INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AZ ALKMAAR - AJAX 1-0

AZ ALKMAAR - AJAX 1-0 // VIDEO Răzvan Marin, titular după 81 de zile! Ce notă a luat după înfrângerea lui Ajax + planul gândit pentru revitalizarea lui

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2019 10:35

Ajax a pierdut în deplasare cu AZ Alkmaar, 0-1, într-un meci în care Răzvan Marin a fost titular. Batavii știu care e problema „tricolorului”: „Postul său e mijlocaș ofensiv, iar antrenorul Erik Ten Hag îl folosește să controleze jocul. Nu ar fi rău să facă schimb de roluri cu Van de Beek”. 

Pare ceva incredibil. Ajax, semifinalista Ligii în primăvară, e acum într-o situație delicată. Eliminată din Champions și retrogradată în Europa League. Și nici în Olanda nu mai joacă atât de bine și pierde. Trei înfrângeri la rând în nouă zile. Fără gol marcat. O serie negativă pe care „lăncierii” nu au mai avut-o din aprilie 1956. De peste 63 de ani! 

La 0-1 cu Alkmaar, a reapărut Răzvan Marin. Prima titularizare după 81 de zile. La Amsterdam, unii nu îi apreciază deloc prestația de 83 de minute. Alții văd un plus. Și îi oferă antrenorului Erik ten Hag o idee pentru transformarea mijlocașului. 

Nu i-a plăcut lui Rinus Israël 

Cotidianul De Telegraaf l-a văzut cel mai slab, fostul fotbalist și antrenor batav Rinus Israël (ex-director tehnic la Dinamo, în 1991-1992) numindu-l „o dezamăgire”. Nota 5. Totuși, site-ul Voetbalprimeur i-a dat 6, a doua cea mai bună notă a roș-albilor (doar Martínez și Veltman au luat 6,5): „A pierdut o minge în startul meciului, Boadu irosind atunci o ocazie periculoasă, apoi a decis să nu mai riște prea mult. Românul a fost folositor la mijloc, însă probabil nu-și va păstra postul când toți coechipierii vor fi refăcuți”. 
 

Fanii lui Standard îl vor înapoi 

În același timp, un alt site, Ajax Show Time, îi propune un nou plan lui Ten Hag pentru Răzvan. Unul care să-i reliefeze adevărata valoare: „Marin a jucat întotdeauna mijlocaș ofensiv la Standard, cel mai ofensiv, acesta e profilul lui, dar acum e mai mult cel care controlează jocul. Poate că nu ar fi rău să facă schimb de roluri cu Van de Beek. Marin știe ce să-ți aducă în plus pe acea poziție. Ten Hag trebuie să încerce”. 

Pe Twitter, mai mulți fani ai lui Standard îl vor înapoi pe Marin. Și are întrebare pentru antrenorul Michel Preud'homme: „De ce nu l-am împrumuta pe Răzvan?” 
 

Seria negativă a „lăncierilor” 

0-2 cu Willem (a) Eredivisie 
0-1 cu Valencia (a) Champions 
0-1 cu Alkmaar (d) Eredivisie 

13,5 milioane de euroeste cota lui Răzvan Marin, cea mai mare în cariera sa (transfermarkt.de)

Citește și:

Nicolae Stanciu, fericit la Slavia Praga: „A fost mult mai bine decât cu Steaua”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
ovidiu2019
ovidiu2019  •  16 Decembrie 2019, 16:37
Postat de Calin Radulescu pe 16 Decembrie 2019, 11:58

Marin jr. e un ***... Nu-i fotbalist. E genul ala de jucator invizibil, fara personalitate, care nu te ajuta cu mai nimic... E bun doar la numar pe teren.

Daca l-ai fi vazut la Standard, nu ai mai fi comentat asa. E posibil totusi campionatul belgian sa fie slab, in ultimii ani nu a mai produs jucatori si nici rezultate mari in Europa nu mai au.

ovidiu2019
ovidiu2019  •  16 Decembrie 2019, 16:36
Postat de magic4ever pe 16 Decembrie 2019, 12:41

Standard bate la orice ora pe FCSB...FCSB nu a trecut de slabanogii de la Guimaraes,despre ce vorbim?CFR este mai buna decat Standard si ii bate lejer la cum joaca...una este sa fie fotbalist mediocru si una este sa fie rebut...Ajax este o echipa legendara care a castigat UCL de 4 ori,acum 2 ani a jucat finala Europa League si anul trecut a jucat semifinala UCL dupa ce a eliminat Real Madrid si Juventus Torino care au super echipe si super bugete....

Asta e parerea ta de dinamovist. :)) "Slabanogii" de Guimaraes au invins la Porto si au batut Frankfurtul in deplasare in Europa League 3-2, si a fost meci cu miza mare pentru nemti! Slabanogii de la Guimaraes au condus la Arsenal 2-1 pana in ultimele 10 minute. Iar Rapid Viena anul trecut, au facut primavara europeana. N-are rost sa iti dai cu parerea, pentru ca Dinamo nu a mai fost acolo de ani de zile. In Europa nu joaca brandul, ci valoarea.

ovidiu2019
ovidiu2019  •  16 Decembrie 2019, 16:34

Nu stiu sa il foloseasca, ei doresc un box-to-box ca de De Jong, Marin e un fel de Gerard. Un box-to-box dar mai mult cu valente defensive. Ei doresc de fapt un Lampard acolo.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează