INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SANTA CLARA - FC PORTO

Seară de neuitat pentru Andrei Chindriș! A înscris în poarta lui FC Porto chiar la debut

Andrei Chindriș / Sursă foto: Twitter Santa Clara
Andrei Chindriș / Sursă foto: Twitter Santa Clara

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2021 21:22 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 23:29

Andrei Chindriș (22 de ani), fundașul transferat de Santa Clara de la FC Botoșani, a înscris primul gol în tricoul portughezilor, la chiar prima apariție în echipă. Românul a deschis scorul în meciul cu FC Porto din Cupa Ligii, iar echipa lui s-a impus cu 3-1.

Titularizat pentru prima oară după ce s-a transferat în Portugalia, Chindriș nu l-a dezamăgit pe tehnicianul Nuno Campos. A deschis scorul în minutul 17, în meciul din runda secundă a Cupei Ligii Portugaliei.

Cine e Santa Clara, echipa lui Andrei Chindriș 

Sezonul trecut, Santa Clara a încheiat pe locul 6 în prima ligă portugheză și s-a calificat în preliminariile Conference League. A ajuns până în play-off-ul competiției, fiind eliminată de Partizan Belgrad, 2-1 acasă și 0-2 în Serbia. 

Andrei Chindriș l-a regăsit la Santa Clara pe Hamidou Keyta (26 de ani), golgeterul lui FC Botoșani din stagiunea precedentă. Lotul formației revenite în primul eșalon în urmă cu patru sezoane este cotat la 16,25 milioane de euro, conform transfermarkt.

După acest succes, Santa Clara, aflată momentan doar pe locul 17 în prima ligă din Portugalia, conduce Grupa D a Cupei Ligii. 

Formația din insula aflată in mijlocul Atlanticului, la aproximativ 1500 de km de Lisabona, își dispută jocurile de acasă pe un stadion de 13.000 de locuri, care se umple doar la partidele cu Benfica.

Andrei Chindriș a ajuns la Santa Clara în vară, dar transferul nu l-a mulțumit pe Iftime

După ce a obținut 220.000 de euro din transferul lui Andrei Chindriș, finanțatorul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, mărturisea în cadrul unei emisiuni televizate că nu e pe deplin satisfăcut de suma primită în schimbul fundașului.

Nu va câștiga salariul pe care îl visa sau pe care-l dorea acum ceva vreme. E un pas important în cariera lui, dar nu vrea să rămână acolo.

Sper să-l vândă cât mai repede Santa Clara, să iau și eu niște bani la transfer. Cred că va pleca la alt club, nu cred că Santa Clara e ce și-a dorit el cu adevărat și nici salariul nu-l motivează. Și-ar dori foarte mult să ajungă mai sus. În opinia mea, pentru club nu e cea mai bună variantă, cum nici pentru el nu e”, a declarat Valeriu Iftime

  • articol de Ramona Mânzat (Ponta Delgada)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Curățenie la echipa lui Moruțan și Cicâldău » Decizia radicală transmisă de Fatih Terim către conducerea lui Galatasaray

Veste proastă pentru Rădoi: Mitriță are ruptură și ratează meciul cu Islanda!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close