INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DANEMARCA

Costel Gâlcă, obiectiv îndeplinit în Danemarca: Vejle rămâne în prima ligă!

Costel Gâlcă // foto: Facebook @ Vejle Boldklub
Costel Gâlcă // foto: Facebook @ Vejle Boldklub

Articol de GSP - Publicat luni, 10 mai 2021 16:09 / Actualizat luni, 10 mai 2021 16:26

Vejle Boldklub, echipa antrenată de Costel Gâlcă (49 de ani), rămâne în prima ligă din Danemarca. Cu 3 etape înainte de final, s-a salvat matematic de la retrogradare.

Costel Gâlcă și-a îndeplinit obiectivul la Vejle cu 3 etape înainte de finalul stagiunii. Echipa pregătită de antrenorul român s-a impus duminică cu Sonderjyske, scor 4-2, iar cele 3 puncte acumulate au îndepărtat-o la 11 puncte de Lyngby, echipa de pe primul loc retrogradabil. Cu 9 puncte rămase în joc, Vejle este matematic salvată.

Vejle, victorie crucială cu Sonderjyske

Duminică, cu aproximativ 4.000 de oameni în tribune, trupa lui Gâlcă a învins-o pe Sonderjyske. Vejle a condus de două ori, după golurile lui Goncalves Sousa (minutul 45+1) și Ezatolahi (68), dar oaspeții au egalat de fiecare dată, grație lui Holm (51) și Gartenmann (73). Desprinderea decisivă a avut loc în minutul 83, când brazilianul Goncalves Sousa a reușit „dubla”, iar tabela a fost „închisă” de Engel, în minutul 87. Din nou, cu contribuția lui Goncalves Sousa, care a pasat decisiv.

Astfel, Vejle a ajuns la 36 de puncte, având 9 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri în acest sezon. Diferența față de Lyngby, ocupanta locului 11 (din 12), este acum insurmontabilă, de 11 puncte, cu 3 etape rămase de jucat.

În finalul sezonului, Vejle va juca cu Odense, Aalborg și Lyngby, având chiar șansa de a termina pe primul loc în play-out! Distanța față de Aalborg, prima din play-out în prezent, este de doar 3 puncte.

Costel Gâlcă a ajuns la Vejle în martie 2019. În doi ani, a promovat echipa în prima ligă și a supraviețuit acolo, în ciuda unei concurențe strașnice. Vejle a jucat în total 79 de meciuri sub bagheta românului, bilanțul fiind unui decent pentru Gâlcă: 36 de victorii, 21 de egaluri și 22 de înfrângeri, o medie de 1,63 puncte pe meci.

Citește mai multe știri despre stranieri:

Răzvan Marin, pasă decisivă la un gol special pentru Cagliari » Ce note a primit după meciul cu Benevento

Moment surprinzător la Atena: Boloni a fost prins vorbind la telefon în timpul meciului!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close