INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Denis Drăguș, analizat în presa din Belgia: „Jokerul lui Standard”

Articol de - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2020 12:15

Jurnaliștii belgieni l-au analizat pe Denis Drăguș, 20 de ani, fotbalistul lui Standard Liege, și au descoperit „calitatea tehnică, polivalența capacitatea de finalizator”, dar și „individualismul și erorile tinereții”, taxate până acum de antrenorul Michel Preud’homme. 

Într-o jumătate de sezon, Denis Drăguș a jucat foarte puțin la Standard Liège. Cinci minute, doar cinci, în două meciuri de campionat și alte opt în "sferturile" Cupei Belgiei, la 1-3 cu Antwerp. Și totuși, jurnaliștii valoni se întreabă dacă "talentatul român va fi jokerul echipei în a doua parte a stagiunii".  

  • Sursă foto: Photo News

"Defectele lui Drăguș: faza defensivă și dorința de a face diferența singur"

Analizând jocul său, site-ul walfoot a observat și puncte pozitive, și puncte negative. A remarcat "polivalența și tehnica. Poate juca în poziție de număr 9, dar și pe pe aripi. Abilitatea pe care o are cu mingea la picior și viteza lui îi permit să-și depășească adversarii cu ușurință. 

Și are capacitate de finalizator, a demonstrat-o la Viitorul", a scris site-ul valon, care evidențiază și minusurile atacantului: "În cazul lui, problemele apar în momentele de repliere defensivă și, mai ales, în dorința de a face diferența de unul singur. Probabil, și din cauza tinereții. Dar, când îl ai antrenor pe Michel Preud’homme, aceste două defecte pot fi cruciale".  

Denis Drăguș, apreciat contra Borussiei 

Testat în amicalul cu Borussia Dortmund, 0-0, primul din 2020, Drăguș a fost printre cei mai buni. „O frumoasă prestație. A provocat panică, eliminându-și adversarul direct din joc de multe ori, și a șutat periculos”, a comentat Walfoot. 

Meciurile oficiale reîncep chiar vineri, când Standard joacă la Mechelen, în campionat. Fanii lui Standard așteaptă să vadă decizia lui MPH. Îi va da mai multe șanse lui Drăguș?

"Drăguș a dovedit un bun potențial tehnic, dar i-a lipsit timpul de joc pentru a confirma. A vrut deseori să facă diferența individial, poate și frustrat că nu a fost folosit prea mult"  - Walfoot.be, site de fotbal belgian

2 milioane de euroeste cota actuală a lui Drăguș, cea mai mare a carierei (transfermarkt.de)

13 minutea adunat Denis Drăguș în tricoul roșu al lui Standard în toate competițiile

Vezi și: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează