INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Bănel - Torje 2-0 » Unul face spectacol în Franţa, altul e rezervă în Italia. Cine trebuie să joace la naţională?

Gabriel Torje (stînga) şi Bănel Nicoliţă)
Gabriel Torje (stînga) şi Bănel Nicoliţă)

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2011 12:51

Derby-ul dintre Dinamo şi Steaua (luni, 5 decembrie, 20:30, DigiSport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO) se dispută şi pentru un loc la echipa naţională. Foşti jucători la cele două formaţii, Gabriel Torje şi Bănel Nicoliţă se duelează pentru postul de mijlocaş dreapta la prima reprezentativă.

Bănel Nicoliţă trăieşte clipe frumoase la Saint-Etienne. Fosul mijlocaş al Stelei a marcat din nou pentru formaţia franceză aseară, la 3-1 cu Ajaccio.

Românul a evoluat 90 de minute pentru "alb-verzi", înscriind în minutul 84, la scorul de 2-1, golul care a risipit orice emoţie în tabăra gazdelor (VIDEO Vezi aici golul lui Nicoliţă!). După această victorie, St. Etienne urcă pe locul 7 în Ligue 1, cu 23 de puncte.

Transferat de Saint-Etienne pentru 700.000 de la Steaua la finalul lunii august, Nicoliţă se află la al doilea gol în ultimele trei runde.

Rivalul său pe post la echipa naţională, Gabriel Torje, trece, în schimb, prin momente mai grele la Udinese. Fostul dinamovist a rămas doar pe banca de rezerve la partida cîştigată de echipa sa în faţa Romei, scor 2-0. (VIDEO Vezi aici rezumatul partidei!)

Torje are 9 meciuri în Serie A, însă nu a izbutit să marcheze pînă acum pentru formaţia friulană.

La naţională, în ultima campanie alături de tricolori, Nicoliţă şi Torje au avut prestaţii complet diferite. Dacă Bănel nu a fost convocat nici cu Belgia şi nici cu Grecia, Torje a fost de departe cel mai bun om de pe teren în ambele meciuri. Fostul dinamovist a dat pasa de gol la meciul cu Belgia şi a scos şi penalty-ul ratat de Raţ.

GSP.RO te întreabă: Cine crezi că ar trebui să joace titular la echipa naţională dintre Nicoliţă şi Torje? Votează în sondajul de mai jos!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (103)
mihai_ferdinand
mihai_ferdinand  •  28 Noiembrie 2011, 19:01

BAnel, clar!...:))) sunteti ridicoli, sa comparati campionatele frantei si italiei,dar si pozitia din clasamente ale celor doua echipe! Desigur banel e mai bun, nu?

pyu_4_u
pyu_4_u  •  28 Noiembrie 2011, 18:31

incomparabil TORJE peste BANEL tot respectu pentru Banel dar trebuie sa recunoastem ca Toreje e nr 1 pe postul ala si in italia nu a fost folosit pe postul care juca la Dinamo sa nu uitam asta

stiinta_with_love
stiinta_with_love  •  28 Noiembrie 2011, 14:00

referitor la echipa nationala, e nashpa ca s-au nimerit amandoi pe partea dreapta; macar unu din ei sa fi fost pe partea stanga, ca acolo n-o prea mai ducem asa bine, Rat cam da semne de oboseala.

Vezi toate comentariile (103)
Comentează