INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Fostul mare jucător al Turciei pune la îndoială potențialul lui Moruțan: „Nu va ajunge un jucător foarte bun”

Olimpiu Moruțan (stânga), în Galatasaray - Alanyaspor 0-1 // foto: Facebook @ Galatasaray
Olimpiu Moruțan (stânga), în Galatasaray - Alanyaspor 0-1 // foto: Facebook @ Galatasaray

Articol de GSP - Publicat luni, 20 septembrie 2021 09:54 / Actualizat luni, 20 septembrie 2021 10:17

Volkan Demirel (39 de ani), fost portar la Fenerbahce timp de 17 ani, consideră că Olimpiu Moruțan (22) nu va ajunge să fie un mare jucător.

Duminică, Olimpiu Moruțan a rezistat o singură repriză pe teren în meciul dintre Galatasaray - Alanyaspor, scor 0-1. Mijlocașul român, utilizat în banda dreaptă, a avut o prestație ștearsă, cu un singur șut (acela pe lângă poartă), un dribling și doar 15 pase reușite. În plus, a pierdut balonul de 9 ori și continuă să vâneze primul său gol la noua echipă.

Volkan Demirel, despre Olimpiu Moruțan: „Nu cred că va fi un jucător foarte bun”

După meci, Volkan Demirel, portar la Fenerbahce între 2002 și 2019, și-a exprimat dubiile cu privire la potențialul fotbalistului român:

Unde merge un jucător bun care joacă în campionatul românesc pentru 6-7 ani? În Serie A. Nu cred că Moruțan va fi un jucător foarte bun”, a spus Demirel, potrivit Goal.

63 de meciuria jucat Demirel în naționala Turciei

Moruțan „ar fi mai eficient în poziție centrală”

Demirel a remarcat o problemă în tactica antrenorului Fatih Terim. Fostul portar crede că poziția românului pe teren ar trebui schimbată: „A mai jucat Moruțan în dreapta vreodată? Uneori jucătorii pot avea probleme în zone cu care nu sunt familiari. A făcut puține lucruri în dreapta, cred că nu știe să joace acolo așa cum ar trebui. Ar fi mai eficient în poziție centrală, ca număr 8 sau număr 10”.

Moruțan a jucat deseori în banda dreaptă și în perioada petrecută la FCSB, îndeosebi în sezonul 2020/2021, când a bifat 11 meciuri acolo. Totuși, cel mai bun randament l-a avut în pozițiile centrale, de mijlocaș ofensiv sau inter.

În cele 4 apariții pe care le are la Galatasaray, Moruțan, pe care turcii au plătit 3,5 milioane de euro, a reușit o pasă de gol, dar nu a înscris.

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Valentin Mihăilă, „devastator” în ultimul meci al Parmei » Dennis Man, criticat: „I-a intrat asta în cap”

Giovanni Becali îi pregătește transferul după doar un sezon: „Pot să-l vând cu 15 milioane”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
hi6coafor
hi6coafor  •  20 Septembrie 2021, 13:29
Postat de elgabri pe 20 Septembrie 2021, 10:59

La fel se intampla si la Parma, ***

noroc ca totul este perfect la FC Coafor SA ,transferuri de zeci de milioane ,salarii la fel ,jucatori numaI unul si UNA ,un loc fruntas in clasament ,pizza in fiecare zi ,ce mai ,raiul pe pamant ,pana si Messi este gelos ca nu a ajuns aici si a nimerit la arabii aia *** de foame ! HI6 !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hi6coafor
hi6coafor  •  20 Septembrie 2021, 13:18

lasa ca nici Galata nu o fi nu stiu ce echipa mare...

duster4
duster4  •  20 Septembrie 2021, 11:39
Postat de ion_aluat pe 20 Septembrie 2021, 10:38

Moruțan e un mare talent, are driblinguri și șuturi de Messi dar benzină de Torje

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează