diferența a rămas minimă. Chiar și așa, Lucescu jr, mulțumit că Al Hilal n-a primit gol, e favorit în returul din Japonia, programat pe 25 noiembrie.

21-2a fost raportul șuturilor la poartă (6-1 cadrate) în favoarea lui Al Hilal, care a avut 69% posesie și 9-2 la cornere

4.000.000 de dolariprimește formația care va câștiga competiția, în afara sumelor deja încasate

Al Hilal mai are în palmares două Ligi ale Campionilor Asiei, în 1991 și 2000. Formația din Arabia Saudită a pierdut și 4 finale, în 1986, 1987, 2014 și 2017. Japonezii de la Urawa Reds au ajuns de două ori în ultimul act al competiției, în 2007 și 2017. S-au impus de fiecare dată. 

FINAL » Al Hilal - Urawa Reds 1-0

ECHIPELE DE START

Al Hilal (4-4-2): Al Muaiouf - Al Burayk, Jang, Albulayhi, Al Shahrani - Carrillo, Al Faraj, Otayf, Al Dawsari - Giovinco, Gomis 
Antrenor: Răzvan Lucescu

Urawa (3-4-2-1): Fukushima - Iwanami, Suzuki, Makino - Hashioka, Aoki, Ewerton, Sekine - Nagasawa, Fabricio - Koroki
Antrenor: Tsuyoshi Otsuki

VEZI ȘI: 

Mircea Lucescu, într-o galerie selectă » UEFA a invitat doar 3 antrenori fără echipă: „Il Luce”, Jose Mourinho și Massimiliano Allegri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (14)
romeverest
romeverest  •  10 Noiembrie 2019, 12:14

Sa ne spuneti cu care mana este Lucescu pe trofeu pentru ca s-ar putea sa-l scape !!

sasesase
sasesase  •  10 Noiembrie 2019, 09:41
Postat de remarque pe 09 Noiembrie 2019, 21:42

mari antrenori avem. Imensi. Vezi, de aia ii dau afara pe astia de la noi din UE! Ma refer la astia care au mai ramas sa antreneze pe aici. Si care se uita cu invidie la competiile din ”Arabia” unde se joaca bambilici pe sume imense. Pe cine intereseaza daca Lucescu junior castiga trofeul?

Pe tacsu, Mircea, marele antrenor in Ucraina

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  10 Noiembrie 2019, 01:14

Champions league... fara comentarii

Vezi toate comentariile (14)
Comentează