INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INEDIT

VIDEO&FOTO Ce este BJJ-ul, pasiunea secretă a lui Cosmin Olăroiu: „Sunt fascinat!”

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 22:21 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 22:50

Cosmin Olăroiu, 52 de ani, instalat recent la echipa Sharjah FC din Emiratele Arabe Unite, a vorbit despre marea lui pasiune pentru brazilian jiu-jitsu, un sport exotic.

Fostul antrenor de la Steaua și Poli Timișoara, unul dintre antrenorii de succes ai României din ultimele două decenii, a fost invitatul lui Damian Drăghici în podcast-ul pe care acesta îl are în mediul online. Olăroiu a povestit aici și despre o pasiune secretă.

Olăroiu, pasionat de brazilian jiu-jitsu

În copilărie, Oli ar fi putut să se îndrepte spre box, dar a avut șansa să meargă la fotbal. În prezent, are o pasiune deosebită: „Fac și un alt sport, sunt fascinat de el, îmi doresc să nu lipsesc de la vreun antrenament: brazilian jiu-jitsu (n.red BJJ). Este absolut șah! Nu există în fotbal atâta strategie cât există în sportul ăsta.

Aveam forță eu, dar dacă nu ai tehnică... Trebuie să gândești în permanență. Mă duc acasă și mă gândesc: «Uite, trec prin procedeul ăsta, apoi ce trebuie să fac?!»”

Ce e brazilian jiu-jitsu

Brazilian jiu-jitsu, cunoscut și ca BJJ, este un sport de contact care se bazează pe ducerea luptei la sol. Prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor, trebuie să îți determini oponentul să renunțe la luptă.

În această disciplină, un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic, dacă folosește tehnicile cât mai eficient. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-apărare și e întâlnit și în competițiile de arte marțiale (MMA).

În România, această disciplină a apărut în 2004, an în care a fost fondat primul club de brazilian jiu-jitsu din țară.

Imagini de la o competiție de brazilian jiu-jitsu:

+7 FOTO

Citește mai multe știri internaționale:

Ciprian Tătărușanu s-a destăinuit în Corriere dello Sport: „Nu regret că m-am retras de la națională”

OFICIAL Fostul fotbalist al Barcelonei e noul antrenor al lui Ianis Hagi la Rangers

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  19 Noiembrie 2021, 03:28

da poate se apuca de capoera si sa vezi atunci intindere la inghinali :))))))

1169067889840057
Sofa King  •  19 Noiembrie 2021, 00:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  18 Noiembrie 2021, 23:12

Poate BBJ ;)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează