INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER MILANO - ATALANTA 3-1

După Rădoi şi Marica, a marcat şi căpitanul! Cristi Crivu a înscris primul gol pentru Inter!

Cristi Chivu, Chivu, Inter
Cristi Chivu, Chivu, Inter

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2010 00:00

După "dubla" lui Rădoi şi golul lui Marica, sîmbătă a punctat şi Chivu, care i-a dedicat soţiei prima reuşită în tricoul lui Inter

Începută prost, cu suspendarea de 9 luni primită de Mutu, săptămîna s-a încheiat cu veşti bune pentru selecţionerul Răzvan Lucescu. După ce Marica a marcat vineri iarăşi la Stuttgart, a doua zi i-a venit rîndul lui Chivu să puncteze. Fix la o lună după ce revenise în urma operaţiei la cap, căpitanul "naţionalei" a reuşit să dea primul gol în 89 de meciuri la Inter, în victoria (3-1) contra Atalantei. Un gol aşteptat o veşnicie, mai exact 4 ani şi 15 zile!

Un şut tare cu stîngul, de la 26 de metri, deviat din bară în plasă, care a închis tabela. "Bucuria imensă a reuşitei stă în gestul de a-şi scoate casca. Mai lipsea doar să se închine pentru a mulţumi, în timp ce San Siro s-a ridicat tot în picioare ca să-l aplaude. S-a bucurat şi să-l vadă pe Materazzi că-i ia capul pentru a-i săruta cicatricea, adică locul unde va purta pentru toată viaţa semnul unei ciocniri care l-a marcat ", a comentat "Gazzetta dello Sport".

Golul are o semnificaţie specială. "N-a fost deloc o perioadă uşoară, dar am depăşit-o graţie soţiei, cea mai importantă persoană din viaţa mea, căreia îi dedic reuşita", a declarat Chivu. Care a explicat faza din minutul 77: "Am încercat poarta şi a ieşit bine. Am prins apoi gustul. Am vrut să înscriu şi din lovitură liberă, lucru ce nu-mi reuşeşte des întrucît la Inter e coadă la fazele fixe. Urmează Barcelona şi va trebui să dăm totul în acest moment istoric".

4 ani şi 15 zile trecuseră de la ultimul gol semnat de Chivu. S-a întîmplat pe 9 aprilie 2006, în Roma - Lecce 3-1

Urmărit de numărul 7!
După teribila accidentare la cap suferită pe 6 ianuarie, Chivu nu scapă de numărul 7. A revenit pe teren la 77 zile de la operaţie şi a jucat 77 de minute, fiind înlocuit în aplauzele la scenă deschisă ale tifosilor interişti. S-a întors apoi pe terenul primei sale echipei italiene, intrînd în minutul 77 împotriva Romei, în derbyul de pe "Olimpico" (1-2). Iar coincidenţele au continuat sîmbătă, cînd căpitanul "naţionalei" a semnat al 7-lea gol în Serie A în minutul 77!

Marica are nouă goluri
Şi dinspre atacanţi sînt semne încurajatoare. Marica şi-a regăsit apetitul după venirea antrenorului Gross la Stuttgart. Cu reuşita de la Bochum, Ciprian are 8 goluri în Bundesliga în acest sezon, la care se adaugă cel înscris cu Urziceni în Ligă. Şi Daniel Niculae s-a trezit în Franţa, pasele decisive şi golurile din ultima vreme propulsînd-o pe Auxerre pe locul doi. Iar un alt fost rapidist, Ionuţ Mazilu, punctează şi el, semnînd o "dublă" pentru Arsenal Kiev.

Rădoi e prinţ la Al Hilal
Nu mai departe de miercurea trecută, Mirel Rădoi s-a făcut remarcat în Arabia Saudită cu o altă evoluţie lăudată. Fostul căpitan stelist a marcat două goluri pentru Al Hilal în jocul cîştigat (5-3) cu Al Nasr, în manşa întîi a semifinalelor Cupei Regilor Arabiei. Prima reuşită a mijlocaşului român a venit din penalty, iar cealaltă a fost o veritabilă bijuterie: şut la vinclu, direct dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  26 Aprilie 2010, 08:53

Ghinionu care il urmareste pe MUTU-coca nu e de interes national deoarece Mutu a dovedit ca este o nulitate pentru nationala

 •  26 Aprilie 2010, 08:38

Cristi Crivu? De fapt,nush de ce ma mai mir cu voi...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează